Blackmail, Ludmila και Make Believe κυκλοφορίες από την Labyrinth of Thoughts


Labyrinth BLACKMAIL - Seven LP (Lot 034)

Το 1993 ο Γιώργος Καρανικόλας (κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Last Drive - aka George) ξεκινά το δικό του ταξίδι. Με όχημα ένα νεοψυχεδελικό σχήμα, τους Blackmail, και συνοδοιπόρο του μέχρι το 2011, όταν και αποχώρησε μετά την ηχογράφηση του The Gift, τον πρώην μπασίστα των Εκτός Ελέγχου, Αργύρη Γεωργουλή (aka Argy, RG or aRGie).

Τα albums του group, πάντοτε έχοντας στον συνθετικό τους πυρήνα τον George, χωρίζονται σε 2 περιόδους. Την πρώτη που κράτησε μέχρι το 2000 και τη δεύτερη, που ξεκίνησε το 2010 και συνεχίζεται έως σήμερα, όπου το συγκρότημα έχει αλλάξει το όνομά του σε BLML. Xωρίς ο ήχος να έχει διαφοροποιηθεί ριζικά, έχει γίνει περισσότερο κατεργασμένος και σύγχρονος.

Το Seven αποτελεί το τελευταίο μέρος της τριλογίας των Life After Death και Overexposed. Κυκλοφόρησε το 2000, μόνο σε cd. Βουτηγμένο σ' ένα εσωστρεφές, εκστατικό και μυστηριακό μουσικό και στιχουργικό ύφος, που συνεχώς φωτίζεται από αιχμηρές -με μια γεύση λύσσας- ηλεκτρικές εξάρσεις, παρασύρει τον ακροατή στη δική του διάσταση στην οποία και παραμένει εκούσια παγιδευμένος, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Η Labyrinth of thoughts κυκλοφορεί το album για πρώτη φορά σε βινύλιο: Με νέο artwork το οποίο βασίστηκε στην ίδια αισθητική, που ως βάση έχει τη χρήση του κόκκινου, άσπρου και μαύρου, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα υπόλοιπα 2 albums της πρώτης περιόδου. Mε νέο ένθετο, στο οποίο αναδεικνύονται τα έξοχα σχέδια του Shanti Polo, που συνοδεύουν τα κομμάτια του Seven. Ακόμη, με νέο mastering.

Περιορισμένη έκδοση σε 300 κόπιες, βάρους 150gr.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11/12/2015

Track list : Levitation, Addiction, The look of love, NNY, City of women, Salsa brava, Miss that train, The two faces of tomorrow, Me and my Gal, Only you, Pleasentville.

Blackmail: George-vocals/guitar, Matt-guitar, RG-bass, Pan-drums


LUDMILA - Sudden + Hjart Och (LP + CD) (Lot 032 + 033)

Ludmila σημαίνει λατρεμένοι άνθρωποι. Όπως λατρεμένη είναι και η φωνή της Φλώρας Ιωαννίδη, που τους σχημάτισε μαζί με τον ντράμερ Γιώργο Αποστόλου. Πρώην μέλη και οι δύο του καλύτερου alternative σχήματος της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής στη δεκαετία του '90, των Make Believe.

Το 2008 ηχογράφησαν το album με τίτλο Hjart - och (που στα σουηδικά σημαίνει "καρδιά - και.." το υπόλοιπο το συμπληρώνει καθένας κατά βούληση. Τους στίχους πάντως η Φλώρα εξακολουθεί να τους γράφει στα αγγλικά). Για διάφορους λόγους, δεν έγινε κατορθωτό να κυκλοφορήσει μέχρι τώρα. Περιέχει 9 κομμάτια και ήχος του είναι αρκετά κοντά στον μουσικό παρελθόν των δύο ιδρυτών της μπάντας. Παράλληλα όμως οι συνθέσεις του κιθαρίστα Σπύρου Καμιναρά και του μπασίστα Παντελή Κούρταλη που ολοκλήρωναν τo line up, δίνουν έναν χαρακτήρα σαφώς πιο ακατέργαστο και σύγχρονο.
Μέχρι το 2012, όταν και προστέθηκε ο Νίκος Πασχαλίδης σαν δεύτερος κιθαρίστας, ο οποίος επίσης συμμετέχει στην σύνθεση. Έκτοτε, ο μουσικός προσανατολισμός του συγκροτήματος άλλαξε και είναι πλέον επικεντρωμένος σε έναν βαρύ, ψυχεδελικό, progressive ήχο, που σε κάποια σημεία πλησιάζει τα όρια του doom. Ηχογραφούν την άνοιξη του 2015 το album Sudden, με 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 40 λεπτών.

