GDaddie aka GoneX3: 10+1 EPs δατ τσέιντζντ μάι λάιφ

Ο GDaddie μόλις κυκλοφόρησε νέο ep το οποίο και προσφέρει για δωρεάν downloading. Τι καλύτερη ευκαιρία απ'το να θυμηθεί τα ep κάποιων παλιότερων που του άλλαξαν τη ζωή.


GDaddie

1. Smashing Punkings - Zero ep
Αν και ποτέ δεν τρελάθηκα ιδιαίτερα με τους S.P. πραγματικά τα κομμάτια του Zero ΕΡ είναι ίσως από τα καλύτερά τους! Το Mouths Of The Babes με τη φοβερή του αρχή, το Marquis In Spades με τα τρομερά κοψίματα και το κλείσιμο, το Tribute To Johnny με το drum solo που έχω κατακλέψει και το 20λεπτο ηχητικό κολάζ των κομματιών τους με το Pastichio Medley.

2. Mayhem - Deathcrush ep
Εφηβικές αναμνήσεις, σπυράκια και το ιδανικό soundtrack χωρισμού... Τι να πρωτοπώ; Οι Mayhem είναι ίσως από τα λίγα συγκροτήματα που πάντα κυνηγούσα τα bootleg από τις πρόβες τους, τις καλές παλιές μέρες του tape trading! ΟΚ, το όλο attitude δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε (ούτε τότε, ούτε τώρα) αλλά είναι εντυπωσιακό να ακούς να βγαίνει τόση δύναμη μέσα από την απλότητα και την επανάληψη. Τα riffs του Euronymous ήταν απλά μνημειώδη.

3. In The Woods - Three Times Seven On A Pilgrimage ep
Το ομολογώ μέχρι κάποια ηλικία άκουγα πολύ (black) metal. Αυτό το ΕP των In The Woods (όπως και τα album τους Οmnio και το Strange In Stereo) ήταν μια αφύπνιση! Οι διασκευές των In The Woods σε κομμάτια των Floyd και των Jefferson Airplane ήταν αρκετές σαν έναυσμα για να ψάξω και τα αγαπήσω τον ψυχεδελικό ήχο των 60's και 70's.

4. Massive Attack - Karmacoma ep
ΟΚ, το Karmacoma όλοι το ξέρουμε! Ακόμα ποιο ωραίο είναι όμως το Portishead experience version! Τα σκοτεινά beats του Andy Smith και αυτή τη κιθάρα του Adrian Utley είχαν φοβερή χημεία... Από τα καλύτερα remix που έχω ακούσει ποτέ! Ωραίο και το cool remix και από UNKLE (εποχής DJ Shadow). Ωραίο EP, χωρίς το καν το album version!

5. DJ Vadim - Your Revolution / Higher Standard ep
Κάθε κυκλοφορία της Ninja Tune τότε ήταν ένα σημαντικό γεγονός για την εξέλιξη του αγγλικού κυρίως hip-hop. Αυτό είναι το πρώτο hip-hop EP που αγόρασα ποτέ, το remix του Nappa στο Your Revolution είναι αρκετά διαφορετικό από το album version. Πολύ πιο easy going, λιγότερο σκοτεινό αλλά, όπως και στο original, όλο το θέμα εδώ είναι οι ρίμες της Sarah Jones.


The Trusth

6.Aphex Twin - Come To Daddy ep
Ιδιοφυές! Μόνο ο Richard D. James τα κάνει αυτά. Δεν νομίζω να χρειάζεται πολλά λόγια αυτό το EP. Όλα τα κομμάτια είναι ένα κι ένα και τόσο ανομοιόμορφα μεταξύ τους! Όταν το πρωτοάκουσα, άλλαξε ό,τι σκεφτόμουνα ως μουσική μέχρι εκείνη τη στιγμη. Και αυτή η μπότα-μπάσο του Iz-Us ακόμα στοιχειώνει...

7. Jay Dee - Ruff Draft ep
Lo-fi παραγωγή, φοβερά κομμάτια με αποκορύφωμα το "Nothing Like This" με samples από reverse κιθάρες, φωνές. Όλες αυτές οι εμμονές που κουβαλάνε τα κομμάτια στο hip-hop, o Dilla τις πάει ένα βήμα παραπέρα, κυρίως με τις χαρακτηριστικές μπασογραμμές και τους synth ήχους που χρησιμοποιεί. Μαγικό, και σίγουρα beyond hip-hop.

8. Madvillian - Curls/All Caps ep
Quasimoto - Microphone Mathematics ep

Αυτά τα δύο τα έβαλα μαζί γιατί τα αγόρασα μαζί και γιατί είναι από τις πιο αγαπημένες μου δουλειές που έχει κάνει ποτέ ο Madlib. Τα κομμάτια από τα album (Madvilliany και The Unseen, αντίστοιχα) είναι πλέον κλασσικά, τα εξώφυλλα επίσης. Τώρα, στα instrumental χάνεται η μπάλα... εκεί είναι όλη η μαγεία και η μαγκιά του Madlib. Το μαγικό "Curls" είναι 1.36 σε διάρκεια και δεν ξέρω κι εγώ πόσες το έχω ακούσει! Το Discipline 99 είναι απλά από τα κορυφαία κομμάτια του ως Quasimoto. Όποιος έχει ακούσει σίγουρα καταλαβαίνει τι εννοώ! Όποιος δεν έχει ...τιμωρία! Discipline!

9. RDJ2 - The Horror ep
Αυτό το EP, βγήκε λίγο πριν από το album και το πήρα στην τύχη! Αυτός ήταν ένας λόγος για να αρχίσω ένα cut n' paste πρότζεκτ! Πραγματικά δεν υπάρχει κομμάτι του RDJ2 στο Deadringer το οποίο να μην αρέσει. Το ίδιο και στο EP! Εκπληκτικό κολάζ ήχων, funk, soul, rock, gospel, hiphop όλα μαζί και όλα τέλεια. Ο RJD2 μπορεί να μην διακρίνεται τόσο για την πρωτοπορία του αλλά χού κέαρζ;

10. Μουσικές Ταξιαρχίες - Disco Tsoutsouni ep
Εντάξει, Τζιμάκος, τι να πούμε τώρα; Και από rock σε disco και από jazz swing σε τσάμικο και γαμωσταυρίδια στο πρώτο κιόλας κομμάτι! Έπος.

 


Ακούστε / κατεβάστε δωρεάν εδώ το "The Truth EP" του GDaddie.

O GDaddie θα εμφανιστεί στο Brave Drums Fest που θα γίνει στο Ρουφ στις 25-27 Φεβρουαρίου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