Empty Frame

10 αγαπημένες κυκλοφορίες από την πρόσφατη ελληνική σοδειά

H στήριξη μιας οποιασδήποτε τοπικής σκηνής ξεκινάει από τα ίδια τα συγκροτήματα. Οι Empty Frame δίνουν εδώ ένα καλό παράδειγμα.

Πολλά συγκροτήματα, εξαιρετικές δουλειές, σημαντική καλλιτεχνική πρόοδος. Η ελληνική εναλλακτική σκηνή δεν είναι απλά ζωντανή, αλλά «βρυχάται» συχνά και μας χαρίζει όμορφες κυκλοφορίες. Εμείς αυτό που κάναμε (με δυσκολία) ήταν να διαλέξουμε δέκα από τις πιο πρόσφατες αγαπημένες μας. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στηρίξετε την τοπική σκηνή.

Afformance - Pop NihilismAfformance - Pop Nihilism / Music For Imaginary Film #1
Δύο δίσκοι από τη μία ξεχωριστοί και από την άλλη αλληλοσυμπληρούμενοι. Ένα ωραίο παράδειγμα ρήξης με το παρελθόν και σύμπλευσης με το μέλλον. Ένα σπουδαίο συγκρότημα που κάνει ωραίες δουλειές χωρίς πολύ θόρυβο.
https://afformance.bandcamp.com/

Illegal Operation - Down
Μία ιστορική μπάντα που δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Μία ακόμη άρτια κυκλοφορία από ένα από τα καλύτερα underground σχήματα της χώρας.
https://illegaloperation.bandcamp.com/album/down

Bazooka - Ζούγκλα EP
Αυθάδες, αλητήριο, αγνό rock 'n' roll, κι όμως τόσο δύσκολο να το βγάλεις προς τα έξω. Τούτοι εδώ είναι επικίνδυνοι και δείχνουν να το εννοούν.
https://bazooka-innerear.bandcamp.com/album/jungle

Grey River & The Smokey Mountain - Captain DeathGrey River & The Smokey Mountain - Captain Death
Η πρώτη ακρόαση του Captain Death μας άφησε άφωνους, με τους Grey River να εμφανίζονται από το πουθενά (σχεδόν) και να μας παραδίδουν ένα εξαιρετικά άρτιο ντεμπούτο. Από Αμερική ταξιδεύουμε για Ιρλανδία και μετά επιστέφουμε στη βάση μέσα από σκοτεινούς στίχους και πολύ όμορφες μελωδίες.
https://greyriverandthesmokymountain.bandcamp.com/track/captain-death

Puta Volcano - Harmony of Spheres
Μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες των τελευταίων ετών στον σκληρό ήχο. Η τετράδα των Puta Volcano σε μεγάλα κέφια πήγε μπροστά τον ήχο της, άνοιξε ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές της και δικαίως συγκαταλέγονται, πλέον, στα μεγάλα ονόματα της stoner/heavy rock σκηνής.
https://putavolcano.bandcamp.com/album/harmony-of-spheres-2

Σείριος Σαββαϊδης - Μώλυ
Ο Σείριος είναι μοναδικός σε αυτό που κάνει. Οι Άγγλοι θα τον έλεγαν psychedelic folk. Για εμάς εδώ πάντως είναι πιο πολύτιμος από μια απλή κατηγοριοποίηση. Θα έπρεπε να τον ξέρουν όλοι.
https://seiriossavvaidis.bandcamp.com/album/--5

Babel Trio - Roots ElectrifiedBabel Trio - Roots Electrified
Ψυχεδέλεια και stoner με μπάσο τύμπανα και …λαούτο; Ναι γίνεται και οι Babel Trio το τόλμησαν και πέτυχαν να δημιουργήσουν ένα πολύ όμορφο και ενδιαφέρον άλμπουμ.
https://babeltrio.bandcamp.com/album/roots-electrified

Rosewood Brothers - Soul Blossom
Η αίσθηση είναι blues και όχι η φόρμα για τους Rosewood. Ο ήχος τους σου δίνει την εντύπωση ότι κάποια στιγμή θα σκάσει μες στη μούρη σου και είναι αρκούντως βαρύς χωρίς να είναι επιθετικός.
https://therosewoodbr.bandcamp.com/album/soul-blossom

Penny Dreadful - Pilgrimage
Ένας απόλυτα american δίσκος φτιαγμένος με αγάπη από τους Penny Dreadful. Η μπάντα ακολούθησε έναν ακόμη πιο μελωδικό δρόμο και κυκλοφόρησε ένα ταξιδιάρικο album με ατμόσφαιρα πλήρως κατανυκτική.
https://pennydreadful1.bandcamp.com/album/pilgrimage

Omega Ray - Ωray
Τον Γιώργο Καρανικόλα τον θαυμάζουμε εξαιτίας της διαδρομής του με τους Last Drive, όμως το ντεμπούτο των Omega Ray μας δημιούργησε συναισθήματα χαράς. Με ελληνικό στίχο (σε αντίθεση με τους Last Drive), ένας δίσκος ταξιδιάρικος και πάντα rock n roll.
https://omegaray.bandcamp.com/

 

(Οι Empty Frame είναι οι: Αντώνης Βαβαγιάννης (Κιθάρες, πιάνο, φωνή), Μπάμπης Βασιλειάδης (Τύμπανα, κρουστά), Χρήστος Καλλιμάνης (Κιθάρες), Παναγιώτης Φέτσης (μπάσο, φωνή), Καίτη Πάντζαρη (Τσέλο, φωνή) και Νίκος Σολ (βιολί)
Ο δίσκος είναι διαθέσιμος από τις 12 Μαρτίου σε
CD, βινύλιο και ψηφιακή μορφή. Κυκλοφορεί από την bminorecs
Παραγωγή:
Empty Frame, Στέφανος Δουβίτσας
Ηχογράφηση/μίξη: Στέφανος Δουβίτσας / Γιώργος Καρυώτης (
Peter Pans Garden, Sierra Studios)
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος (Sweetspot Productions)
https://emptyframe.bandcamp.com/