A Victim of Society - 5 καταστάσεις συνδυασμένες με μουσική

Victim of music. Απ'το Διόνυσο ως το Brooklyn, απ'το Decadence ως το μπαλκόνι του Παύλου


Victims1. Μετά από σάπιο πάρτυ στο Σχοινιά, γυρνώντας από Διόνυσο, με background Nick Cave στο αμάξι. Στη μέση της διαδρομής λέει ο Φώτης "ρε μαλάκες αν μείνουμε τώρα, τον ήπιαμε". Δυστυχώς εκείνη την στιγμή ξεκινάει το "The Night Of The Lotus Eaters", και μπήκαμε όλοι σε μια διάθεση που μόνο αν ακούσεις το συγκεκριμένο τραγούδι μέσα σε δάσος χωρίς κανένα φως μπορείς να καταλάβεις. Προφανώς ότι είχαμε πιει στο πάρτυ βοήθησε αρκετά. Σχεδόν ταυτόχρονα ανοίγουμε όλοι τα παράθυρα και το τραγούδι φτάνει τα ηχεία στα όριά τους. Όταν ξαναφτάσαμε στον "πολιτισμό" είχαμε μείνει όλοι κολλημένοι σε αυτό το feeling.

2. Πέρσι την άνοιξη ήμασταν αρκετά τυχεροί να δούμε τους Black Angels live στο Brooklyn με support τους απίστευτους Suuns. Μετά από ένα τέτοιο live το οποίο είδαμε μάλιστα σε ένα "καταγώγι" στην Νέα Υόρκη που σε φτιάχνει να δεις μια τέτοια μπάντα, σκεφτόμασταν τι θα κάνουμε μετά. Ο Τσούνης λέει να πάμε να βρούμε τις φίλες της αδερφής του, από το σχολείο, σε ένα μαγαζί στην Αστόρια. Φτάνοντας, ρωτάμε ποιο είναι το μαγαζί και μας λένε ότι το λένε Caprice. Εκεί αρχίζουμε και ψυλλιαζόμαστε ότι κάτι δεν πάει καλά. Μπαίνοντας μέσα ακούμε το πρώτο τραγούδι για την υπόλοιπη βραδιά. 'Αναπάντητες κλήσεις παντού'. Μετά το αρχικό σοκ απλά διασκεδάσαμε με την τραγικότητα της κατάστασης.

3. Όλοι είχαν περάσει από εκείνο το μαγαζί στο Λόφο του Στρέφη, το Decadence. Οι στιγμές σε αυτό το μαγαζί έχουν "ντυθεί" σίγουρα με μουσικές από Iggy Pop, Strokes, Violent Femmes και τους φίλους να χορεύουν άτσαλα στο "Laaaaast niiight" σαν να μην τους νοιάζει τίποτα και έτσι έπρεπε γιατί ήμασταν μικροί... τώρα μεγαλώσαμε και δεν χορεύουμε πια.. (και καλά..)

4. Το άραγμα σε σπίτια σήμερα έχει γίνει ψιλοσυνηθισμένο. Και προφανώς ως καμένοι που είμαστε καθόμαστε και μαλώνουμε για το τι θα ακούσουμε. Τελικά βρήκαμε την λύση στα soundtrack. Από το 24 Hour Party People έως το Berlin Calling ανάλογα με την διάθεση και προφανώς το καιρό, διαλέγουμε. Δηλαδή, καλοκαίρι στο μπαλκόνι του Παύλου με το Μαρσέλο να πίνει άπειρο νερό για τα νεφρά του, τον Σάιμον να έχει κατεβάσει τα ουίσκια του λέγοντας τις φιλοσοφίες του για την ζωή και ο Θάνος να γελάει σαν τον Peter από Family Guy και να παίζουν συνεχόμενα τα soundtrack από RocknRolla, Snatch και Lock Stock & Two Smoking Barrels.

5. Προφανώς η κατάσταση που συνδέει κάποιος περισσότερο με μουσική είναι η στιγμή που παίζει το πρώτο κομμάτι που παίζει. Έτσι κι εμείς έχουμε συνδέσει την πρώτη μας μουσική εμπειρία με τα κομμάτια που παίξαμε όταν πρωτοπιάσαμε την κιθάρα. Joy Division, Velvet Underground, Gun Club, Jesus And Mary Chain βεβαίως ΔΕΝ ήταν τα πρώτα κομμάτια που παίξαμε! Το Smoke on the water και τις τέσσερις ανοιχτές χορδές από την αρχή του Nothing else matters παίξαμε κι εμείς και ήμασταν και υπερχαρούμενοι. 11 χρονών παιδάκια ήμασταν...

soundcloud.com/victim-of-society

_____

Οι A Victim of Society ανοίγουν την Τρίτη 11 Οκτωβρίου την συναυλία των Dirty Beaches στο Bios.