Δεν κάνουν διακοπές : Sodastream, Sebastians, GBV, SparklehorseSodastream
Sodastream - καινούριο άλμπουμ. Έχει βγει ήδη στην πατρίδα τους την Αυστραλία, και στα μέρη μας θα κυκλοφορήσει από Σεπτέμβρη. Τιτλοφορείται "A Minor Revival", περιέχει καινούρια κομμάτια αλλά και live ηχογραφήσεις και φέρει το label της Trifekta Records. Τέλος να σας πούμε ότι αναμένεται και τουρ.

Νέα και από τους πολυαγαπημένους μας Belle and Sebastian. Από τη μία ετοιμάζουν περιοδεία στην Αμερική όπου αναμένονται διάφορες εκπλήξεις, ενώ αυτή τη στιγμή που μιλάμε γράφουν το νέο πέμπτο άλμπουμ τους, για πρώτη φορά υπό τη σκιά της Rough Trade που το περιμένουμε εναγωνίως τον Οκτώβρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Stuart Murdoch και οι φίλοι του έχουν στρωθεί με τα μούτρα στη δουλειά, π.χ. σπάζοντας γυάλινα μπουκάλια και ρίχνοντας κέρματα πάνω σε πιάτα, ήχους τους οποίους θα χρησιμοποιήσουν μεταξύ άλλων στα τραγούδια τους. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουν και λίγο φλάουτο.

"70s ποπ ραδιοφωνικά τραγούδια των βραχέων κυμάτων" χαρακτηρίζoυν με εντελώς διευκρινιστικό τρόπο οι Sparklehorse τα νέα τους τραγούδια που πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, να περιέχονται σε νέο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει νωρίς την επόμενη χρονιά. Εξάλλου, από ότι λένε τα σχέδιά τους, μπορεί να συνεργαστούν και με τον Christian Fennez στην Ελβετία ή και τον Jimmy Tamborello.

Άκου τρικ που βρήκαν οι Guided by Voices για να πουλήσουν... 25 μόλις αντίτυπα του νέου τους δίσκου "Earthquake glue" που βγαίνει στις προθήκες των καταστημάτων στις 19 Αυγούστου από την Matador θα περιέχουν δωράκι: οι τυχεροί κερδίζουν εντελώς δωρεάν (και χωρίς κλήρωση) άλλα τόσα αντίτυπα του box set των GVB που αναμένεται στις 9 Νοέμβρη. Έτσι όχι μόνο θα το κερδίσουν αλλά θα είναι και οι πρώτοι που θα ακούσουν του box, το οποίο παρεμπιπτόντως ονομάζεται "Hardcore UFOs" και θα περιλαμβάνει έξι δίσκους (ένα best, ένα DVD με το ντοκιμαντέρ του 1998 "Watch me jumpstart" και άλλα videos, ένα δίσκο με ακυκλοφόρητα, μια συλλογή με διάφορα b-sides και singles, το δυσεύρετο πλέον ντεμπούτο τους "Forever since breakfast" και τέλος ένα cd με live ηχογραφήσεις) όλα από τη Matador. Για επιδόρπιο, ετοιμάζουν και περιοδεία.