Loud Silence

Top-10 συναυλιακές εμπειρίες

Σε ροκ δρόμους και σε δυνατές εντάσεις

 

Rock for People – Landmvrks:  Ήταν απόγευμα 3ης μέρας του φεστιβάλ και ήταν η ώρα που δεν γνωρίζαμε κάποια από τις μπάντες που έπαιζαν εκείνη την ώρα στα stages. Έτσι αποφασίσαμε να πάμε να δούμε τους Landmvrks μιας και μας φάνηκε ενδιαφέρον το όνομα. Το show που είδαμε ακόμα δεν έχουμε βρει λόγια να το περιγράψουμε.

 

 

Rock For People - The 1975: Θα μπορούσαμε να γράψουμε άπειρα πράγματα για αυτήν την μπάντα. Μέχρι να μας δοθεί η ευκαιρία να τους δούμε πρέπει να είχαμε δει γύρω στα 200 βίντεο στο Youtube από συναυλίες τους. Το ότι είδαμε μια από τις 5 αγαπημένες μας μπάντες at their very best είναι σίγουρα ένα γεγονός που δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ.

 

 

 

 

Loud Silence - New Long Festival: Καθώς παίζαμε σε ένα από τα ελληνικα φεστιβάλ που αγαπήσαμε περισσότερο στα εφηβικά μας χρόνια, έτυχε να είναι η ημέρα των γενεθλίων του Αντρέα και του Νίκου. Μπορεί να έχουν περάσει κιόλας 4 χρόνια αλλά ακόμα θυμόμαστε που οι φίλοι μας ανέβηκαν πάνω στην σκηνή με μια τούρτα για να σβήσουμε κεράκια και να τραγουδήσουμε τα χρόνια πολλά.

 

 

 

Release Festival - Arctic Monkeys: Μιλάμε για μια από τις κορυφαίες ροκ μπάντες όλων των εποχών. Σίγουρα οι προσδοκίες ήταν πολύ υψηλές. Ωστόσο ο τρόπος που διαχειρίστηκαν το stage ο Alex Turner (κατά κύριο λόγο) και η παρέα του ήταν κάτι το οποίο δεν έχουμε ξαναδεί έως τώρα στην ζωή μας. Ο τύπος απλά έλεγε "Thank You" και από κάτω φώναζαν λες και είχε πάρει η εθνική Ελλάδος το Mundial.

 

 

 

Rock For People - Slipknot: Μπορεί να τους είδαμε και στην Αθήνα και να ήταν εξωπραγματικοί, αλλά όταν τους είδαμε στην Τσεχία συνέβη κάτι το οποίο - αν μπορούμε να το πούμε - έλειψε από το show της Αθήνας. Και αυτό δεν είναι άλλο από το «Snuff» το οποίο είχαμε την τύχη να ακούσουμε, μια από τις καλύτερες μπαλάντες όλων των εποχών κατά την γνώμη μας. Η τρίχα μας ήταν σηκωμένη για 2 ώρες αφού είχαν τελειώσει το show.

 

 

Ό, τι κι αν κάνουμε στο μέλλον, η χαρά της στιγμής που μάθαμε πως θα παίξουμε παρέα με μια από τις αγαπημένες μας μπάντες στο πρώτο «πραγματικό» μας live δεν πρόκειται να σβήσει. Ο λόγος για τους Void Droid που πίσω τον Δεκέμβριο του 2016 μας κάλεσαν να παίξουμε μαζί με εκείνους και τους Solarmonkeys στο Death Disco. Κάτι που για πολλούς μπορεί να φαντάζει ασήμαντο, για εμάς ήταν ένα μεγάλο milestone, κάτι που μας βοήθησε και μας έδωσε φοβερό κίνητρο.

 

Ένα live…πόλεμος, στο οποίο χρειάστηκε να κρατήσουμε τα ηχεία για να μην πέσουν από τα mosh-pits και… 82 χιλιόμετρα τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων του 2016. Όταν δηλαδή «αναγκάσαμε» τους γονείς μας να μας πάνε και τους τρεις μέχρι την Κόρινθο για να δούμε Planet of Zeus και Void Droid μαζί, σε μια συναυλία που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

 

Τα λόγια είναι περιττά για τη σημασία εκείνης της βραδιάς για εμάς. Κάτι που ονειρευόμασταν από έφηβοι, πλέον ήταν πραγματικότητα. Μετά από καιρό και μετά από κόπο. Μεγαλώσαμε με τους Planet of Zeus στα ακουστικά μας. Το ότι τον Απρίλη του 2022, σε ένα γεμάτο Gagarin, παίξαμε μαζί τους ήταν κάτι μοναδικό.

 

 

 

Ξημερώματα 20ης Ιουλίου του 2021 – γενέθλια του Νίκου και του Αντρέα δηλαδή - αράζουμε όλοι μαζί σε ένα πάρκο. Long story short ο Τζέι και ο Σταύρος, ένας από τους κολλητούς μας, έχουν αποφασίσει να κάνουν δώρο στους άλλους δύο τα εισιτήρια ενός…ονείρου. Live οι Royal Blood στην Ο2 τον επόμενο Μάρτιο. Επικό δώρο, επικό live. Οι μήνες πέρασαν βασανιστικά αργά, αλλά η αναμονή άξιζε γιατί εν τέλει επρόκειτο για μια πραγματικά lifechanging εμπειρία. Παρέα έξι ατόμων, μια από τις αγαπημένες μπάντες ever στα καλύτερά της σε αυτόν τον χώρο. Απλά έπος αλήθεια.

 

 

Οι γονείς μας μάς είχαν πάει από μωρά κυριολεκτικά σε εκείνο το φεστιβάλ μουσικής με την τεράστια σκηνή που παίζουν τα παιδιά που πάνε ακόμα σχολείο και φοιτητές. Ε σχεδόν δύο δεκαετίες μετά καταφέραμε όχι μόνο να παίξουμε εκεί ως συμμετέχοντες αλλά ως guest. Το Schoolwave του 2022 στα Λιπάσματα ήταν ακόμα ένα milestone για εμάς.

 

To "Feartales" των Loud Silence κυκλοφορεί από την Bitter Tea Records.