10 αγαπημένοι κλασικοί ψυχεδελικοί δίσκοι του Kappa

Δέκα επιλογές του Θεσσαλονικιού μουσικού, η μία καλύτερη της άλλης. Turn on, tune in, drop out.


KappaPink Floyd - The Piper at the Gates of Dawn
Το τέλειο μείγμα ψυχεδελικής pop και garage μέσα από το πρίσμα της avant garde όταν η επικοινωνία του Barrett με τον έξω κόσμο ήταν ακόμα εφικτή.

Eric Burdon & the Animals - The Twain Shall Meet
Ο Burdon με τους νέους Animals στον 2ο "αμερικάνικο" δίσκο τους ενώνουν τις μουσικές ρίζες ανατολής και δύσης στον πιο αντιπροσωπευτικό hippie δίσκο που έγινε ποτέ.

The Pretty Things - S.F. Sorrow
Αν και γνώρισαν σχετικά μικρή επιτυχία τότε, το S.F. Sorrow κέρδισε με την αξία του ένα επάξιο cult status αρκετές δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του.

Gandalf - S/T
Ακόμα ένα σχετικά (πλέον) άγνωστο διαμάντι. "Υπνωτικό" αλλά και "νοσταλγικό" το ταξίδι του μέσα από φοβερές διασκευές αλλά και original ατμοσφαιρικά ερωτικά τραγούδια.

Sweet Smoke - Just a Poke
Δύο 16λεπτά jam καλύπτουν τις 2 πλευρές αυτού του μοναδικού 70ς δίσκου με αναφορές στην progressive rock. Εμπεριέχεται και ένα μέρος του Soft Parade των Doors το οποίο γίνεται ένα απ' τα "κερασάκια" στις ψυχεδελικές τους αναζητήσεις.

The United States Of America - S/T
Το "αμερικάνικο μεταφυσικό τσίρκο" 5 μουσικών απ' το Los Angeles φλερτάρει με την ηλεκτρονική μουσική και τα αμερικάνικα roots με ένα πολύ δικό του και παράδοξο τρόπο.


UnchaingedFifty Foot Hose - Cauldron
Στις ίδιες πολύχρωμες αποχρώσεις και οι Fifty Foot Hose επηρεάζουν και τους Portishead στο 3rd του 2008, σαράντα χρόνια μετά.

The West Coast Pop Art Experimental Band - Part One
Ακόμα μια μπάντα της δυτικής ακτής με εξαιρετικά pop και garage τραγούδια αλλά και με μια χαοτική διασκευή στο ήδη χαοτικό Help I'm A Rock του Zappa και των Mothers.

The Fallen Angels - It's a Long Way Down
Όπως και στον πρώτο τους δίσκο έτσι και στον δεύτερο τους, οι Fallen Angels από την Washington DC, σε ένα αριστουργηματικό hippie-rock συνονθύλευμα.

The Baroques - S/T
Γερμανοί σε Αμερικάνικο έδαφος και συγκεκριμένα στην Chess records με baroque pop αλλά και κλασσικά garage στοιχεία συνθέτουν ένα πολύ απολαυστικό δίσκο.
____

Kυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο, 5-track ep του Kappa, με τίτλο "Unchanged". Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο www.kappafreemusic.net