H Labyrinth of thoughts κυκλοφορεί τα 2 albums σε μία ενιαία έκδοση, σε Lp και Cd. Tο βινύλιο περιέχει το Sudden, ενώ το cd το Hjart - och, αλλά και το υλικό του Sudden. Το cd διατίθεται δωρεάν και αποκλειστικά μέσα στη συσκευασία του δίσκου. Δεν πωλείται χωριστά. Η έκδοση συνοδεύεται από 4σέλιδο έγχρωμο ένθετο.

Περιορισμένη έκδοση σε 300 αντίτυπα, βάρους 150gr.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11/12/2015

To εξώφυλλο του Sudden είναι δημιουργία της εικαστικού Αικατερίνης Ανδρέου (http://samiamidi.blogspot.gr), ενώ του Hjart - och, της Φλώρας Iωαννίδη.

LP Τrack list - Sudden: Day by day, Oughta Know, Cover me, Shortcomings, Piece of mind, Tree.

CD Track list - Hjart - och: Colors, Long ago, Out of my hands, Letting go, Demons, All new, Safe and sorry, Unclean, The waiting room + Sudden Lp tracks.

Ludmila: Φλώρα Ιωαννίδη - φωνητικά (ex MB), Σπύρος Καμιναράς - κιθάρα, Νίκος Πασχαλίδης - κιθάρα, Παντελής Κούρταλης - μπάσο, Γιώργος Αποστόλου - τύμπανα (ex MB)


MAKE BELIEVE - Wide LP (Lot 031)

Οι Make Believe κατάφεραν να αφήσουν, όσα ελάχιστα σχήματα, το σημάδι τους ανεξίτηλο στη ελληνική ανεξάρτητη σκηνή της δεκαετίας του '90. Εκτός από τις πολύ όμορφες συνθέσεις της μπάντας, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η κατά πολλούς καλύτερη φωνή που έχει περάσει από τον χώρο, αυτή της Φλώρας Ιωαννίδη. Η αιθέρια χροιά της είναι χαρακτηριστική και ικανή να καθηλώσει τον ακροατή οποιουδήποτε είδους μουσικής.

Το 1999 το σχήμα ήδη διένυε τον 8ο χρόνο της ύπαρξής του. Έχοντας πίσω του ένα single (Leave me alone / Mess goes on) και 2 EP's (Playground & Blue one) με τα οποία γνώρισε ευρεία αποδοχή στη χώρα μας αλλά και το εξωτερικό, κυκλοφόρησε το πρώτο ολοκληρωμένο album του, Wide. Μόνο σε cd από την Hitch hyke records.

Έμελλε όμως να είναι η λιγότερο προβεβλημένη δουλειά του, καθώς λίγο μετά την κυκλοφορία του, το συγκρότημα διαλύθηκε. Έτσι, το album ποτέ δεν έτυχε της προσοχής που του άξιζε, αν και αποτελείται από 12 υπέροχες συνθέσεις, αφοσιωμένες στον alternative ήχο των 90's.

Η Φλώρα, μαζί με τον ντράμερ Γιώργο Αποστόλου δημιούργησαν τους Ludmila (οι οποίοι, επίσης κυκλοφορούν τα πρώτα ώ ο Διαμαντής Καζούρης σχημάτισε τους One man drop.

H Labyrinth of thoughts, κυκλοφορεί το Wide για πρώτη φορά σε βινύλιο. Περιορισμένη έκδοση σε 200 αντίτυπα, βάρους 150gr και με νέο mastering.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11/12/2015

Track list: River, Strangest affair, Not for long, To fly, Mystify, If you try, All I need, Never been found, Forever free, Glowing, Terrified, Reel.

Make Believe: Φλώρα Ιωαννίδη - φωνητικά, Διαμαντής Καζούρης - κιθάρα, Γιάννης Βέλης - μπάσο, Γιώργος Αποστόλου - τύμπανα.

www.labyrinthofthoughts.gr
labyrinthofthoughts@yahoo.gr