Χρήστος Πάρλας, ο κύριος bonus
Ηθοποιός, περισσότερο του θεάτρου και λίγο του κινηματογράφου και του βίντεο, του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και των διαφημίσεων.
Γεννήθηκε στην αιγυπτιώτικη Αλεξάνδρεια το 1936 και, με προτροπή του τενόρου θείου του, σπούδασε δραματική τέχνη στη σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και κινησιολογία στο Χοροδιδασκαλείο του Κώστα Νίκολς. Το 1958 κάνει σκηνικό ντεμπούτο με το Εθνικό Θέατρο και μετά το φανταρικό συνεχίζει με το Αθηναϊκό Θέατρο. Το 1960-61 ανεβαίνει στο Βασιλικόν Θέατρον Θεσσαλονίκης με τα έργα Τσάι και Συμπάθεια και Ένα Καπέλο γεμάτο Βροχή. Την περίοδο 1965-66 υπήρξε συνθιασάρχης στο θεσσαλονικιώτικο Θέατρο Θυμέλη με την τότε σύζυγό του Νανά Σκιαδά, τον δάσκαλό του Ανδρέα Φιλιππίδη και την σύζυγο αυτού Λίλυ Παπαγιάννη.
Υπηρέτησε το σανίδι κοντά μισόν αιώνα σε έργα αρχαίου δράματος, κλασικού, σύγχρονου, μουσικού και επιθεωρησιακού ρεπερτορίου, με δυο σημαντικές περιόδους αυτές του ΚΘΒΕ (1968-1974) και του Εθνικού (1974-1982). Συνεργάστηκε με την Λαμπέτη, την Βαλάκου, τους Φέρτη-Καλογεροπούλου, το ζεύγος Ληναίος-Φωτίου, τον Γιάννη Βούρο, συγκρότησε δικούς του θιάσους, μετέφρασε και σκηνοθέτησε ό ίδιος (Ο Δειλός κι ο Τολμηρός, Ένα ζευγάρι παπούτσια, Κρατικές υποθέσεις).
Κινηματογραφικά τον θυμόμαστε από τις δυο πρώτες εμφανίσεις του το 1962: αχτύπητο δίδυμο με τον Δημήτρη Καλλιβωκά (Δέκα μέρες στο Παρίσι) και ξάδερφος της Μπεάτας Ασημακοπούλου (Ο γαμπρός μου ο δικηγόρος). Χαρακτηριστικούς ρόλους είχε σε τρεις ακόμη ταινίες: ως δημοσιογράφος της Κάκιας Αναλυτή (Η Βίλα των Οργίων, 1964), ως σεμνός αγαπητικός της Μπεάτας (Ο Ουρανοκατέβατος, 1965) και ως μικρός αδερφός του Παπαμιχαήλ (Μοντέρνα Σταχτοπούτα, 1965). Από την περίοδο του μελό και του σινεδράματος ξεχωρίζει ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο φιλμ δράσης 11:43, Αντίο! (Τρικυμία μιας καρδιάς, 1969) για τον οποίο απέσπασε βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Παναμά.
Αγαπημένο του χόμπι τα βιτρό. Έζησε χρυσές μέρες ραδιοφώνου (θεατρικά, λογοτεχνικά ημίωρα, Ραδιοφωνική Βιβλιοθήκη). Τηλεοπτικά έκανε ιστορικούς και σύγχρονους ρόλους (ο Βροχοποιός, η Κυρία Προέδρου στο Θέατρο της Δευτέρας) και αρκετά επιτυχημένα σίριαλ (Η κραυγή των λύκων, Η εξαφάνιση του Τζον Αυλακιώτη, Μαρία Δημάδη, Ο άγνωστος, Φάκελος Αμαζών, Η δίκη, Τα παιδιά της Νιόβης) με τελευταίο τις Ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα (2007).
Ο θάνατός του ήρθε αιφνίδια στα 76, το πρωί της Τρίτης 3 Απριλίου.