The 48 Hour Music Project


The 48 hourΑθήνα, 12 Απριλίου 2010 - Λίγες μέρες προτού αρχίσουν οι πρώτες νότες του μεγαλύτερου διαγωνιστικού φεστιβάλ μουσικής, οι διοργανωτές του 48 Hour MUSIC Project διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, αλλά και του κοινού, με νέες ιδέες κι εκπλήξεις, που απογειώνουν την αγωνία, μέχρι τη βραδιά της μεγάλης νίκης.

Το 48 Hour MUSIC Project είναι ένα καινοτόμο διαγωνιστικό μουσικό Φεστιβάλ τραγουδιού. Η ιδέα του διαγωνισμού είναι απλή και συναρπαστική, και βασίζεται στη "συνταγή" του απόλυτα επιτυχημένου 48 Hour FILM Project. Οι νέοι, και όχι μόνο, καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που θα δηλώσουν υποψηφιότητα κα κληρωθούν το είδος του τραγουδιού ή της μουσικής που κα πρέπει να δημιουργήσουν και καλούνται να το παραδώσουν ολοκληρωμένο μετά από 48 ώρες. Ο διαγωνισμός θα "τρέξει" φέτος για πρώτη φορά, από τις 14 Μαΐου ως τις 7 Ιουνίου 2010, με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και της ΑΕΠΙ.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ενίσχυση της μουσικής και της δημιουργίας χωρίς φραγμούς μέσα από ένα δημιουργικό "παιχνίδι" με πλούσια δώρα... Τη νικήτρια ομάδα περιμένει χρηματικό έπαθλο 5.000 €. Για τις καλύτερες συμμετοχές θα δημιουργηθούν music videos, που θα προβληθούν στο κατεξοχήν μουσικό κανάλι, το MAD TV. Οι συμμετέχοντες διεκδικούν μια σειρά από ειδικά βραβεία. Ο νικητής του ειδικού βραβείου 48 SONY Music Award θα υπογράψει αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας με τη δισκογραφική εταιρεία Sony Music Entertainment. Τα "Best of 48 ΗΜP Athens", θα κυκλοφορήσουν σε ένα συλλεκτικό CD το οποίο θα κυκλοφορήσει πανελλαδικά από τη Sony Music και θα διατεθεί σε όλο το δίκτυο καταστημάτων Metropolis.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής είναι ο καταξιωμένος συνθέτης και μουσικός παραγωγός Νίκος Πατρελάκης. Το συντονισμό της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού έχει αναλάβει η κορυφαία ερμηνεύτρια της ελληνικής μουσικής σκηνής κυρία Δήμητρα Γαλάνη. Την Επιτροπή πλαισιώνουν ο ραδιοφωνικός παραγωγός Μάκης Μηλάτος, ο μουσικοσυνθέτης παραγωγός Χρυσόστομος Μουράτογλου, το electro pop συγκρότημα MIKRO καθώς και ο Διευθυντής Προγράμματος του BEST Radio Γιώργος Καρκάνης.

Η απονομή των βραβείων και των σημαντικών επάθλων που θα διεκδικήσουν οι καλύτερες συμμετοχές θα γίνει σε μία κεφάτη τελετή, γεμάτη φώτα και μουσική, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου 2010, στο METROPOLIS Live Stage. Το συγκρότημα Mikro, θα μας ξεσηκώσουν με τις επιτυχίες τους και θα παρουσιάσουν τα νέα τους τραγούδια στο κοινό, δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στη βραδιά. Special guest εμφάνιση θα πραγματοποιήσει η Δήμητρα Γαλάνη με την Ελένη Τσαλιγοπούλου. Θα ακολουθήσει το μεγάλο 48 Music Party με Dj στα πλατό με τον μοναδικό Νίκο Πατρελάκη στο Live Stage Metropolis. Η τελετή απονομής θα προβληθεί, μαγνητοσκοπημένη, από το MAD TV.

Executive producer είναι o Francesco Vitali και producer ο Christos Siametis.

Αν πιστεύεις ότι η επόμενη μελωδία θα είναι αυτή της επιτυχίας σου, τότε 48 Hour MUSIC Project... Your music FREEDOM!

Δώσε ρυθμό στα όνειρά σου... Απελευθέρωσε τη μουσική σου!

Δήλωσε τώρα συμμετοχή... καθώς η υποβολή συμμετοχών βρίςκεται σε εξέλιξη και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Μαΐου 2010.

Περισσότερες πληροφορίες @ www.48hourproject.gr/music
T. 210 963 8010

JUST PRODUCTIONS Inc. 85 Vouliagmenis Ave. (City Plaza Center, Suite 228), 16674 Glyfada, Athens - Greece Tel: +30 210 9638010 Fax: +30 210 9639011 email: info@48hourproject.gr; www.48hourproject.gr

Σημειώνεται ότι το The 48 Hour MUSIC Project βασίζεται στην τεχνογνωσία και τη διεθνή επιτυχία του διαγωνιστικού φεστιβάλ δημιουργίας ταινιών μικρού μήκους The 48 Hour FILM Project (δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης μικρού μήκους ταινίας μέσα σε 48 ώρες), το οποίο διοργανώνεται σε 81 πόλεις παγκοσμίως, με περισσότερες από 200.000 συμμετοχές. Το 2008, ο ηθοποιός - σκηνοθέτης Francesco Vitali, Executive Producer της Just Productions, έφερε για πρώτη φορά το φεστιβάλ και στην Ελλάδα. Τα 2 χρόνια της διοργάνωσης του στη χώρα μας το The 48 Hour FILM Project γνωρίζει πολύ μεγάλη επιτυχία κι έχει επιτύχει παγκόσμιο ρεκόρ συμμετοχών (το 2008), σημαντικές συνεργασίες με επαγγελματίες του χώρου διεθνώς, ευρεία προβολή στα ΜΜΕ κι ένα δυναμικό fan group που μετρά 15.000 μέλη. Η επόμενη διοργάνωση του 48 Hour FILM Project θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2010.