Δύο μουσικά βιβλία από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Rock & pop - Όλη η ιστορία

Επιμέλεια Έκδοσης: Michael Heatly
Μετάφραση: Αντρέας Σοκοδήμος
Σειρά: Λευκώματα - Τέχνη
Πρώτη έκδοση: Σεπτέμβριος 2007
Σελ.: 528 - Τιμή: 19,90 € - ISBN: 978-960-453-276-6


Rock and popΗ μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Έχει τη δύναμη να επηρεάζει τα συναισθήματά μας, να μας εμπνέει ή απλώς να μας διασκεδάζει. Σε κάθε περίπτωση, η καλή μουσική δεν πεθαίνει ποτέ. Από τον Elviw Presley και τους Rolling Stones μέχρι τις πρόσφατες επιτυχίες του James Blunt και των Kaiser Chiefs, είναι πασιφανές ότι η rock και η pop θα συνεχίζουν να ενθουσιάζουν.

Γραμμένο από μια έμπειρη ομάδα μουσικοκριτικών και μουσικών, το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες για περισσότερα από ογδόντα στυλ μουσικής αποδίδοντας με εύληπτο τρόπο το πνεύμα και το πάθος του καθενός. Από την Country Rock στη Nu Metal, και από το Rock'n'Roll στην UK Garage, εξερευνάται κάθε όψη της μουσικής Rock & Pop μέσα στα τελευταία πενήντα χρόνια.

Με αναφορές στους τραγουδιστές παραγωγούς, συνθέτες και γενικά μουσικούς που άλλαξαν το ρου της μουσικής ιστορίας, καθώς και στους ήχους, τις επιρροές και τις μόδες, το βιβλίο αυτό αναφοράς είναι ο τέλειος οδηγός για τους φίλους της μουσικής.

Ένα μουσικό ταξίδι στο παρελθόν, με πλήθος φωτογραφιών και πληροφοριών για την ιστορία, τους ήχους και τις επιρροές που διαμόρφωσαν τους ρυθμούς του σύγχρονου κόσμου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Michael Heatly ήταν ο σύμβουλος έκδοσης του δεκάτομου The History of Rock, μιας σειράς για τη μουσική pop (1981-84). Από τότε έχει γράψει περισσότερα από πενήντα βιβλία για τη μουσική, τον αθλητισμό κα την τηλεόραση, δεκάδες άρθρα για τα περιοδικά Music Week, Gold Mine (US), Record Collector, Radio Times, κ.ά. Είναι ο ιδρυτής του Northdown Publishing, εκδοτικού οίκου που εκδίδει μουσικά βιβλία.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Michael Jackson - Η ζωή ενός θρύλου

Συγγραφέας: Michael Heatly
Σειρά: Τέχνη
Διαστάσεις: 26,7*26,7 εκ.
Πρώτη έκδοση: Ιούλιος 2009
Σελ.: 192 - Τιμή: 25,00 € - ISBN: 978-960-453-664-1


Michael Jackson"Είναι αδύνατο για οποιοδήποτε λάτρη της μουσικής, από την ηλικία των 50 και κάτω, να φανταστεί έναν κόσμο χωρίς τον Michael Jackson." Έτσι, ξεκινάει το βιβλίο του, για τον Βασιλιά της Pop, ο Michael Heatly, ο οποίος χωρίζει τη βιογραφία του μεγάλου μουσικού θρύλου σε πέντε κεφάλαια.

1ο κεφάλαιο: 1958-1975, Τα πρώτα χρόνια της ζωής του Michael Jackson και οι Jackson 5.
2ο κεφάλαιο: 1976-1985, Michael Jackson - Solo καριέρα.
3ο κεφάλαιο: 1986-1999, Καρέ-καρέ η καλύτερη φάση της μουσικής του διαδρομής.
4ο κεφάλαιο: 2000-2009, Τα δύσκολα χρόνια.
5ο κεφάλαιο: Η εξέλιξη του απόλυτου μύθου της μουσικής από τα πρώτα παιδικά του χρόνια έως και το απρόσμενο κλείσιμο της αυλαίας.

Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αφιερώσεις των θαυμαστών στον απόλυτο σταρ, με όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή του και τα κομμάτια που αγαπήθηκαν από τους θαυμαστές του ανά την υφήλιο, ο Michael Heatly, κατάφερε να δημιουργήσει ένα βιβλίο για να θυμηθούν κάποιοι και να γνωρίσουν κάποιοι άλλοι.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
O Michael Heatley ήταν ο σύμβουλος έκδοσης του δεκάτομου The History of Rock, μιας σειράς για τη μουσική pop (1981-84). Από τότε έχει γράψει περισσότερα από πενήντα βιβλία για τη μουσική, τον αθλητισμό και την τηλεόραση, δεκάδες άρθρα για τα περιοδικά Music Week, Gold Mine (US), Record Collector, Radio Times, κ.ά. Είναι ο ιδρυτής του Northdown Publishing, εκδοτικού οίκου που εκδίδει μουσικά βιβλία. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί επίσης, το βιβλίο του Rock & Pop - Όλη η ιστορία.