Ένα βιβλίο για τους Cramps από τις Εκδόσεις στο Περιθώριο

Οι Cramps ήταν κάτι περισσότερο από μια μπάντα από την Καλιφόρνια που έπαιζε rock ’n’ roll περίπου τριάντα χρόνια. Ήταν κάτι περισσότερο από ένα εκκεντρικό δίδυμο συνθετών κι εραστών, που με επιμονή και υπομονή, με αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια, διακονούσαν το εκφραστικό ύφος τους μέσα στην μεγάλη οικογένεια του punk που άνοιξε από νωρίς τις αγκάλες της για να το δεχτεί.
Υπήρξαν ένα παλλόμενο, καυτό κομμάτι από τη σάρκα του αμερικανικού rock και ταυτόχρονα ένα ζωντανό μουσείο πολιτιστικών αξιών και ταυτοτήτων, ένα τεκμήριο του αμερικανικού underground απόλυτα ενδεικτικό της πολυμορφίας και της ιδιαιτερότητας αυτού του υποπολιτισμού που αγαπήθηκε τόσο έντονα σε όλο τον κόσμο, έμπνευση για χιλιάδες επώνυμους κι ανώνυμους καλλιτέχνες (μουσικούς κι όχι μόνο). Η επίδραση που άσκησαν επίσης στον γραφιστικό σχεδιασμό ήταν εκπληκτική.
 
Με αυτή την έκδοση μάς δίνεται η αφορμή να γιορτάσουμε τα εβδομήντα χρόνια τής κυρίας των Cramps. Η εμβληματική της παρουσία στο αμερικανικό rock ’n’ roll θα μπορούσε να «σηκώσει» από μόνη της ένα βιβλίο, καθώς η Kristy Marlana Wallace (a.k.a. Poison Ivy) υπήρξε όχι απλώς μέλος ενός μουσικού συγκροτήματος αλλά το (θαυμάσιο) αποτέλεσμα κοινωνικών διεργασιών στην αμερικανική κοινωνία και καταλύτης η ίδια, σε μια επόμενη φάση, για την αλλαγή της εικόνας που είχε η γυναίκα στο στενό πλαίσιο του ανδροκρατούμενου rock.
 
Φωτογραφίες: Δημήτρης Μυλωνάς, Νίκος Κερκινός, Παύλος Φυσάκης, Δημήτρης Καντούρης, Παύλος Παπαδόπουλος, από το αρχείο της Music Kitchen, και Γιάννης Ανδρέου.
Tα κείμενα υπογράφουν οι: Θανάσης Αντωνίου, Δημήτρης Κατσουλάκος, Μάκης Κοτσώτας, Αλέξης Καλοφωλιάς, Νίκος Κεντζέας, Χρήστος Μιχαλάτος, Γιάννης Ζελιαναίος, Γρηγόρης Βάιος, Μπάμπης Λάσκαρις, Βασίλης Καμπούρης, Πάκης Τζιλής.
 
 
Κεντρική διάθεση: Βιβλιοπωλείο των εκδόσεων των Συναδέλφων (Καλλιδρομίου 30).
Επίσης στα παρακάτω βιβλιοπωλεία και δισκάδικα στο κέντρο:
Αλφειός (Χ. Τρικούπη 22)
Bibliotheque (Θεμιστοκλέους 76)
Εναλλακτικό βιβλιοπωλείο (Θεμιστοκλέους 37)
Maldoror (Αραχώβης 22)
Locomotiva (Μπόταση 7)
Solaris (Μπόταση 6)
Rhythm Records (Εμμ. Μπενάκη 74)
Scarecrow Records (Σολωμού 35)
Sound Effect (Καλλιδρομίου και Σ. Τρικούπη)
Syd Records (Πρωτογένους 13)
Ζαχαρίας (Ηφαίστου 20)
Mr. Vinylios (Ηφαίστου 24)
Πολιτεία (Ασκληπιού 1-3)
Red n' Noir (Δροσοπούλου 52)