Dr. Atomik

Νέο album, νέο labelReptilesΤην Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011 κυκλοφορεί, από τη νεοσύστατη Greek Crisis Records, το "Reptiles", των Dr.Atomik.

To εξαιρετικό δεύτερο άλμπουμ, ενός γκρουπ ανήσυχων μουσικών που εκδίδεται σε ανήσυχους καιρούς. Όσοι περιμένουν ν' ακούσουν τη συνέχεια του ντεμπούτου τους που με τίτλο τ' όνομά τους είχε κυκλοφορήσει το 2007 από τη Hitch-Hyke, θα εκπλαγούν: Οι εκφραστικές τους ανάγκες τους έχουν εδώ και καιρό οδηγήσει μακριά από τη μινιμαλιστική "δυό-μουσικοί-κι-ένα-λάπτοπ" δημιουργική εκείνη περίοδο...

Το γκρουπ...

Οι Dr.Atomik στο Reptiles είναι οι:
Αντώνης Λιβιεράτος (Κεφάλαιο 24/ Chapter 24, Αντώνης Λιβιεράτος, Sigmatropic, Illegal Operation) στα πλήκτρα, τη φωνή, την φυσαμόνικα και
(περιστασιακά) στη δεύτερη κιθάρα και στο μπάσο.
Άδωνις Γουλιέλμος (Cosmic Teds, Rockin' Bones, The Swing Shoes) στις κιθάρες.
Γιάννης Τρυφερούλης (Sigmatropic, Γενιά του Χάους, Low Noise) στα τύμπανα και
Βαγγέλης Μπουλουχτσής (Κεφάλαιο 24/ Chapter 24, ΟΜΜΑ) στο μπάσο.

Το άλμπουμ...

Σε μια περίοδο κατά την οποία συχνά απομιμήσεις χαιρετίζονται ως καινοτομίες, το "Reptiles" διαθέτει εκείνο το βασικό συστατικό που κάνει τα άλμπουμ ν' αντέχουν στον χρόνο: Το εξαιρετικό πρωτότυπο υλικό.

Όλοι οι στίχοι και η μουσική των εννέα απ' τα δώδεκα κομμάτια του "Reptiles" φέρουν την υπογραφή του Αντώνη Λιβιεράτου, ενός μουσικού που θεωρεί τον εαυτό του περισσότερο συνθέτη και στιχουργό παρά εκτελεστή ή frontman. Στη σύνθεση των τριών υπολοίπων αφήνουν τη σφραγίδα τους και οι λοιποί Dr.Atomik.

Οι τέσσαρες μουσικοί ενορχηστρώνουν τα κομμάτια με φαντασία, αλλά και αίσθηση οικονομίας και τα αποδίδουν με τεχνική επάρκεια ισορροπώντας μεταξύ ακρίβειας και χαλαρότητας. Απ΄ το λακωνικό "Little Punk Bird" περνούν με απόλυτη φυσικότητα στην ελεύθερη αυτοσχεδιαστική ανάπτυξη των "I did my best" και "Lend me your ears". Απ' το "διαταραγμένο" blues του "Insecticide (The Ballad of Don and Darleen)" στον πικρό λυρισμό των "Hopeless", "Rainy Night", "Reptiles" και "Μoment of Glory". Κι απ΄ την αμεσότητα των "Ordinary Bitch" και "Clear and Simple" στους στούντιο πειραματισμούς των "Bad Luck" και "Zip-Zap Yeah".

Το rock'n'roll των Dr.Atomik, με τη βοήθεια και της άρτιας παραγωγής, αποτυπωνεται στα σαρανταπέντε περίπου λεπτά του Reptiles ολοζώντανο και δυναμικό. Άλλοτε γαλήνιο και διαυγές κι άλλοτε βρώμικο κι επιθετικό. Με τον φυσικό ήχο των ακουστικών και ηλεκτρικών οργάνων να συνδυάζεται συχνά με "σκληρά" ηλεκτρονικά κι απρόοπτους θορύβους. Μιά μουσική πραγματικά σύγχρονη που υπερβαίνει τα όρια που θέτει η αγορά γιά τον "μοντέρνο" ήχο.

Οι Dr.Atomik, είναι επηρεασμένοι από ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών και ρευμάτων: Απ΄ τα διάφορα παρακλάδια του rock'n'roll των τελευταίων πενήντα χρόνων και το blues, ως τη jazz και την avant-garde... Οι επιρροές αυτές εδώ εκφράζονται με ωριμότητα: Ως βιώματα, δηλαδή, κι όχι ως απόπειρες μίμησης αγαπημένων προτύπων.

Οι υπόλοιποι συντελεστές...

Η παραγωγή και η μίξη έγιναν απ' τον Αντώνη Λιβιεράτο. Η ηχογράφηση έγινε απ' τον ίδιο και τον Μανώλη Αγγελάκη. Η παραγωγή ολοκληρώθηκε στο hobART phASe Studio, το "σπιτικό" στούντιο του Λιβιεράτου. Το mastering έγινε απ' τον Γιάννη Χριστοδουλάτο στο Sweetspot. To εξώφυλλο σχεδιάστηκε απ' τον Πάνο Κασιάρη. Η ζωγραφιά του εξωφύλλου είναι της Ελένης Πιπίνη.

Η κυκλοφορία...

Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε δύο μορφές:
- CD (CD1001): Συσκευασία jewel box με οκτασέλιδο booklet
- LP (LP1001): "Special Edition" 300 αριθμημένα αντίτυπα σε βινύλιο 180gr, που το καθένα τους συνοδεύεται από ένα αντίτυπο του άλμπουμ σε CD.

Η εταιρεία...

Η Greek Crisis Records είναι μιά Αστική Μη Κερδοσκοπική Eταιρεία με στόχο την παροχή υποστήριξης στους δημιουργούς για την κυκλοφορία και τη διάδοση της δουλειάς τους.

Το Reptiles των Dr.Atomik είναι η πρώτη της κυκλοφορία. Θα ακολουθήσουν μέσα στην επόμενη άνοιξη το νέο άλμπουμ του Σωτήρη Δεμπόνου με τίτλο "Blue Nevus", καθώς και η έκδοση σε βιβλίο του Ημερολογίου του Δρος Ατόμικ.

Το διαδίκτυο...

www.dratomik.com
www.greekcrisisrecords.gr
www.myspace.com/dratomikband
www.youtube.com/dratomikband