Εφτά τα κομμάτια, εφτά οι στιγμές στο "Seven", τον πρώτο δίσκο του Philotechnos

“Seven” που σημαίνει «Επτά». Από τους πλέον σημαδιακούς αριθμούς: «αμήτωρ» κατά τους Πυθαγόρειους φιλοσόφους, καθώς δεν είναι γινόμενο παραγόντων και σύμβολο της τελειότητας ως άθροισμα του τρία και του τέσσερα που εκφράζουν τα δύο τέλεια σχήματα, το ισόπλευρο τρίγωνο και το τετράγωνο. Επτά οι κύριες αρετές, επτά τα θανάσιμα αμαρτήματα, επτά τα χρώματα της ίριδας, επτά τα μυστήρια, επτά οι νότες της μουσικής και η λίστα δεν έχει τέλος. Και σε μια πιο ενδιαφέρουσα ανάγνωση, “se ven” στα τουρκικά σημαίνει «αγαπώντας» - εξ ου και ο γνωστός «σεβντάς».

Κάπως έτσι δένουν όλα τα παραπάνω αρμονικά στην περίπτωση του “Seven”, του πρώτου άλμπουμ του techno παραγωγού Philotechnos – του κατά κόσμον Γιώργου Βεροιώτη, που ζει και δραστηριοποιείται στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Αν και ξεκίνησε ως κιθαρίστας σε post-rock σχήματα της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των σπουδών του ξεκίνησε να πειραματίζεται με το djing στο Στρασβούργο, κάνοντας στροφή στην techno, με έντονες τις επιρροές από David August, Nicolas Jaar, Stephan Bodzin, Schwefelgelb, Gesaffelstein. Φέτος κυκλοφόρησε την πρώτη δουλειά του, το “Seven”, του οποίου τα επτά κομμάτια αντιστοιχούν σε επτά περιόδους της ζωής του και σε επτά στιγμές που αποτέλεσαν έμπνευση για τη δημιουργία μουσικής.

Επτά techno κομμάτια, με εμφανή την μοναδικότητα στο ύφος του καθενός. Προφανώς λόγω της μοναδικότητας της κάθε στιγμής που ενέπνευσε τον Philotechnos για τη δημιουργία του εκάστοτε κομματιού. Και μια υπενθύμιση για να προχωράμε μπροστά και να βρίσκουμε τις ισορροπίες μας, χωρίς να ξεχνάμε αυτές τις στιγμές.

Μπορείτε να βρείτε τον Philotechnos στο Facebook, στο Instagram και στο Beatport.