Emotone - 10 favourites

Ανακαλύπτουμε τους Emotone που είναι ο Tomas Weiss και η Τάνια Γιαννούλη, μέσα από μια λίστα ανθρώπων και έργων που αγαπούν και θαυμάζουν

Τον Ιούλιο του 2010, ο Tomas Weiss και η Τάνια Γιαννούλη δημιούργησαν το project Emotone. Η μουσική των Emotone είναι ένα crossover με στοιχεία από Electronica, Electroacoustic, Ambient, Post Classical, Leftfield και άλλους (α)πίθανους συνδυασμούς.

O Tomas Weiss, γεννημένος κοντά στην Φρανκφούρτη το 1975 έχτισε πολύ νωρίς μια βαθιά σχέση με τη μουσική, εργάστηκε σαν DJ, ραδιοφωνικός παραγωγός, υπήρξε ιδιοκτήτης του vinyl store "El culto"-ειδικευμένο στην ποιοτική ηλεκτρονική μουσική - και τα τελευταία χρόνια γράφει την δική του μουσική και "τρέχει" το γερμανικό μουσικό portal "El Culto" και τα labels "Musical Philosophy", "Thar", "Sound Claim", "ClassXX" και "Construct. Μέσα απο τα διάφορα projects και τις συνεργασίες του (πάνω απο 12 κυκλοφορίες σε labels όπως Databloem, Everest, Nextera, Umbra, Gears of sand, Practicing nature, Faria, Dataobscura, Construct), ο Tomas έχει σαν στόχο την δημιουργία και την κυκλοφορία αποκλειστικά υψηλής ποιoτικά μουσικής αλλά επίσης την επέκταση και το "σπάσιμο" των αισθητικών ορίων.

Η Τάνια Γιαννούλη σπούδασε πιάνο (δίπλωμα σολίστ), ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση στο ωδείο Athenaeum αλλά και Γεωπονία στο ΓΠΑ. Η μουσική της για θέατρο και ταινίες μικρού μήκους έχει ταξιδέψει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολείται με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και έχει ιδρύσει το σχήμα 4+1 (εμφανίστηκαν στο Synch Festival 2010 σαν Schema Ensemble)

 ΤάνιαΑγαπημένος συνθέτης: Είναι αρκετοί, αλλά αυτόν τον καιρό, ο γεωργιανός Giya Kancheli. Σύγχρονη γραφή, αλλά όχι εγκεφαλική. Η μουσική του μιλά στην καρδιά (Τάνια) / Ο Hans Zimmer. Αυτός ο τύπος δεν νοιάζεται για "στυλ" και αναμενόμενες "προσδοκίες" - πράγμα πολύ δύσκολο στη μουσική για φιλμ. Απλά ακολουθεί τον δικό του δρόμο με την προσωπική του μουσική φωνή (Tomas)

Αγαπημένο group: οι Oregon. Μια ιδιαίτερη περίπτωση σπουδαίων μουσικών. Και κυρίως μουσική που δεν μπορείς να της βάλεις ταμπέλα. Κάθε τους δουλειά είναι και διαφορετική (Τάνια) / Pet Shop Boys. Αυτοί οι δύο τύποι άλλαξαν τα νεανικά μου χρόνια και κάποια χρόνια μετά με εξέπληξαν ξανά με τη μουσική που συνέθεσαν για την βουβή ταινία "Panzerkreuzer Potemikin"...ξεχάστε οτιδήποτε ξέρετε για αυτούς (Τomas)

Αγαπημένο βιβλίο: "Ιστορία χωρίς τέλος" του Μ. Έντε (Τάνια) / " Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου" του Π. Βατσλάβικ. Ένα καταπληκτικό βιβλίο γραμμένο για αυτούς που ζούν με ένα "δυστυχισμένο τρόπο" - με το σκοπό να τους ξυπνήσει με τον ασυνήθιστο αυτό τρόπο (Τomas)

Αγαπημένη συναυλία: Οι Residents στο Gagarin (Τάνια)/ Panzerkreuzer Potemkin... η βουβή ταινία με μουσική των Pet Shop Boys με την συμφωνική ορχήστρα της Δρέσδης. Το είδα στην Alte Oper Frankfurt. Το μπάσσο σε κάποια tracks σχεδόν έκανε το κτίριο να δονείται.

Αγαπημένη φράση: "Opinions are like assholes. Every body has one". Χωρίς σχόλιο. (Τάνια και Tomas)


TomasΑγαπημένη τηλεοπτική σειρά: " Φρου-Φρου" Pumuckl στα γερμανικά. Πρόκειται πάντως για το ίδιο πρόσωπο. Σε μια εποχή που δεν υπήρχει ακόμη τόση βία στην τηλεόραση (Τάνια και Tomas).

Αγαπημένο μέρος: Η Βιέννη (Τάνια) / Το σπίτι μου. Οι πιο πολλοί άνθρωποι ψάχνουν κι ελπίζουν να βρουν πράγματα έξω. Τελικά είναι μόνο μια αναζήτηση του σπιτιού τους (Tomas)

Αγαπημένος μουσικός: Ο Chet Baker. Και πάλι χωρίς σχόλιο (Τάνια) / Lisa Gerrard. Η φωνή της είναι σαν κάλεσμα αγγέλου... αλλά όχι με ένα μόνο τρόπο. Έχει δύο πλευρές, βαθύ πόνο και απίστευτη ελπίδα. Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη γυναικεία φωνή ever. (Tomas)

Αγαπημένο album: Keith Jarrett - Koln Concert - ECM. Από τα καλύτερα πράγματα που έχω ακούσει (Τάνια) / Hans Zimmer - The thin red line (Soundtrack). Παρόλο που είναι soundtrack ακούγεται και σαν ανεξάρτητο από το φιλμ album. Ένας συνδυασμός απο κλασικά στοιχεία, electronica και απίστευτα sound fx. Γεμάτο απο πόνο, αλλά έναν όμορφο πόνο. Masterpiece (Tomas)

Αγαπημένη ευχή: Αυτή την εποχή είναι δύο. Μια πιο γενική και μια μουσική. Η γενική: Μια νέα συνείδηση για ΟΛΟ τον κόσμο βασισμένη στον σεβασμό για κάθε ον. Η μουσική: Μια νέα εποχή όπου δεν θα υπάρχουν πια "κουτάκια", οι άνθρωποι θα ξαναγυρίσουν στην ζωντανή μουσική και θα καταλαβαίνουν το μήνυμα της αντί να την καταναλώνουν χωρίς σκέψη. Και κάτι ακόμη: Θόρυβο μπορεί να κάνει ο καθένας (Τάνια και Tomas)

www.emotone.net

 


Την Τετάρτη 6 Απρίλη, εμφανίζονται στη σκηνή του 6 d.o.g.s. παρουσιάζοντας το πρώτο τους CD "Hidden structure" (Sound Claim) αλλά και τη συνεργασία τους με την Databloem (όπου θα κυκλοφορήσουν το επόμενο CD τους). Επί σκηνής θα βρίσκονται οι: Tomas Weiss (Live Electronics, Synths) - Tάνια Γιαννούλη (πιάνo) - Σόλης Μπάρκη (Percussion, Rare Instruments) - Βασίλης Τζαβάρας (Guitars, FX, Loops). Περισσότερα για τη συναυλία εδώ