Ένα από τα καλύτερα, γρηγορότερα και πιο πολιτικοποιημένα hardcore συγκροτήματα της Αμερικής live σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουλίου θα έλθει για δύο συναυλίες στη χώρα μας το Αμερικάνικο hardcore συγκρότημα Millions Of Dead Cops. Οι M.D.C. όπως είναι γνωστότεροι, ξεκίνησαν από το Austin του Τέξας, και μαζί με τους Dicks και τους Big Boys ήταν η αιτία που προστέθηκε αυτή η τόσο ιδιαίτερη πολιτεία των Η.Π.Α. στον punk και hardcore χάρτη. Χάριν αυτών μάλιστα, η έκρηξη μεταλαμπαδεύτηκε και στο παρα-διπλανό Χιούστον με τους Really Red και τους D.R.I. και λίγο αργότερα στο γειτονικό Σαν Αντόνιο με τους Butthole Surfers.

Οι M.D.C. ξεκίνησαν ως Stains (καμιά σχέση με τους εκ του Λος Άντζελες προερχόμενους συνονόματους τους, αν και παρεμπιπτόντως έχουν συνυπάρξει στην σκηνή τουλάχιστον για μία φορά) στα τέλη του 1979, και έκαναν αίσθηση στις αρχές του 1981 όταν κυκλοφόρησαν το πρώτο και μοναδικό τους single "John Wayne Was A Nazi/Born To Die" στην R Radical Records. Ήταν τόσο προβοκατόρικό και σχεδόν τόσο ανεπίτρεπτο για την Αμερικάνικη ηθική της περιοχής αυτό το σινγκλάκι, που το μόνο που κατάφερε ήταν να τους θέσει κυνηγημένους εκτός πολιτείας, στέλνοντάς τους στο κατά κάποιο τρόπο πιο ανεκτικό Σαν Φραντσίσκο. Εκείνη την εποχή η σύνθεση των Stains αποτελούνταν από τον φυσικό ηγέτη του γκρουπ Dave Dictor, έναν χίπη μαρξιστή ιδεολόγο στα φωνητικά και τις στιχουργικές αποδομήσεις, τον Ron Posner στην κιθάρα, τον Mike Offender στο μπάσο και τον Al Schultz στα ντραμς.

Στο Σαν Φραντσίσκο οι Dictor και Posner, συνεχίζοντας την προβοκατόρικη τακτική που ήδη τους είχε επιφέρει τόσα δεινά, αλλάζουν το όνομά τους σε M.D.C., ακρωνύμιο που παραπέμπει στο Millions Of Dead Cops, (ενίοτε όμως και στα ακόμη πιο ακραία Multi Death Corporation, Millions Of Dead Children, ή και Millions Of Damn Christians) και ξεκινούν να έχουν συναναστροφές με τους Dead Kennedys, γεγονός που θα τους βοηθήσει να εκφράσουν πιο συνειδητά την πολιτική και ιδεολογική τους ταυτότητα. Σαφώς επηρεασμένοι από τους τελευταίους και στο μουσικό τους στυλ, θα κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο το όνομά τους. Είναι ο δίσκος που τους καθιέρωσε ανάμεσα στα καλύτερα, γρηγορότερα και πιο πολιτικοποιημένα hardcore συγκροτήματα της Αμερικής της δεκαετίας του 80, και σίγουρα ένας από τους καλύτερους που κυκλοφόρησαν ποτέ από Αμερικάνικη μπάντα.  

Ακολούθησαν στο ίδιο μοτίβο και τα δύο επόμενα σινγκλάκια "Multi – Death Corporation" EP και "Millions Of Dead Children" EP που κρατούν την «fast and furious» τακτική του LP, προσθέτοντας συνάμα στο όλο κόνσεπτ τους και στοιχεία που τον ίδιο καιρό έβρισκε κανείς αποκλειστικά στα γκρουπ της Crass Records. Μάλιστα, το "Multi–Death Corporation" EP σε μία σύμπραξη της R Radical και της Crass, εκδόθηκε για την Ευρωπαϊκή αγορά από την εν λόγω Λονδρέζικη αυτή εταιρία. 

Οι M.D.C. συνέχισαν ακάθεκτοι καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του '80 να εξαπολύουν τα πολιτικά τους μανιφέστα μέσα από τους δίσκους τους, κυκλοφορώντας τρεις ακόμη, το εκπληκτικό "Smoke Signals", το αρκετά ικανοποιητικό "This Blood's For You" και το λιγότερο καλό "Metal Devil Cokes", χωρίς όμως ποτέ, ίσως και συνειδητά, να καταφέρουν να εκταμιεύσουν την επιτυχία όπως αυτή τους δόθηκε όπως κάποιοι άλλοι hardcore συνοδοιπόροι τους.

Μέχρι και στις μέρες μας συνεχίζουν (με κάποιες μικρές διακοπές) να ηχογραφούν και να περιοδεύουν, με μοναδικό πλέον αυθεντικό μέλος τον Dave Dictor. Έτσι, στη φετινή Ευρωπαϊκή τους περιοδεία, θα κάνουν και δύο περασιές από τη χώρα μας, δίδοντας μία πρώτης τάξεως ευκαιρία σε όλους αυτούς που τους αγάπησαν και επηρεάστηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο από τα τραγούδια τους, να τους δουν από κοντά για πρώτη και φυσιολογικά για τελευταία φορά.

Η συναυλία των M.D.C. στις 14 Ιουλίου θα γίνει στο An Club στην Αθήνα και στις 15 Ιουλίου στο Eightball στη Θεσσαλονίκη.