Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ/ΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχική
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
  • ΒΙΒΛΙΑ

Σινέ-MiC

Στη σκιά της πορτοκαλιάς, της Cherien Dabis
Allly baqi mink /All That’s Left of You [2025 Γερμανία /Κύπρος /Παλαιστίνη /Ιορδανία /Ελλάς /Κατάρ /Σαουδική Αραβία, 145λ] Σερίν Ντάμπις

H οδύσσεια μιας ξεριζωμένης οικογένειας... Του Κώστα Καρδερίνη

Είμαι η θάλασσα. Στα βάθη μου κατοικούν όλοι οι θησαυροί. Ρώτησαν άραγε τους δύτες για τα μαργαριτάρια μου; [- Χαφίς Ιμπραχίμ / Mohamed Hafez Ibrahim]

Οκτώ δεκαετίες παλαιστινιακής ιστορίας μέσα από τα μάτια και το πετσί μιας γηγενούς οικογενείας. Βάσανα, καημοί, κακουχίες, ταπεινώσεις, καταπατήσεις, επιδρομές, δολοφονίες, καταναγκαστικά έργα, βομβαρδισμοί, λεηλασίες, σκυλεύσεις, εκτοπισμοί, εκπατρισμοί, δρόμοι και πορτοκάλια, αλλά και δωρεές ζωής και κάποιες ευχάριστες στιγμές και αναμνήσεις. Προπάντων όμως η ανθρωπιά και η αγάπη ως απάντηση στο μίσος, τον αθέμιτο πόλεμο και τον αδικαίωτο αγώνα.

Μέσα από την ιστορία περνά και μια πραγματική οικογένεια ηθοποιών. Ο πατήρ Mohammad Bakri [πρεσβύτερος Σαρίφ], οι υιοί Adam Bakri [νεότερος Σαρίφ] και Saleh Bakri [Σαλέμ] αλλά και ο εν Ιορδανία συγγενής Mohannad Al Bakri [διευθυντικό στέλεχος του Royal Film Commission Jordan]. Ο εκδημήσας ηθοποιός Μοχαμάντ Μπακρί [1953-2025] απέκτησε 6 παιδιά εκ των οποίων 4 ακολούθησαν τα βήματά του. Είναι επίσης χαρακτηριστική η δήλωσή του για τον κινηματογράφο της πατρίδας του: Δεν υφίσταται καν παλαιστινιακή κινηματογραφική βιομηχανία. Έχουμε απλώς μερικούς ταλαντούχους σκηνοθέτες. Δεν έχουμε σχολές κινηματογράφου ούτε στούντιο. Δεν έχουμε υποδομές γιατί δεν έχουμε χώρα.

Η ματιά της σκηνοθέτιδος και ηθοποιού Σερίν Ντάμπις, που κρατά κι έναν βασικό ρόλο εδώ, είναι ιδιαίτερη καθώς και η φιλοσοφία ζωής και επιβίωσης που αναπτύσσει μέσα από τις ιστορίες τρέλας και παράνοιας, αλλά και υπομονής και ανθρωπιάς. Η ποιητική παραβολή της αραβικής γλώσσας με τη θάλασσα, στην εισαγωγή του κειμένου, είναι ίσως μια ακόμη προσπάθεια ενεργοποίησης, ενοποίησης και συνδρομής του αραβικού κόσμου προς τον ταλαίπωρο παλαιστινιακό λαό, αλλά και προς τους γείτονες που δοκιμάζονται από την τυραννική μανία περιούσιων καθεστώτων.

Η ταινία έχει και ελληνική διάσταση καθώς έγιναν γυρίσματα στην Αθήνα και τον Πειραιά [Καλλιθέα, Παλιό Φάληρο] και στην Ρόδο.

8
30/04/2026
Κώστας Γ. ΚαρδερίνηςΚλέφτης Εικόνων

ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

49ο Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας Ανήσυχες νύχτες του Σεπτέμβρη

ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ

Σινέ-MiC Απαγορεύονται τα σκυλιά και οι Ιταλοί

ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ

Σινέ-MiC Η μεγάλη σφαγή των Β ΚΑΠΗ Αλίμου, του Αθανασίου Τόμμυ Σκλάβου

ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ

Σινέ-MiC DJ βοσκός, του Georgi M. Unkovski

ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής 2026 African Voices

LIVE REVIEW
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

RECOMMENDED

You Are My Friend

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Amen Dunes - Freedom

Amen Dunes Freedom

ΔΙΣΚΟΣ
Music Swims Back To Me

Mixtape Music Swims Back To Me

MIXTAPE
22ο έτος
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ/ΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2000-2021 MiC, All rights reserved. Designed & Developed by E-Sepia