10 δεξιότητες που θα ήθελα να αποκτήσω μέσα στα επόμενα 5 χρόνια
Η Mara Barenbaum έρχεται για τρεις δωρεάν συναυλίες στην Ελλάδα. Πριν κάνει το check-in της πτήσης της, μας έγραψε για τις δεξιότητες που θέλει να αποκτήσει.
"Το Group Rhoda είναι ένα προσωπικό σχήμα απ' το Σαν Φρανσίσκο. Είναι μια προσπάθεια διαχείρισης της αντίθεσης, ακονίσματος της διαίσθησης, παρακολούθησης ενστίκτων που μετατρέπουν ιδέες σε πράξεις. Υφίσταται υπό την επιρροή της επανάληψης, κακών συνηθειών, φόβου, μηχανών προηγούμενων δεκαετιών, των τροπικών, transient ήχων, συγκεχυμένων αναμνήσεων, φωτός, χρώματος, των έρημων κόσμων γύρω του και χώρων που έχουν ησυχάσει απ' τον κοινωνικό θόρυβο. Είναι μια προσπάθεια εξουδετέρωσης του ήχου της ασφάλειας, του ελέγχου, της σπατάλης, της αντανάκλασης της αδυναμίας, της διαφανούς σκίασης, χάραξης μιας πορείας ανακλαστικής του δικού του εσωτερικού περιβάλλοντος και φαντασίας".
Η Mara Barenbaum που ως Group Rhoda κυκλοφόρησε πέρυσι το "Out of Time, Out of Touch", φορτώθηκε τα αναλογικά synthesizer της και έρχεται για τρεις δωρεάν συναυλίες στην Ελλάδα. Πριν κάνει το check-in της πτήσης της, μας έγραψε για τις δεξιότητες που θέλει να αποκτήσει. Ανάμεσά τους και η βελτίωσή της ως παραγωγού - ως μουσικός νιώθει επαρκής.
1. Να φτιάχνω απλά έπιπλα
Μερικές φορές χρειάζεσαι ένα ωραίο κουτί, ένα πάγκο ή ένα τραπέζι. Νομίζω πως θα έπρεπε να μπορώ να φτιάχνω κάτι που να φαίνεται καλό και να μη σπάει.
2. Να φτιάξω μια μυστική καμπίνα
Θέλω ένα μέρος για να ηρεμώ και να ετοιμάζομαι για τις τελευταίες μέρες.
3. Να χρησιμοποιώ το photoshop και άλλα σχεδιαστικά προγράμματα
Δυσκολεύομαι να εξηγήσω πως θέλω να είναι αυτά που μου φτιάχνουν, άρα μάλλον πρέπει να μάθω να τα κάνω μόνη μου.
4. Να γίνω καλή παραγωγός μουσικής
Έχω τόσα πολλά να μάθω. Τα περισσότερα είναι θέμα χρόνου και εμπειρίας. Αλλά ελπίζω να διαβάσω περισσότερα για τις τεχνικές και να αναπτύξω δεξιότητες στην παραγωγή μουσικής.
5. Να μάθω μια πολεμική τέχνη (δεν ξέρω ακόμα ποια)
Είναι σημαντικό να είσαι δυνατός. Ίσως με βοηθήσει να αποβάλω το άγχος και να κοιμάμαι καλύτερα τα βράδια.
6. Να μαγειρεύω χωρίς να χρησιμοποιώ συνταγές
Είμαι εντυπωσιασμένη από τους ανθρώπους που κατανοούν τη φύση της μαγειρικής. Είναι επιστήμη. Θέλω να ξέρω πως αντιδρούν τα συστατικά, τι λειτουργεί και τι όχι. Πρέπει να το καταλάβω αυτό.
7. Να καβαλάω μηχανή
Έχω κουραστεί πολύ απ' την αυξανόμενη κυκλοφορία και την αναζήτηση πάρκινγκ. Θέλω να τους προσπερνάω όλους και να φτάνω γρήγορα στους προορισμούς μου.
8. Να γίνω καλύτερη στην κηπουρική
Να γνωρίζω ποια είναι τα υγιή φυτά που θα μεγαλώσουν και θα γίνουν γερά και όμορφα. Τα ιδανικά για ένα επιτυχημένο λαχανόκηπο.
9. Να φτιάχνω ρούχα
Να βρω ένα τρόπο, δημιουργικά να μεταμορφώνω την εμφάνισή μου.
10. Να έχω υπομονή
Δεν είμαι πολύ υπομονετική. Είναι ένα προσωπικό πρόβλημα. Χρειάζεται να αποδέχομαι καταστάσεις και να κάνω το καλύτερο σ' αυτές.