Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ/ΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχική
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
  • ΒΙΒΛΙΑ

Σινε-MiC

Το Βιβλιοπωλείο της Κυρίας Γκριν, της Isabel Coixet
The Bookshop [2017 ΗΒ /Ισπανία /Γερμανία, 113λ] Ισαμπέλ Κοϊξέ

"Οh dear, ποια είναι αυτή που τόλμησε να ανοίξει βιβλιοπωλείο στα μέρη μας;" Το μικρό μαγαζάκι του ...τρόμου στην συντηρητική αγγλική επαρχία του '50.

Το άνοιγμα του πρώτου βιβλιοπωλείου σε μια κωμόπολη [1959] από τη νεαρή Φλόρενς [Emily Mortimer], η οποία επιλέγει να κατοικήσει και να δραστηριοποιηθεί στο παλιότερο σπίτι της περιοχής [The Old House], παίρνει διαστάσεις μανιφέστου ανεξαρτησίας.

Ενάντιά της όλη η τοπική μικροκοινωνία με επικεφαλής τη συντηρητική γυναίκα του στρατηγού ήρωα του πολέμου, κα Γκαμάρτ [Patricia Clarkson]. Στο πλευρό της κας Γκριν, ο απομονωμένος βιβλιοφάγος μεσήλικας κύριος Μπράντις [Bill Nighy] και η φέρελπις μαθήτρια Κριστίν [Honor Kneafsey]. Σιωπηρά μαζί της η μονίμως ανήσυχη Frances Barber σε μικρό χαρακτηριστικό ρόλο, αλλά και πολλά «προχωρημένα» βιβλία [Τα χρονικά του Άρη, Κρασί από πικραλίδα, Φαρενάιτ 451, Λολίτα].

Αντίπαλο δέος οι καταθλιπτικές αδερφές Μπροντέ, οι μηχανορραφίες της κας Βάιολετ, η μικροψυχία, η δειλία, ο καιροσκοπισμός, η μικροπολιτική, ο πουριτανισμός, η σεμνοτυφία.

Η βετεράνα βαρκελονέζα σκηνοθέτισσα Ισαμπέλ Κοϊξέ [Σ' αυτούς που αγαπούν, Ζωή χωρίς εμένα, Η μυστική ζωή των λέξεων, Ελεγεία ενός έρωτα, Ο χάρτης των ήχων του Τόκυο, Το χθες δεν τελειώνει ποτέ, Μαθήματα οδήγησης] πιάνει τον ταύρο απ’ τα κέρατα μεταφέροντας το βραβευμένο βιβλίο της Πενέλοπε Φιτζέραλντ και μετουσιώνει έξοχα το ρητό «κανείς δε νοιώθει μόνος ανάμεσα στα βιβλία». Ποντάρει στις υπέροχες ερμηνείες, αποτάσσεται τις Ερινύες, φυτεύει τον σπόρο της αγωνιστικότητας και της βιβλιοφιλίας, κερδίζει στα σημεία τους καιρούς και πάλλει ευγενικά κάποιες ευαίσθητες χορδές.

Βαθμός: επτά [7]

27/07/2018
Κώστας Γ. ΚαρδερίνηςΚλέφτης Εικόνων

ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Σινέ-MiC Super Paradise, του Στηβ Κρικρή

ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ

Ο χορός των εραστών και ο Σημαδεμένος Αλ Πατσίνο

ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ

Η Π.Ε.Κ.Κ. και οι καλύτερες ταινίες της 2025ης χρονιάς

ΕΙΔΗΣΗ

Τζίμης Ευθυμίου Και τα μυαλά στα κόκκαλα βγαλμένα τα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

28ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ολυμπίας 2025

ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

RECOMMENDED

Sax Hysteria

Sax Hysteria

MIXTAPE
Micepace

Micepace

ΘΕΜΑ

Selofan Partners In Hell

ΔΙΣΚΟΣ
22ο έτος
  • ΔΙΣΚΟΙ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
  • LIVE REVIEWS
  • BE MY GUEST
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ - ΘΕΑΤΡΟ
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • BAND LIST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ/ΕΣ
  • AUDIO / VIDEO
  • WEB RADIOS
  • MUSIC BLOGS / SITES
  • BANDCAMP / SOUNDCLOUD
  • LIVE DATES
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2000-2021 MiC, All rights reserved. Designed & Developed by E-Sepia