Έρχονται: Mum, Tortoise, Frank Black, Yes (Oh Yes!)

MumΤην ίδια στιγμή που οι συμπατριώτες τους Sigur Ros ακολούθησαν την κλασική διαδρομή «ανεξάρτητη προς πολυεθνική εταιρεία», οι Mum παραμένουν πιστοί στην Fat Cat και κατά τον Μάη μήνα θα βγει ο νέος τους δίσκος με τίτλο «Summer Make Good». Αξιοσημείωτο είναι το ότι ο δίσκος ηχογραφήθηκε μέσα σε δύο ...φάρους! Ενδιαφέρουσα άποψη για lo-fi!

Την ίδια περίπου εποχή αναμένεται και το νέο πόνημα των Tortoise. Εδώ έχουμε και μία ακόμη είδηση: ο δίσκος αυτός θα περιλαμβάνει και ένα κομμάτι με φωνητικά (το πρώτο για τους Tortoise εδώ και μια δεκαετία)!

Αν η Τατιάνα ασχολούνταν με την ξένη μουσική θα είχε πλούσιο υλικό αυτόν τον καιρό! Άλλος ένας αστέρας (σβησμένος βέβαια πλέον) έμπλεξε με τον νόμο: ο James Brown διάβηκε το κατώφλι του κρατητήριου επειδή δοκίμασε πάνω στην γυναίκα του την μέθοδο του μαλακώματος των χταποδιών...

Βαρκελώνη... Belle & Sebastian... Ο συνδυασμός μιας συναυλίας των Β&S και μιας βόλτας στην υπέροχη Ramblas είναι γοητευτικός (για να μην μιλήσω για τις Ισπανίδες)! Αν είστε και καλοί στα τύπου arcade παιχνίδια, έχετε ελπίδες να πραγματοποιήσετε αυτό το ταξίδι. Οι Β&S μαζί με το νέο single τους «I'm a Cuckoo», έφτιαξαν και ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, στο οποίο πρέπει να οδηγήσετε ένα πουλί (κούκο προφανώς) στην φωλιά του ξεπερνώντας διάφορα εμπόδια! Το high score ανταμείβεται με το παραπάνω ταξίδι. Επισκεφτείτε για περισσότερα την διεύθυνση: www.imacuckoo.com

Η επιστροφή των δεινοσαύρων! Όχι, δεν είναι καινούργια χολυγουντιανή ταινία! Απλώς, οι Yes είναι ξανά μαζί σε περιοδεία, ενώ θα βγάλουν φέτος και best of. Oh no...

Όταν ο κ. Brett Anderson διέλυσε πέρσι τους Suede είπε ότι «θέλει να ξαναβρεί τον δαίμονά του». Ίσως εννούσε τον «άσπονδο» φίλο του Bernard Butler, παλιό του συνεργάτη στους Suede, καθώς οι γλώσσες (καλές και κακιές) λένε ότι σκοπεύουν να συνεργαστούν στην νέα solo δουλειά του Brett.

Διπλός θα είναι ο επόμενος δίσκος για τον Frank Black! Λέτε να βρήκε την έμπνευση που έχασε εδώ και καμιά δεκαετία; Εν τω μεταξύ, η επανασύνδεση των Pixies και τα παρελκόμενα της, πρόκειται μάλλον να γίνουν το σήριαλ της χρονιάς.

Οι Depeche Mode συνεχίζοντας την «όχι πιά δίσκοι, μόνο συλλογές» φάση τους θα βγάλουν τρία (!) box-set, τα οποία μάλιστα θα έχουν την ετικέτα της Rhino. Κάθε box-set θα αποτελείται από 6 (ξανά θαυμαστικό) CD. Και όσον αφορά το περιεχόμενο, απ' όλα έχει ο μπαχτσές: B-sides, ακυκλοφόρητα, διαφορετικές εκδοχές γνωστών κομματιών, remix.