Cobain αποκάλυψη, Drake ανακάλυψη, Lenny ανάκαμψη, Darkness ανατίμηση, Carpenters ανακύκλωσηKurt
Στα σχέδια του Kurt Cobain (πριν τον προλάβουν ...άλλα σχέδια του) ήταν να παρατήσει τους Nirvana και να προσχωρήσει στους Hole (τελικά όντως σέρνει καράβι το...). Tο δε όνειρο του ήταν να γίνει ένας κλασικός τραγουδοποιός τύπου Johnny Cash. Αυτά έλεγε μεταξύ άλλων ο ίδιος σε συνέντευξη του, 8 μήνες πριν την αυτοκτονία του, η οποία και δημοσιεύεται στο περιοδικό Uncut Legends.

Άγνωστο τραγούδι του Nick Drake «ανακαλύφθηκε» (λες και γίνονται ανασκαφές) με τίτλο «Toe the line» και το οποίο θα εκτεθεί στο κοινό μέσα από την νέα συλλογή τραγουδιών του Drake «I was made to love magic». Το τραγούδι μάλιστα λέγεται ότι ήταν το τελευταίο που ηχογράφησε ο πολύ ιδιαίτερος αυτός τραγουδιστής. To γεγονός ότι ο ίδιος ο δημιουργός μπορεί να είχε αποφασίσει κάποια τραγούδια του να μην βγουν ποτέ προς τα έξω, είναι προφανώς μια αμελητέα και μάλλον ενοχλητική λεπτομέρεια για τους εκδότες.

Η «αρχαιολογική» μουσική υπηρεσία έχει πάντως αρκετή δουλειά αυτόν τον καιρό! «As time goes by» θα ονομάζεται ο δίσκος με ακυκλοφόρητα των Carpenters. Εδώ τουλάχιστον υπάρχει η συνέργεια του ενός εκ των δύο αδελφών, του Richard (η Karen δεν μπορεί να εκφράσει (άμεσα τουλάχιστον!) την γνώμη της, καθότι έχει αποδημήσει από το 1983).

Γενικά τα λεγόμενα και supergroups δεν ευτύχησαν και πολύ ποιοτικώς όπως διδάσκει η Ιστορία. Το άθροισμα σχεδόν πάντα ήταν κατώτερο των προσθετέων, κατά «παράβαση» των ...μαθηματικών κανόνων! Η σύμπραξη Cornell + Morello (δηλ. οι Audioslave) δεν κατάφεραν με το 1o τους album να αποτελέσουν εξαίρεση. Θα μπορέσουν άραγε με το δεύτερο;

Όσοι έχετε απορία (έχω αμφιβολία αν έπρεπε να χρησιμοποιήσω πληθυντικό) για το πως θα ακούγονταν τα τραγούδια των Smiths παιγμένα από emo-hardcore μπάντες, σύντομα θα λυθεί η απορία σας. Το tribute θα λέγεται «How soon is now» και ονόματα που συμμετέχουν: Hundred Reasons, Million Dead, Cursive και Instruction.

Να και ένας καλλιτέχνης ο οποίος δεν δηλώνει ότι ο επόμενος δίσκος του θα είναι «ο καλύτερος, ο πιο ώριμος, ο πιο...» Ο 50 Cent λοιπόν, ματαίωσε τα σχέδια του για νέα κυκλοφορία τον Ιούλιο καθώς διαπίστωσε ότι το υλικό που είχε μαζέψει δεν ανταποκρινόταν στα ποιοτικά του standards.

Οι εταιρείες, και δη οι πολυεθνικές, έχουν μια ικανότητα να οσμίζονται το κέρδος από μακριά, όπως τα όρνια τα πτώματα. Μετά την Coca-Cola και οι πολυεθνικές καφετέριες Starbucks μπαίνουν στον χώρο της φηφιακής μουσικής, καθώς σκοπεύουν να εγκαταστήσουν στα μαγαζιά τους μηχανήματα κοπής CDιών, όπου ο καθένας θα μπορεί να φτιάξει το CD του επιτόπου, επιλέγοντας από μια βάση 250.000 τραγουδιών.

O χρυσός κανόνας της δημοσιογραφίας λέει ότι είδηση είναι όταν ο άνθρωπος δαγκώσει τον σκύλο, και όχι το αντίστροφο... Κατά συνέπεια το γεγονός ότι η Courtney Love συνελήφθη δεν θα πρέπει πια να αποτελεί είδηση. Τούτην την φορά την μαζέψανε επειδή σε συναυλία της πέταξε την βάση του μικροφώνου στο κοινό. Το κακό ήταν όμως ότι η βάση πέτυχε κάποιον «τυχερό» στο κεφάλι, χαρίζοντας του ασφαλώς μια αξέχαστη βραδιά.

Στις διασκευές το έχει ρίξει ο Greg Dulli με τους Twilight Sisters του. Σε EP που θα κυκλοφορήσει από την One Little Indian διασκευάζει από Billie Holiday μέχρι και Kate Bush. Οι In The Nursery δε, πάνε ακόμη πιο πίσω στον χρόνο και ανατρέχουν στον Bach, έργα του οποίου θα παρουσιάσουν στο Bach Festival της Λειψίας το καλοκαίρι.

Για 75 λίρες έπαιξαν στο Glastonbury πέρσι οι Darkness, 1 εκατομμύριο ζήτησαν για να παίξουν φέτος! Θεμιτή ασφαλώς η επιχειρηματική σκέψη και ανησυχία «αν δεν κονομήσουμε τώρα, τότε πότε;» Οι διοργανωτές όμως του festival δεν τις συμμερίστηκαν...

To επερχόμενο νέο πόνημα των «Depeche κλώνων» De/Vision «Six feet underground» δεν θα έχει λέει καθόλου κιθάρες και ζωντανά drums. Τώρα αν πω ότι ήταν έκπληξη, ψέματα θα λέω.

Ο Lenny Kravitz βρίσκεται καθ'οδόν για την επιστροφή του στο δισκογραφικό προσκήνιο. Να ευχηθούμε να είναι μακρύς ο δρόμος;