Άσχημα για τη Melissa, βραβείο για την Elfriede, ταινίες, φυλακές, αυτοκτονίεςMelissa
Καρκίνος του στήθους χτύπησε την κακόμοιρη 43χρονη Melissa Etheridge που ακύρωσε τουρ για θεραπεία. Poor girl...

H 57χρονη εξ Αυστρίας συγγραφέας Elfriede Jelinek πήρε το φετινό Νόμπελ λογοτεχνίας επιβεβαιώνοντας τις φήμες που έλεγαν πως φέτος θα δοθεί σε γυναίκα. 'Η δασκάλα του πιάνου' που έγινε ταινία απ'τον Michael Haneke είναι δικό της βιβλίο.

Ο συνεργάτης του Neil Jordan, Stephen Woolley θα γυρίσει ταινία για τη ζωή του Brian Jones, πρόωρα αποδημήσαντος κιθαρίστα των Stones. Ο Leo Gregory θα πρωταγωνιστήσει.

Απορρίφθηκε η αίτηση χάριτος του Mark Chapman, που δολοφόνησε τον Lennon πριν 24 χρόνια και είναι στη στενή. Ήταν η τρίτη μετά απ'αυτές του 2000 και 2002 που επίσης απορρίφθηκαν. Νομίζω πως αν είχε σκοτώσει άσημο θα έβγαινε μετά από 24 χρόνια. Διακρίσεις κι εδώ.

Στις πολιτείες που το ράδιο παίζει πολλή country, οι αυτοκτονίες είναι αυξημένες, υποστηρίζουν ερευνητές που ασχολήθηκαν με το θέμα. Αιτία οι στίχοι για χωρισμούς, αλκοολίκι, αποξένωση κλπ. (Ας τους βομβαρδίσουμε με στίχους τραγουδιών όπως 'Ο χάρος βγήκε παγανιά', 'Βρέχει φωτιά στη στράτα μου', 'Ότι αγαπώ εγώ πεθαίνει', όπως έκαναν οι Monty Python με το αστείο που σκότωνε και θα αυτοκτονούν σαν τα κοτόπουλα. Έτσι θα απαλαγούμε απ'την αυτοκρατορία).

Στο φεστιβάλ της Ολυμπιακής που θα γίνει στην Αθήνα από τις 20-24 Οκτωβρίου θα εμφανιστούν 120 καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Μεταξύ αυτών και οι Keane (UK), The Shins (USA), Sahara Hotnights (SWE), Minus (ICE), Gus Gus (ICE), Kid Koala (CAN), Four Tet (UK), Singapore Sling (ICE), Einar Οrn - Ghostigital (ICE), To Rococo Rot (GER), London Elektricity - dj set (UK), Leaves (ICE), Non Phixion (USA), Quarashi (ICE), Mugison (ICE), The Stills (CAN) κλπ.

Εντάξει έκανα δυο μικρές αλλαγές. Όπου Ολυμπιακή γράψτε Iceland Air, όπου Αθήνα βάλτε Reykjavik. Που βρίσκει λεφτά και χρηματοδοτοτεί πολιτιστικές εκδηλώσεις η αεροπορική εταιρεία μιας χώρας με 280.000 κατοίκους;