2η Μπιενάλε της Αθήνας 2009

Heaven_Live
επιμέλεια έκθεσης: Δημήτρης Παπαϊωάννου & Ζάφος Ξαγοράρης
Πρόγραμμα Συναυλιών Παρασκευή 26, Σάββατο 27, Κυριακή 28 ΙουνίουHeavenΠαρασκευή 26 Ιουνίου

Κωνσταντίνος Βήτα
Live concert στη σκηνή του Μπάτη - 22.00 (στάση τραμ Μπάτης)
Ο Κωνσταντίνος Βήτα θα παρουσιάσει ένα dj-set με μουσική που έχει επιλέξει ειδικά για αυτό το βράδυ. Σε κάποια σημεία θα ακουστούν ανέκδοτα και γνωστά κομμάτια από τη μουσική που συνθέτει ο ίδιος. Θα παρουσιάσει επιφάνειες μουσικής, όπως τις αντιλαμβάνεται και είναι κυρίως συνθέσεις που ακούει όταν ζωγραφίζει ή προσπαθεί να σκεφτεί ή όταν δεν σκέφτεται τίποτα, αλλά θέλει να ακούσει μουσική. Τα βινύλια που θα παίξει είναι από τη συλλογή του.

Σάββατο 27 Ιουνίου

ILIOS
"Symphony for electronics and internal combustion engine" - 22.00
Live concert στην πλατεία Νερού (στάση τραμ Δέλτα Φαλήρου)
Από τις αρχές της δεκαετίας του 90, ο ILIOS εξερευνά τα όρια του ήχου και της εικόνας. Η ηχητική του παλέτα βρίσκεται σε συνεχή ανανέωση με σκοπό να προστατέψει μια αντι-καριέρα και μερικά από τα έργα του έχουν χαρακτηριστεί από τον διεθνή Τύπο ως "ο ήχος του θανάτου" ή "ο πιο αποδυναμωτικός δίσκος που έγινε ποτέ". Μέχρι το 2009 ο ILIOS έχει παρουσιάσει ζωντανά τη δουλειά του πάνω από 170 φορές σε 25 χώρες στην Ασία, Βόρεια και Νότια Αμερική και Ευρώπη, υποβάλλοντας τις αντιστάσεις του χώρου και του σώματος σε σκληρές δοκιμές με σκοπό την εγρήγορση των αισθήσεων. Στη Μπιενάλε της Αθήνας θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τη ¨Συμφωνία για ηλεκτρονικά και κινητήρες εσωτερικής καύσης¨ συνδυάζοντας χαμηλές συχνότητες από γεννήτριες ήχου και τις δονήσεις των μετάλλων ενός αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο (www.siteilios.gr).

Κυριακή 28 Ιουνίου

Larry Gus
" Pensile Gardens" - 20.00
Live concert στα παιχνίδια της σκηνής του Μπάτη (στάση τραμ Μπάτης)
O Larry Gus θα παρουσιάσει την ημι-εγκατάσταση Pensile Gardens, κρεμαστά αντικείμενα, μικροκλίμακες και νανοήχους.

My Wet Calvin
" Sanctuary" - 20.45
Live concert σε περίκλειστο χώρο για εξαγνισμό στην παραλία (στάση τραμ Φλοίσβος)
Οι Wet Calvin δημιουργήθηκαν από τους Άρη και Λεωνίδα στην Αθήνα, το 2004. Μετά από πολυάριθμες κυκλοφορίες και αντίστοιχες εμφανίσεις στην πρωτεύουσα, τη συμπρωτεύουσα, την επαρχία και το Ηνωμένο Βασίλειο, προγραμματίζουν την κατάκτηση των charts με μια παραδοσιακού τύπου κυκλοφορία το προσεχές φθινόπωρο. Το Sanctuary είναι ένα πείραμα στην παραλία, μια συναυλία με όρους performance, που φιλοδοξεί περιφράσσοντας ένα μικρό τμήμα αμμουδιάς και εξαγνίζοντας συμβολικά τους θεατές πριν την είσοδο τους, να τους εισάγει σε έναν χειροποίητο πρωτογενή παράδεισο.

Lumiere Brother
Live concert στον Φλοίσβο - 21.30 (στάση τραμ Φλοίσβος)
O Lumiere Βrother υπήρξε ιδρυτικό μέλος, τραγουδιστής και βασικός συνθέτης των Serpentine. Το φθινόπωρο του 2007 ηχογραφεί, με την πολύτιμη βοήθεια του Ottomo στα Fab Liquid Studios, 13 κομμάτια που αποτέλεσαν την αρχή μιας νέας περιόδου μουσικής δημιουργίας, υπό τις κινηματογραφικές επιρροές των αδερφών Lumiere και του Tim Burton, τις φωνητικές συγχορδίες των Beatles και των E.L.O., την περιπετειώδη ζωή των Oscar Wilde και Saint Exupery και τους εύθραυστους ήχους των πιάνων των Satie και Debussy.

Flakes
"Siren" - 22.30
Live concert στον Φλοiσβο (στάση τραμ Φλοίσβος)
Οι Flakes παίζουν Ιndie Art Punk φορώντας Vintage Rock n'Roll παπούτσια. Μοιρασμένοι μεταξύ Αθήνας, Πάτρας και Λονδίνου έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες εμφανίσεις εντός και εκτός συνόρων λαμβάνοντας θερμές κριτικές από τον μουσικό τύπο και το κοινό. Τον Ιούλιο του 2008 επιλέχθηκαν μέσα από άλλες 740 μπάντες για να εμφανιστούν στη Live σκηνή του MTV στο EXIT FESTIVAL 2008. Το debut αλμπουμ "Lick Your Fingers, If you Like it" που κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη 2008 αναδείχθηκε ως μια από τις καλύτερες εγχώριες indie κυκλοφορίες της χρονιάς.

www.athensbiennial.org