Τασσώ Καββαδία, βλέμμα φαρμακερό
Υπήρξε η ζηλόφθονη και η αρχετυπική κακιά του ελληνικού σινεμά. Γεννήθηκε στην Πάτρα και σπούδασε πιάνο, ζωγραφική και διακόσμηση, σκηνογραφία και ενδυματολογία. Την υποκριτική τη διδάχθηκε από τον Κάρολο Κουν στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Πρωτοεμφανίστηκε ταυτόχρονα στο θέατρο [Η μικρή μας πόλη, του Θ. Γουάιλντερ] και στον κινηματογράφο [Κυριακάτικο ξύπνημα, του Κακογιάννη] το 1954. Δεν έπαψε να ασχολείται και να υπηρετεί παράλληλα και τις δυο τέχνες.
Ταυτόχρονα ήταν σύζυγος δημοσιογράφου και συντάκτρια καλλιτεχνικού και ελεύθερου ρεπορτάζ. Συμμετείχε στη δημιουργία του πρώτου πειραματικού τηλεοπτικού σταθμού της ΔΕΗ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 1961. Συνεργάστηκε με το ΕΙΡ σε θεατρικά και ειδικές εκπομπές και μετέφρασε έργα σύγχρονου ρεπερτορίου και μυθιστορήματα, με διασημότερα όλων τις παλπ κατασκοπικές περιπέτειες του πράκτορα SAS του Ζεράρ Ντε Βιλιέ.
Παρότι ευτύχησε να συμμετάσχει σε μεγάλες τραγικές ταινίες [Στέλλα, Φαίδρα, Η επιστροφή της Μήδειας, Το χρονικό μιας Κυριακής] δεν έπαιξε ποτέ αρχαίο δράμα. Κι εμένα προσωπικά μ' αρέσει όπως τη θυμάμαι σε κάποιες κλασικές κωμωδίες [Διακοπές στην Αίγινα, Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα, Καπετάν φάντης μπαστούνι, Μια τρελή... τρελή σαραντάρα] και ιδιαίτατα στο ρόλο της Φαρλάκαινας στο κικιρίκου Ξύπνα Βασίλη! [1969] του Δαλιανίδη. Αναλογικά, η μόνη αρχαία κωμωδία που αναφέρεται ότι συμμετείχε είναι οι Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη και του Βασταρδή [Θεμέλιο, 1994].
Πρόλαβε την παρακμή και τις βιντεοκασέτες [Ο Ιούλιος και τα καλλιστεία], την τηλεοπτική μεταφορά [Ερόικα, 10η εντολή], τις καθημερινές σειρές [Ο σπαγκοραμμένος, Ταβέρνα, Ο χήρος η χήρα και τα χειρότερα, Γίγας μοτέλ, Μπαμ μπαμπάς και μπέμπα, Παππούδες εν δράσει]. Βοήθησε μικρομηκάδες [Χωρίς πρόβα, Παταγονία] και την πρόλαβε ο "μεταμοντέρνος" ελληνικός κινηματογράφος [Προς την ελευθερία]. Ο κακός Περάκης [Θηλυκή εταιρεία], η ακροβατούσα Αγγελική Αντωνίου [Δονούσα, Χαμένες νύχτες], ο συμπαθής Τζον Τατούλης [Φοβού τους Έλληνες...] και ο αλλόκοσμος Κολλάτος [Αλέξανδρος και Αϊσέ, Η διαθήκη του ιερέα Ιωάννη Μελιέ].
Στις 10 Ιανουαρίου του 2011 θα έκλεινε τα 90 για να μπει στα 91.