Kari Rueslåtten

10 δίσκοι που έχουν σημάνει πολλά για μένα

Την μάθαμε κάποτε από τους The 3rd and The Mortal, αξίζει να την ακούσουμε τώρα και με το όνομά της. Όπως και τις αγαπημένες της μουσικές επιλογές.

Kari Rueslåtten10. Το Dollies Dagbok από τις Dollie: Ήταν το πρώτο LP που αγόρασα η ίδια όταν ήμουν περίπου 9 ετών. Οι Dollie ήταν μια μπάντα αποτελούμενη από δύο Νορβηγίδες οι οποίες συνέθεταν τα δικά τους τραγούδια και έκαναν κάτι δικό τους - το οποίο με ενέπνευσε πολύ. Έτσι, άρχισα να συνθέτω η ίδια εκείνη τη χρονική περίοδο.

9. To Into the Labyrinth από τους Dead Can Dance: Ένα πολύ εμπνευσμένο άλμπουμ, ξεκινώντας από την αξιέπαινη τραγουδίστρια Lisa Gerrard έως τη μουσική ενορχήστρωση, αλλά και τη διάθεση που σου προκαλεί στο σύνολό του.

8. Το Epicus Doomicus Metallicus από τους Candlemass: Τη πρώτη φορά που άκουσα αυτό το άλμπουμ - με έπεισε αστραπιαία. Μου μίλησε πραγματικά με πολλούς τρόπους. Με τις φωνητικές γραμμές, τα riffs, τις μελωδίες του. Ναι!

7. Το Force Majeure από τους Warlock: Ήμουν μόλις 15 όταν ανακάλυψα τη γερμανική heavy metal μπάντα Warlock, με τη σπουδαία Doro Pesch ως τραγουδίστριά τους. Αυτό άνοιξε τις πόρτες στο νου μου για τους ρόλους που μπορούν να αναλάβουν οι γυναίκες στις ροκ μπάντες. Το να υπάρχουν γυναίκες που τραγουδούσαν και εκπροσωπούσαν metal μπάντες με τον τρόπο που το έκανε η Pesch ήταν πραγματικά κάτι που δεν συνέβαινε συχνά τότε.

6. Το Debut από την Bjørk: Η Ισλανδή τραγουδίστρια με το άλμπουμ της Debut μου άνοιξε τα μάτια για την ηλεκτρονική μουσική. Ένιωσα πολύ εμπνευσμένη, τόσο από τη τραγουδοποιία της όσο και την ενορχήστρωση.

5. Το Goaskinviellja από την Mari Boine: Αχ, δεν ξέρω πόσες φορές έχω ακούσει αυτό το άλμπουμ. Είναι τόσο ξεχωριστό. Ο τρόπος που τραγουδά είναι απλά τόσο υπέροχος, μοναδικός στο είδος του - αναμιγνύοντας τον παλιό παραδοσιακό τρόπο του joik, με μια δυναμική φωνή και αυτοσχεδιασμούς στη μουσική.

4. Το Folque από τους Folque: Αγαπώ αυτό το άλμπουμ! Οι Folque ήταν ένα νορβηγικό folk συγκρότημα που ιδρύθηκε το 1973, το οποίο έδωσε νέα ζωή στα παραδοσιακά νορβηγικά folk τραγούδια.

3. Το The Singer από τη Diamanda Galas: Είναι μια τόσο εκπληκτική τραγουδίστρια και μια πολύ ισχυρή καλλιτέχνιδα. Έχω όλες τις κυκλοφορίες της, αλλά αυτό το άλμπουμ είναι τόσο καθαρό, μόνο για τον τρόπο με τον οποίο τραγουδά - και τίποτα περισσότερο.

2. Το Boys for Pele από τη Tori Amos: Η Amos αποτέλεσε τεράστια έμπνευση για μένα από την πρώτη κιόλας ακρόαση. Το Boys for Pele είναι ένα απόλυτο αριστούργημα.

1. Το Little Earthquakes από τη Tori Amos: Το ντεμπούτο άλμπουμ της Amos (ως solo καλλιτέχνιδα). Τίποτα πέρα από ένα ορόσημο από όταν κυκλοφόρησε - αν θέλετε τη γνώμη μου.

Kari RueslåttenΠληροφορίες για τη συναυλία:

Η Νορβηγίδα Kari Rueslåtten, μια από τις κλασσικότερες φωνές της Σκανδιναβικής κουλτούρας, αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα και τη σκηνή της Death Disco την Παρασκευή, 1η Δεκέμβρη. Η συναυλία θα ανοίξει με την εμφάνιση των The Dead Creed, γέννημα του ιθύνοντα νου των The Psalm σε folk noir μονοπάτια.

Ελέω της οικονομικής κατάστασης, η τιμή θα παραμείνει στα 18 ευρώ στο ταμείο τη νύχτα της συναυλίας. Όλοι οι κάτοχοι των εισιτηρίων προπώλησης πρόκειται να λάβουν από ένα δωρεάν CD κατά την είσοδό τους, προσφορά της Arcane Angels Records.

Το πρόγραμμα της βραδιάς ακολουθεί ως έχει:
Πόρτες: 20:30
The Dead Creed: 21:00
Kari Rueslåtten: 22:10

Η προπώληση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τη μέρα της συναυλίας, μέσω του Viva.gr και συνεργαζόμενων εκπροσώπων (Reload Stores, Media Markt, Seven Spots, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία). Φυσική προπώληση μέσω του Metal Era Records Store (Εμμανουήλ Μπενάκη 22)