Death in June

Death In June live το Δεκέμβριο στην Αθήνα


DiJΟι Death In June ζωντανά στην Αθήνα. Ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της Neofolk σκηνής, θα παρευρεθεί στη σκηνή του Death Disco Club, την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της περιοδείας τους που καλύπτει πόλεις της Ευρώπης και Αμερικής για το 2014.

Την εμφάνιση των Death In June, ανοίγουν οι Έλληνες Glimmer Void.

DEATH IN JUNE:

Πρόκειται για το μακροβιότερο από τα προσωπικά σχήματα του Βρετανού συνθέτη και τραγουδιστή Douglas P., του καλλιτέχνη που κατάφερε τελικά να εδραιώσει τον όρο και εν τέλη ολόκληρη τη μουσική σκηνή του Neofolk.

Οι επιρροές του συγκροτήματος βρίσκονται στους καλλιτέχνες της δεκαετίας του 70 και τη σκηνή του Folk, αλλά καθώς το συγκρότημα των Death In June δημιουργήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία το 1981, μοιραία θα έλεγε κανείς τα τρία μέλη που απαρτίζουν την αρχική σύνθεση είχαν ήδη διαγράψει την πορεία τους μέσα από την ενασχόληση με τις σκηνές του Post Punk και του πρώιμου Industrial.

Όπως παραδέχεται ο Douglas P., το όνομα του συγκροτήματος προέκυψε από μια παρανόηση όταν ο ίδιος νόμισε πως άκουσε τον Patrick Leagas να αναφέρει αυτή την έκφραση.

Στην αρχική σύνθεση του συγκροτήματος συμμετείχαν εκτός από τον Douglas P., οι Patrick Leagas και Tony Wakeford. Οι τρεις τους είχαν ιδρύσει πριν από τους DIJ (το 1977) το συγκρότημα Crisis, που είχε πολιτικές καταβολές και punk επιρροές, συμμετέχοντας σε διάφορα φεστιβάλ της εποχής διαμαρτυρόμενοι για το δικαίωμα στην εργασία, το ρατσισμό και το φασισμό γενικότερα.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, οι Death In June, έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στη σκηνή τον Νοέμβριο του 1981, σε club του Λονδίνου, ανοίγοντας τη συναυλία των The Birthday Party, του θρυλικού αυτού No Wave / Deathrock συγκροτήματος, αρχηγός του οποίου ήταν ο σπουδαίος Nick Cave.

Το 1982, ένας άλλος ταλαντούχος καλλιτέχνης, ο David Tibet δημιουργεί τους Current '93 και ένα χρόνο αργότερα συνεργάζεται σε σταθερή βάση με το ''αδελφικό'' για την εποχή συγκρότημα των Death In June και τον Douglas P προσωπικά.
Κατά τη διάρκεια του χρόνου, ο Douglas Ρ. συμμετέχει ενεργά σε πολλά από τα άλμπουμ των Current '93 και το αντίστροφο.

Tο 1985 αποχωρεί από το αρχικό σχήμα ο Patrick Leagas που αργότερα έκανε την δική του επιτυχημένη καριέρα ως Sixth Comm (και αργότερα 6Comm), συγκρότημα που θα εμφανιστεί στην Αθήνα, στο ίδιο venue - τον Μάρτιο του 2015.

Από τα μέσα της δεκαετίας του '80, οι Death In June καθιερώνονται ως το solo project του Douglas P. κατά βάση, με την προσθήκη όμως πολλών αξιόλογων καλλιτεχνών.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως το έτερο από τα μέλη των Death In June (που θα συμμετάσχει φυσικά και στη συναυλία της Αθήνας), είναι ο John Murphy, που καθιερώθηκε ως τακτικό μέλος του συγκροτήματος το 1996 και υπήρξε μεταξύ άλλων μέλος και του πολύ σημαντικού συγκροτήματος των SPK.

Ο Μurphy, έχει επίσης συνεργαστεί στο παρελθόν με την Nico των Velvet Underground.

Σύμφωνα με τον Douglas P., οι επιρροές της μουσικής που συνθέτει τα τελευταία 30 χρόνια βρίσκονται στον Friedrich Nietzche, την Nico, τον Scott Walker, τον Ennio Morricone και τη γενικότερη σκηνή της μουσικής Folk και Industrial.

Ο Douglas P. και οι Death In June συμπλήρωσαν το 2011, 30 χρόνια ενεργής παρουσίας στα μουσικά δρώμενα.


* Οι Death In June που έχουν πια τη μόνιμη βάση τους στην Αυστραλία, θα βρεθούν στην Αθήνα την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014, στον ιδιαίτερα φιλικό και αγαπημένο συναυλιακό χώρο του Death Disco χαρίζοντας μας επί σκηνής ένα Best Of με τα καλύτερα τραγούδια που σημάδεψαν την πορεία τους μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

* Tην εμφάνιση των Death In June στο Death Disco θα ανοίξει ένα από τα σημαντικότερα και πιο αναγνωρισμένα Ελληνικά συγκροτήματα από το χώρο της Neofolk, ενώ θα ακολουθήσει Neofolk After Show Party, με τις καλύτερες μουσικές επιλογές από τους Dj's: Malice F & George P.

GLIMMER VOID:

Οι Glimmer Void σχηματίστηκαν το 2004, δημιουργώντας μουσική η οποία συνδυάζει γυναικεία αιθέρια φωνητικά με ατμοσφαιρικές Νeofolk μελωδίες.

Έχοντας ήδη στο ενεργητικό τους 10 χρόνια παρουσίας στην ελληνική σκηνή, δυο άλμπουμ σε κυκλοφορία και live εμφανίσεις δίπλα σε μεγάλα ονόματα του Νeofolk, όπως οι Spiritual Front, Rome, Ordo Rosarius Equilibrio, Of the Wand and the Moon, Der Blaue Reiter, Changes, Blood Axis και αλλοι.

Οι Glimmer Void εμφανίζονται και πάλι στην φιλόξενη σκηνή του Death Disco, αυτή τη φορά για να προθερμάνουν το κλίμα και να μας προετοιμάσουν για την πολυαναμενόμενη εμφάνιση των Death in June....

Giddy Carousel Tour 2014
16 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2014
+ AFTER SHOW NEOFOLK PARTY
ON DECKS: MALICE F + GEORGE P
Eισοδος: 22 € - Προπώληση: 17 €
Εισιτήρια προπωλούνται ήδη - σε περιορισμένο αριθμό λόγω χωρητικότητας.
Σημεία προπώλησης: Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς - Τηλ.: 210 3608 366)
Death Disco: Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Ψυρρή.

Links :
http://dij30.blogspot.com/
http://www.deathinjune.net/
https://www.facebook.com/glimmervoidband?fref=ts
https://www.facebook.com/deathdiscoathens
www.frontofhouse.gr
www.electrowelt.com