Έρχονται οι Mecano un-ltd για live στο Death Disco

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, 10 χρόνια μετά την τελευταία του επίσκεψη στην Αθήνα, o Dirk Polak επιστρέφει και επανασυναρμολογεί επι σκηνής τα κομμάτια των Mecano.

Η ιστορία των Mecano ξεκινάει με μια ζωγραφιά του Dirk το 1977, οπού είχε κάνει επηρεασμένος από ένα φυλλάδιο που εσωκλείονταν σε μια συσκευασία από ένα παιχνίδι Meccano που είχε φτιαχτεί στα 30’s. Από τότε, ο Dirk υπηρετούσε το όραμα ενός κόσμου φτιαγμένο από Mecanno. Meccano στη ζωγραφική, Meccano στη γλυπτική, Meccano στους στίχους και στη μουσική.

Ξεκινώντας τη μουσική τους πορεία στις μέρες του πανκ, οι Mecano υιοθέτησαν έναν λυρικό χαρακτήρα που τους έφερε κοντά στο κίνημα του new wave, με την επιρροή καλλιτεχνών όπως ο Andre Breton, Paul Eluard και πάνω απ’ όλους τον Ρώσσο ποιητή Maiakovski να είναι αυτή που να οριοθετεί την ιδεολογική τους ταυτότητα.

Με κυκλοφορίες όπως τα Untitled, Subtitled, Autoportrait και μερικά εξαιρετικά singles καθιερώθηκαν στη συνείδηση της εναλλακτικής μουσικόφιλης κοινότητας της δεκαετίας του 80. Και μια διπλή συλλογή που κυκλοφόρησε μετά από κάμποσα χρόνια από την ελληνική Lazy Dog και που περιλάμβανε το σύνολο της δουλειάς τους, ήταν η αφορμή αυτές οι σπάνιες και πανάκριβες κυκλοφορίες να γίνουν προσβάσιμες σε ένα ευρύτερο ακροατήριο που ανακάλυψε μεταγενέστερα τη μουσική που έγραψαν οι Mecano στα 80’s.

Στην μετά 80’s εποχή, ακολούθησαν άλλα δύο άλμπουμς, το “Snake tales for Dragon” και το “Those Revolutionary Days” και τα τελευταία χρόνια, και ύστερα από προτροπές πολλών fans, ο Dirk ξαναανέβασε τη σπουδαία αυτή μουσική κληρονομιά στη σκηνή, υπό το όνομα Mecano Un-Ltd. 

Untitled, Links, Escape the Human Myth, Robespierre's Re-marx και τόσα άλλα τραγούδια που στοίχειωσαν για δεκαετίες δωμάτια και σκοτεινά clubs, παίρνουν και πάλι σάρκα και οστά σε μια και μόνο ελληνική συναυλία, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στο Death Disco.

Facebook event

DEATHDISCO
Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
ΗΣΑΠ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΗΣΕΙΟ / ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
ΜΕΤΡΟ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Tickets:
• Le Disque Noir (Θεμιστοκλέους 29, Εξάρχεια) και Death Disco (Ωγύγου 16, Ψυρρή: Limited 18€
• Viva Network: Limited 20€ + booking fee
• On spot and rest of the presales: 23€
Doors open at 21:00