Ένα περιοδικό για την ελληνική μουσική που διαβάζεται σε χαρτί

ΣΑΣΤέΗΝΣΑΣΤέΗΝ
Σημειώσεις περί συνθετών της ημεδαπής

Το ΣΑΣΤέΗΝ (κανένα λάθος στην ορθογραφία και αναγραφή του τίτλου) είναι ένα καινούργιο περιοδικό, διμηνιαίας λογικής, που ξεκινά στις 9 Οκτώβρη την πορεία του και στόχο του έχει να καλύψει την μουσική ελλήνων συνθετών εντός και εκτός συνόρων.

Το ΣΑΣΤέΗΝ είναι ένα περιοδικό για την ελληνική μουσική. Το ελληνικό δεν ορίζεται από την ληξιαρχική πράξη γέννησης αλλά από την κοινή πλατφόρμα κοινωνικών και ηχητικών συμβάντων τα οποία αναπόφευκτα επηρεάζουν με τη γέννηση και εξέλιξη τους τον οποιοδήποτε εκφραστή και καλλιτέχνη που έχει ζήσει τη φύση αυτών τα τελευταία 70 χρόνια.

Αυτή η χρονική λωρίδα δεν έχει να κάνει με την παρουσία ή συμμετοχή μόνο σε κάποια από τα γεγονότα, αλλά με την ίδια την αφομοίωση, ηθελημένη ή μη αυτών στο εσώτερο περιβάλλον του κάθε πολίτη/ακροατή/θεατή/αναγνώστη που έχει στοιχειώδη αντίληψη χωροχρόνου.

Γι αυτό και ο Μανώλης Γαλιάτσος, οι 2 by bukowski, ο Τόλης Βοσκόπουλος και ο Boy είναι απότοκα μίας ζύμωσης που δεν μπορεί εκ της συμβάσεως να αφήσει τίποτα ανεπηρέαστο στο διάβα της. Τυχαία παραδείγματα ανθρώπων και καλλιτεχνών της ημεδαπής που με τους ολότελα διαφορετικούς δρόμους που έχουν επιλέξει την ίδια στιγμή μοιράζονται μία κοινή μήτρα συλλογικού (α)συνειδητού.

Την έκδοση και το συντονισμό ύλης του ΣΑΣΤέΗΝ κάνει ο Στυλιανός Τζιρίτας γνωστός από την πορεία του όχι μόνο στην έκδοση ανεξάρτητων περιοδικών (Trash City, Σιδερένιο Ψωράλογο, Κόρη Οφθαλμού) αλλά και από τη συνεχή παρουσία του στη μουσική αρθρογραφία περιοδικών όπως το Ποπ & Ροκ, ο Ήχος, το Fractal Press, το Sonik όπως και σε ηλεκτρονικής πλατφόρμας μουσικά sites και blogs (Avopolis, Music Paper, Annibus).

Τη συντακτική ομάδα αποτελούν μερικές από τις κορυφαίες υπογραφές αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και στο συγκεκριμένο χώρο. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τον Αντώνη Ξαγά, τον Άρη Καραμπεάζη, τον Ανδρέα Κύρκο, τον Αναστάσιο Μπαμπατζιά, τον Παναγιώτη Μπάρλα, τον Σπύρο Παπαδουλάκη, τον Χάρη Συμβουλίδη, τον Αλέξανδρο Τοπιντζή, τον Φώντα Τρούσα και τον Μιχάλη Τσαντίλα.

Με σημεία διανομής και πώλησης σε δισκάδικα και βιβλιοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε διμηνιαία λογική το ΣΑΣΤέΗΝ θα επιμείνει στην έντυπη διάσταση της μουσικοκριτικής, όχι ένεκα κάποιας στείρας νοσταλγικής επίρρωσης αλλά σε πείσμα της νευρωτικής διαδικτυακής ανάγνωσης.

Το επόμενο ΣΑΣΤέΗΝ θα κυκλοφορήσει στις 5 Δεκεμβρίου.