Kukuraxa

10 δίσκοι που ακούγαμε κατά την ηχογράφηση του 'Kukuraxa I'

Κάποτε υπήρξε μια πανδημία... Μας έμειναν οι δίσκοι.

Δίσκοι, παλιοί ή καινούργιοι, που ακούγαμε κατά την ηχογράφηση του "Kukuraxa I". Κυρίως μέσα στη πανδημία δηλαδή, τέλη 2019 με 2021. Ευτυχώς αυτά τα lockdown μας έδωσαν χρόνο να ακούσουμε πολλή-πολλή μουσική. 

Κατερίνα

1. Perfume Genius - Set my heart on fire immediately [2020]

Τό' πε και τό' κανε. Και από τη στιγμή που άκουσα τον δίσκο αυτό, η καρδιά μου πήρε φωτιά immediately! Στο repeat και χορό στης κουζίνας τα πατώματα. Γιατί μόνο αυτός βάζει στις καρδιές φωτιά με τέτοιο τρόπο!

2. Little Simz - Sometimes I might be introvert [2021]

Θεότητα φερμένη από άλλους τόπους. 

3. Lil Nas X - Montero  [2021]

Χορός χορός χορός, γιατί τι άλλο κάνεις κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους; Κι ευτυχώς είχε κυκλοφορήσει αυτός ο δίσκος!

4. Björk - Vespertine [2001]

Η Björk παίζει συνέχεια στο σπίτι μας, και πόσο μάλλον εν μέσω πανδημίας που θες να νιώσεις ασφάλεια με ήχους γνώριμους. Έτσι το "Vespertine", τόσο έντονα ερωτικό γέμιζε πρωινά, απογεύματα, βράδια ατελείωτα. Και η Björk έπλεκε το κουβάρι της με τις  ψυχές μας.

5. Julien Doré - Aimée [2021]

Για κάποιο λόγο έπαιζε και πολύ France Blue Paris στο σπίτι μας που πολλές φορές νόμιζα οτι περνάμε την καραντίνα στο Παρίσι. Κι έτσι γνωριστήκαμε καλύτερα με τον Julien! French pop με twist και ανησυχίες γιατί έτσι μας αρέσει! Ε, και λόγω γαλλικής κουλτούρας ;)

Κώστας

6. Jessie Ware  - Whats your pleasure [2020]

To "Adore you" είναι το καλύτερο ερωτικό/χορευτικό κομμάτι των 20s. Από τώρα; Ναι από τώρα. Η παραγωγή πέρα για πέρα smooth και funky, και η Jessie σου ψιθυρίζει στο αυτί.

7. Flo Milli - Ho, why is you here? [2020]

Εδώ στο άλλο άκρο, η Flo Milli είναι όσο badass γίνεται, αν σε όλο τον δίσκο έλεγε απλά "this is Flo Milli shit" και "scuse me bitch" θα ήταν εξίσου καλός. Κατά τ' άλλα, ακούγεται σαν τον Dr. Dre να προσπαθεί να κάνει τραπ, οπότε τι καλύτερο;

8. Tirzah - Colourgrade [2021]

Αυτό το ακούγαμε και οι δυο. Ο τρόπος που κόβει και χρησιμοποιεί τα σαμπλς μου φάνηκε παρόμοιος με το πως το κάναμε και εμείς. Δηλαδή στη τύχη. Και όχι ακριβώς πάνω στο μπιτ. Γενικά μου άρεσε πολύ ο ήχος, είναι τέρμα μίνιμαλ και ακούγεται γεμάτο. Αν ξέρει κάποιος πως γίνεται αυτό, παρακαλώ να μου στείλει μειλ. Α, και btw, live είναι απογοήτευση.

9.Doja Cat - Planet Her [2021]

Το είχα λιώσει αυτό σίγουρα. Η παραγωγή πολύ μπροστά. Η Doja πότε τραγουδάει, πότε ραπάρει και πότε γρυλίζει σα θηλυκός Young Thug. Feel good album, ό,τι πρέπει για καραντίνες.

10. Snik - Top Boy [2020]

Αφήνω έξω πολλούς αξιόλογους και critically acclaimed δισκους που άκουγα τότε, αλλά δε λέμε ψέματα εδώ και ουδέν κρυπτόν από το Spotify Wrap. Guilty pleasure; Σίγουρα. Δισκάρα; Όχι τόσο σίγουρο, αλλά βάλε μια το "Drip" πριν απαντήσεις. Επίσης, ειλικρινά τώρα, είναι σα να ραπάρει ο Παυλίδης, από άποψη χροιάς. Και εν τέλει έχει γέλιο που είναι και gangsta η φάση του και emo rap συγχρόνως.

*******

Οι φωτογραφίες είναι του Augustinos S @in.aaugust. Το "Kukuraxa I" κυκλοφορεί από τη Veego Records.