Αυτοκτόνησε ο Mark Linkous των Sparklehorse

Mark LinkousΤο Σάββατο 6 Μαρτίου αυτοπυροβολήθηκε στην καρδιά ο Mark Linkous των Sparklehorse έξω από το σπίτι φίλου του στο Knoxville, Tennessee. H ανακοίνωση της οικογένειάς του που εμφανίστηκε την επόμενη μέρα στο site των Sparklehorse λέει:

It is with great sadness that we share the news that our dear friend and family member, Mark Linkous, took his own life today. We are thankful for his time with us and will hold him forever in our hearts. May his journey be peaceful, happy and free. There’s a heaven and there’s a star for you.

Γεννήθηκε στη Virginia πριν 47 χρόνια αλλά έζησε στη North Carolina όπου έστησε και το Static King Studio του. Εκτός απ'τους δικούς του έκανε και παραγωγές σε δίσκους άλλων.

Με τους Sparklehorse, που ουσιαστικά ήταν προσωπικό του όχημα, κυκλοφόρησε τους δίσκους:

Vivadixiesubmarinetransmissionplot (1995)
Good Morning Spider (1998)
It's a Wonderful Life (2001)
Dreamt for Light Years in the Belly of a Mountain (2006)
In the Fishtank (με τον Fennesz) (2009)

Τελευταία του δουλειά ήταν το "Dark night of the soul" με τους Danger Mouse, David Lynch και πολλούς καλεσμένους. Διαβάστε τι γράψαμε για το δίσκο εδώ.

Σύμφωνα με τον μάνατζέρ του είχε σχεδόν ολοκληρώσει νέο δίσκο με προοπτική κυκλοφορίας από την Anti-.

Συνεργασίες έκανε και πριν το "Dark night of the soul". Με την PJ Harvey, την Nina Persson, τον Tom Waits, τον Vic Chesnutt. Φωτογραφία του τελευταίου βλέπει κανείς τώρα, μπαίνοντας στο site των Sparklehorse.

Κινδύνεψε να πεθάνει πριν από δεκαπέντε χρόνια όταν μετά από μείξη αλκοόλ και χαπιών έμεινε αναίσθητος για ώρες, σταμάτησε η καρδιά του και χωρίς κυκλοφορία αίματος παρέλυσαν τα πόδια του. Έμεινε σε αναπηρικό καρότσι για έξι μήνες και επανέκαμψε μετά από πολλές εγχειρήσεις.