Έρχεται η Laetitia Sadier για live στο ΜύλοLaetitiaΗ ομάδα Μελοτρον, με περίσσεια χαρά και περηφάνια, παρουσιάζει μία από τις σημαντικότερες chanteuse της εποχής που διανύουμε, μία εκ ιδρυτών και αναντικατάστατη τραγουδίστρια του μοναδικού και πρωτοπόρου συγκροτήματος Stereolab, τη Laetitia Sadier, από τo Λονδίνο,που μας επισκέπτεται για πρώτη φορά, solo, στην Θεσσαλονίκη, για να πραγματοποιήσει μια ζωντανή εμφάνιση στο Stage του Μύλου, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου.

Ουσιαστικά το μουσικό της ταξίδι ξεκινά σε μία συναυλία των McCarthy, όπου γνωρίζει και ερωτεύεται τον Tim Gane. Μέσα από τις στάχτες των McCarthy οι οποίοι διαλύθηκαν το 1990, μαζί πλέον, ιδρύουν ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της δεκαετίας του '90, τους Stereolab. Εκτός από την ιδιόμορφη πολυποίκοιλη μουσική που συνέθετε ο Tim Gane, βασικό χαρακτηριστικό, "σήμα κατατεθέν" και αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής των Stereolab αποτελούσαν τα alto φωνητικά και οι συχνές αναφορές στον αριστερό τρόπο σκέψης, σε όλες του τις εκφάνσεις, τόσο στα αγγλικά όσο και στη μητρική της γλώσσα, τα γαλλικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Laetita Sadier παίζει πλήκτρα, κρουστά, κιθάρα και τρομπόνι.

Το 1996, μαζί με την Rosie Cuckston των Pram, δημιουργεί τους Monade με τους οποίους κυκλοφορεί 3 δίσκους μέχρι το Φεβρουάριο του 2008 συνεχίζοντας παράλληλα την ενεργή ενασχόλησή της με τους Stereolab. Οι συνεργασίες της, όλα αυτά τα χρόνια, με διάφορα συγκροτήματα και καλλιτέχνες-ιδες είναι συχνές και μόνο με θετικά λόγια μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε. Οι πιο αξιομνημόνευτες είναι με τους Blur στο "To the end", με τον δημοφιλή ράπερ Common στο "New Wave", με τους Mouse on Mars, με τους Luna στο "Bonnie and Clyde" του Gainsbourg, με τους High Llamas καθώς και με τους "δικούς μας" Sigmatropic ερμηνεύοντας άψογα Γεώργιο Σεφέρη. Η τελευταία της δισκογραφική εμφάνιση-συνεργασία πραγματοποιηθηκε στον πρόσφατα κυκλοφορηθέντα δίσκο των Atlas Sound στο τραγούδι "Quick Canal" γράφοντας τους στίχους και ερμηνεύοντας το.

Κατά την διάρκεια του 2010 θα δούμε την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ της Laetitia Sadier, ηχογραφημένο στο Όρεγκον των ΗΠΑ σε συνεργασία με τον τραγουδοποιό / παραγωγό Richard Swift. Η Laetitia Sadier την βραδιά της 31ης θα ερμηνεύσει ακουστικά τραγούδια από Monade, Stereolab και από το -ατιτλοφόρητο ακόμα- μελλοντικό σόλο άλμπουμ της.

Οι υπόλοιπες βασικές λεπτομέρειες (support, τιμή εισόδου κλπ) θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον.

http://www.myspace.com/monade
http://www.last.fm/user/melotronlive
http://www.myspace.com/melotronproductions
http://www.twitter.com/melotronlive
http://www.mylos.gr/