Kooba Tercu

Δέκα bandcamp κυκλοφορίες

To ελληνικό σχήμα έχει και καινούργιο δίσκο, προτείνει όμως και άλλους δέκα. Καιροί που είναι (και πάντα είναι)...

Kooba TercuΜε αφορμή την κυκλοφορία του καινούριου τους άλμπουμ και πρώτου με την Rocket Recordings 'Proto Tekno' οι Kooba Tercu μας προτείνουν δέκα bandcamp κυκλοφορίες που ακούνε τον τελευταίο καιρό και μας υπενθυμίζουν να στηρίξουμε τους αγαπημένους μας μουσικούς στα επόμενα bandcamp fee-waiver days (1η Παρασκευή Ιουνίου και Ιουλίου)

1. Tasos Stamou - D.A.D. | Bandcamp
Μια κυκλοφορία του 2019 που δεν ακούστηκε όσο έπρεπε, το D.A.D. κυκλοφόρησε από την πολύ δραστήρια Discrepant records του Λονδίνου, αλλά έγινε διαθέσιμο διαδικτυακά για streaming στην ολότητα του μόλις πριν λίγες εβδομάδες. Ακούγεται σαν ένα φιλόδοξο εγχείρημα που πέτυχε - με μαεστρία & διατηρώντας την ελευθερία ενός εραστή της τέχνης. Ένας δίσκος που σε μεταφέρει ρε Johnny στον Πειραιά ως ρεμπέτη αλλά επιτέλους ένας δίσκος που πάει την κουβέντα λίγο πιο πέρα από ένα απλό αναμάσημα. Σε κάποιο σύμπαν αυτός ο δίσκος θα ξεκινήσει διάφορα μουσικά ρεύματα τόσο ελληνικά και κοσμοπολίτικα συγχρόνως όσο το ρεμπέτικο.

2. Dead Gum - Meditative Punk | Bandcamp
Μια self-released κυκλοφορία του προηγούμενου bandcamp fee-waiver που μας άρεσε. Ένα τρίωρο ταξίδι, expansive δουλειά αγάπης, ένας δίσκος φτιαγμένος με μαεστρία διατηρώντας το ναΐφ στοιχείο, χιούμορ, έμφαση στην ροή, την ικανότητα και διάθεση για ουσιαστικό πειραματισμό. Ένα πραγματικό κιθαριστικό tour-de-force. Κοσμοπολίτικες αναφορές ηχητικά αλλά και ένας ήχος που ακούγεται οικείος για κάποιον που έχει ζήσει στην Αθήνα του Dead Gum. Κιθαρίστες το νου σας.

3. Sly & the Family Drone / Dead Neanderthals - Molar Wrench | Bandcamp
Αυτή η έκδοση της Hominid Sounds κυκλοφόρησε αρχικά για τον εορτασμό της συνεργασίας των Dead Neanderthals και Sly & the family Drone στο Roadburn fest 2020. Έτσι, όταν το Roadburn ακυρώθηκε, αυτή η επανέκδοση βρήκε τον δρόμο της στη λίστα του bandcamp fee-waiver.

4. $hit and $hine - Tropical | Bandcamp
Ο αγαπητός σούπερ καΐδης έχει βαλθεί να ανεβάζει τα παλιά του δισκάκια στο bandcamp, κι ανέβασε κι αυτό. Άλλη μια συγκλονιστική εμπειρία. | Bandcamp

5. Gnod & Joao Pais Filipe - Faca de Fogo | Bandcamp
Με τίτλο που παραπέμπει σε acid Αρλέτα, μια νέα κυκλοφορία από την Rocket Recordings και την ιδιαίτερη πορτογαλική Love & Lollypops φέρνει δύο αγαπημένους καλλιτέχνες, τους Gnod και τον κρουστό Joao Pais Filipe. Το ένα από τα κομμάτια που έχει ήδη κυκλοφορήσει είναι υπέροχο και βάζει ψηλά τις προσδοκίες για τα υπόλοιπα τρία

Kooba Tercu - Proto Tekno6. Slikback - Lasakaneku/Tomo | Bandcamp
Μουσική για να πίνεις το τσαγάκι σου αργά το βράδυ μόνος/η ή με καλούς φίλους/ες. Δύο διαμαντάκια ανάμεσα σε άλλα διαμαντάκια της Hakuna Kulala.

7. Giant Swan - Giant Swan | Bandcamp
Από τα καλύτερα live acts που πετύχαμε στην Αθήνα όταν ακόμα μπορούσαμε να χορέψουμε ο ένας δίπλα στον άλλο και να πιούμε απ’ το ίδιο μπουκάλι νεροοό… Κάποιος είπε ότι έτσι πρέπει να είναι τα live ηλεκτρονικής μουσικής και μάλλον είχε δίκιο. Να ακούτε τους φίλους σας. Ο δίσκος είναι ακόμα καλύτερος αφού τους δεις και ακούσεις ζωντανά.

8. Deadkids - Metaprogramação | Bandcamp
Ο ναός του χάους μπιστάει σκληρά.

9. Echo Canyon - Skinner / Subside | Bandcamp
Είναι πολύ φίλος. Μέρος της Kooba Tercu οικογενείας.

10. Casual Nun - A Light Plague | Bandcamp
Είναι πολύ φίλος 2. Μέρος της Kooba Tercu οικογενείας of London.
- - -
Το 'Proto Tekno' κυκλοφορεί στις 22/05 από την Rocket Recordings. και μπορείτε επίσης να το βρείτε στο Bandcamp. Τα video για δύο πρώτα singles 'Qasan' και 'Fair Trade' θα τα βρείτε στο YouTube.

SmartURL

Bandcamp