Λάκης Μιχαηλίδης, φουρτουνάκης & βροντάκης
Το βιογραφικό του στην Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, της οποίας ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου μέχρι τούδε, λέει ότι γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1931. Λέει επίσης ότι το 1960 τον κάλεσε ο Χατζηχρήστος στην Αθήνα. Στην πένα του οφείλονται οι επιθεωρήσεις της χρυσής εποχής του δημοφιλούς κωμικού, οι ιστορικές ατάκες [κατάλαβες πολί μου; Αμ πως!] καθώς και τα σενάρια έντεκα ταινιών του.
Με τον άλλο πρώην συμπολίτη μας Κώστα Βουτσά έκανε 12 συνεργασίες, για τον οποίο έγραψε και την πρώτη του επιθεώρηση το 1954 [θίασος με Σταυρίδη και Καλουτά]. Έχει ακόμη υπογράψει σενάρια ή/και διαλόγους σε επτά ταινίες του ζεύγους Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ [+2 σκέτος Παπαμιχαήλ], οκτώ με τον Κωνσταντάρα [στη μια απλά εμφανίζεται], οκτώ με τον Μουστάκα, επτά με τον Παπαγιαννόπουλο, έξι με τον Σταύρο Παράβα, έξι με τη Βλαχοπούλου, πέντε με τον Γκιωνάκη και πέντε [και να καίνε] με τον Στάθη Ψάλτη.
Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου βρέθηκε σε 13 ταινίες γραμμένες από τον Λάκη Μιχαηλίδη, σε ρόλους που κυμαίνονται από απλή λαϊκή υπηρέτρια ως πρωταγωνίστρια και τραγουδίστρια [λαϊκή πάντα]. Ο Γιώργος Παπαζήσης σε οκτώ [στις τέσσερις με την Τιτίκα Στασινοπούλου]. Με το Νίκο Ρίζο έφτασε ως τα [απύθμενα καλτ] βάθη της εποχής της βιντεοκασέτας [16 συνεργασίες]. Μια και φτάσαμ' ως εδώ ας πούμε και για τον Μιχάλη Μόσιο [4].
Εκτός από τον κινηματογράφο διέπρεψε και στην επιθεώρηση. Εκεί δεν του ξέφυγε ούτε ο Χάρρυ Κλυνν [Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες (1997), Έλληνες είστε και φαίνεστε (1998), Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα... πάμε να φύγουμε (2000)]. Πρόλαβε και την προδικτατορική τηλεόραση και την μεταπολιτευτική αλλά και τις απαρχές της ιδιωτικής.
Κυρίως όμως, πρόλαβε να μας παραδώσει την αυτοβιογραφία του, "Ιερά τέρατα... αγγελικά πλασμένα" [Ι. Σιδέρης 2005]. Όπου μας παραθέτει "Πρωταγωνιστές και Αγωνιστές του θεάτρου και κινηματογράφου όπως τους γνώρισα, όπως συνεργάστηκα και όπως γέλασα μαζί τους". Τελευταία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία και τελικώς φαίνεται πως τον κατέβαλαν [22 Μαρτίου].