Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ/ΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχική
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
  • ΒΙΒΛΙΑ
Ποίηση χωρίς τέλος

Σινε-MiC

Ποίηση χωρίς τέλος του Alejandro Jodorowsky
Poesía sin fin /Endless Poetry [2016 Χιλή /Ισπανία /Γαλλία /ΗΒ, 128λ] Αλεχάντρο Χοντορόφσκι

"Μπαμπά θέλω να γίνω ποιητής" ανακοινώνει ο έφηβος γιος. Η αυτοβιογραφική συνέχεια επί της οθόνης... Του Κώστα Καρδερίνη

Το αυτοβιογραφικό σουρεαλιστικό ταξίδι του Χοντορόφσκι ξεκίνησε αισίως το 2013 με τον Χορό της Πραγματικότητας [La danza de la realidad]. Τούτο δω το δεύτερο μέρος εξακολουθεί να είναι προσωπικό ρεσιτάλ και οικογενειακή υπόθεση στα επιμέρους [η οικογένεια συμβάλλει στο καστ, στη μουσική, στα κοστούμια, στην παραγωγή]. Στο πρώτο μέρος ξεναγηθήκαμε με τρόπο ιδιαίτερα παραστατικό, επαναστατικό και γοητευτικό στα περιπετειώδη παιδικά χρόνια του Αλέξανδρου [ας λείπουν οι ελληνοκεντρικοί παραλληλισμοί - ουδεμία σχέσις]. Σειρά έχει λοιπόν η εφηβεία και η άνδρωσή του.

Το νήμα πιάνεται από δυο σκηνές του πρώτου μέρους και περνάει δια μαγείας στον κόσμο της ατέρμονης ποίησης, από τον Πάμπλο Νερούδα ως τα αντίφρονα δέη Νικανόρ Πάρα [Felipe Rios] και Ενρίκε Λιν [Leandro Taub]. Ιδιαίτατη βαρύτητα δίνεται στις αναπτυξιακές σχέσεις με τους δυο τελευταίους, όπου ο δημιουργός και αυτοβιογράφος, περιαυτολογώντας, διατείνεται ότι αμφότεροι εμπνεύστηκαν και υποδαυλίστηκαν δημιουργικά από τον ίδιο, ο εις λιγότερο ο άλλος περισσότερο. Υπάρχει όμως και η συγκολλητική καταλυτική παρουσία της Stella Diaz Varin [σε διπλό ρόλο η και μάνα-Σάρα-πριμαντόνα Pamela Flores] η οποία είναι η δική του νταρντάνα μούσα.

Στο μαγευτικό αυτό ταξίδι της πρώιμης ωριμότητας του ποιητή του Ελ Τόπο [1970] και του Σάντα Σάνγκρε [1989], συνδράμει καθοριστικά ο καλλιτέχνης ενορχηστρωτής φωτογραφίας Christopher Doyle αλλά και ο ποιητής των εξαίσιων κινητών κατασκευών - αυτοματισμένων ρετρό σκηνικών, με το ιστορικό ονοματεπώνυμο Salvador Allende. Οι φαν είμαι σίγουρος ότι θα εκτιμήσουν τα μάλα το πόνημα αυτό, μα και όσοι κυνηγάμε το κάτι άλλο στη μυθοπλαστική διάσταση του είναι και του φαίνεσθαι.

Βαθμός: οκτώ [8]

Ο Χορός της Πραγματικότητας καλά-καλύτερα κρατούσε

29/01/2017
Κώστας Γ. ΚαρδερίνηςΚλέφτης Εικόνων

ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Σινέ-MiC Το ποτάμι, του Χάρη Ραφτογιάννη

ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ

Σινέ-MiC Η ταξιδιώτισσα, του Hong Sang-soo

ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 2024, κινηματογραφικό αλμανάκ από την Π.Ε.Κ.Κ.

ΕΙΔΗΣΗ

Σινέ-MiC Το αγαπημένο μου γλυκό, των Maryam Moghadam & Behtash Sanaeeha

ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ

Σινέ-MiC Λο του Θανάση Βασιλείου

ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

RECOMMENDED

Οι αντι-ήρωες του βρετανικού punk

Οι αντι-ήρωες του βρετανικού punk

ΘΕΜΑ
Nothing Feels Natural

Priests Nothing Feels Natural

ΔΙΣΚΟΣ
Εξώφυλλα όπως λέμε εξώθυρα

Εξώφυλλα όπως λέμε εξώθυρα

ΘΕΜΑ
22ο έτος
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ/ΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2000-2021 MiC, All rights reserved. Designed & Developed by E-Sepia