Ευτυχία Γιαννάκη

Τα 10 πιο αγαπημένα soundtracks αστυνομικών σειρών που ακούω γράφοντας

Η συγγραφέας Ευτυχία Γιαννάκη πατάει το κουμπί. Του play, σε αγαπημένες σειρές μυστηρίου και τις μουσικές τους.

Τα 10 πιο αγαπημένα soundtracks αστυνομικών σειρών που ακούω γράφονταςΑίμα και μουσική. Μυστήριο, noir ατμόσφαιρα, κυνικοί ήρωες, χαμηλός φωτισμός και μουσική από αγαπημένες σειρές μυστηρίου. Κάπως έτσι γεννιέται ο ρυθμός των λέξεων και γράφονται οι ιστορίες μου. Η μουσική πάντα προηγείται, αφού έχω συμβιβαστεί με την ιδέα ότι εκεί που πρόκειται να φτάσω έχει ήδη ταξιδέψει κάποιος συνθέτης.

1. Twin Peaks
Το άψυχο σώμα της έφηβης Laura Palmer βρίσκεται στην μικρή επαρχιακή πόλη Twin Peaks και η τηλεοπτική αφήγηση δεν είναι ποτέ πια ίδια. Το κλασικό πλέον soundtrack είναι σήμα κατατεθέν της σειράς και του τηλεοπτικού μυστηρίου όπως μας το παρέδωσε ο David Lynch.

2. True Detective
Μεταμοντέρνος μηδενισμός με ένα σκοτεινό λογοτεχνικής ποιότητας σενάριο. Ο ρυθμός των διαλόγων ενισχύεται από ένα δυνατό soundtrack που μας βάζει στο πίσω κάθισμα των ντετέκτιβ που οργώνουν την χώρα για να βρουν στοιχεία.

3. Fargo
Εμπνευσμένο, κατάμαυρο κοενικό χιούμορ σε μια μαύρη κωμωδία που υποστηρίχθηκε από ένα αντίστοιχο soundtrack. Βάρος και ελαφρότητα σε έναν άψογο συνδυασμό.

4. Breaking Bad
Ένας ήρωας που διαλύει τα πάντα όταν μαθαίνει ότι πλησιάζει το τέλος της ζωής του. Σενάριο που άλλαξε τα δεδομένα στην τηλεοπτική αφήγηση, φοβεροί χαρακτήρες, δυνατή μουσική.

5. Broadchurch
Όλα ξεκινούν με τον μυστηριώδη θάνατο ενός 11χρονου αγοριού. Βρετανικό φλέγμα, λεπτές ισορροπίες, μουσική που σε ταξιδεύει στην ομίχλη του μεγάλου νησιού.

6. The Killing
Η πρώτη σειρά μυστηρίου που παρακολούθησα με πάθος. Μυστήριο από τη Δανία που δεν σε αφήνει να ξεκολλήσεις. Κάπως έτσι κολλάς και με τη μουσική του.

7. Scherlock
Πατώντας σε κλασικές αξίες, φέρνοντας μαζί του όμως μουσικές ανατροπές που δένουν το χθες με το σήμερα.

8. The Fall
Βρετανικό φλέγμα. Μου άρεσε τόσο πολύ η σειρά που θα κολλούσα με οποιαδήποτε μουσική κι αν είχε.

9. True Blood
Απλά ακούστε το.

10. The Walking Dead
Ομοίως, απλά ακούστε το.

 

Η Ευτυχία Γιαννάκη γράφει αστυνομικά μυθιστορήματα. Αυτόν τον καιρό κυκλοφορεί το καινούριο βιβλίο της με τίτλο "Αλκυονίδες Μέρες" που αποτελεί το δεύτερο μέρος της Τριλογίας της Αθήνας με πρωταγωνιστή τον Αστυνόμο Χάρη Κόκκινο. Περισσότερα για την ίδια μπορείτε να δείτε στο www.giannaki.com 

Οι "Αλκυονίδες Μέρες" παρουσιάζονται στο Public Συντάγματος στις 20 Ιουνίου, στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 5ου ορόφου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Χίλντα Παπαδημητρίου και η blogger Αγιάτη Μπενάρδου (Don't Ever Read Me).