Έρχονται οι Ulver


14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
GAGARIN205

...Ulver σημαίνει λύκος - μην σε τρομάζει... η μεταμόρφωση ξεκινά!


UlverHeavy Me-n-tal moods, trip hop beats, avant-garde rock, drum n bass, τεχνικές συμφωνικής και μουσικής δωματίου, noise και πειραματισμοί με δυνατά στοιχεία ηλεκτρονικής τεχνικής... Δεν υπάρχει τίποτε σαν τους Ulver!!

Οι Ulver δεν είναι μία απλή περίπτωση σύγχρονων "λυκανθρώπων". Σε κάθε δική τους δημιουργική πανσέληνο μεταμορφώνονται σε κάτι άλλο, πάντα διαφορετικό αλλά και πάλι οικείο. Δεν μπορείς να τους κατατάξεις σε κάποιο μουσικό είδος, δεν ανήκουν πουθενά, δεν ακολουθούν στερεότυπα παρά μόνο την μουσική και τα μονοπάτια που η ίδια τους καθορίζει.

Μουσικές ιδιοφυΐες?... Σίγουρα σημαντικοί καλλιτέχνες!

Το μουσικό στυλ των Ulver είναι ρευστό και έντονα εκλεκτικό, μια περίτεχνη ένωση διαφορετικών ειδών: avant-garde rock, trip hop, drum n bass, τεχνικές συμφωνικής και μουσικής δωματίου, noise και πειραματισμοί με δυνατά στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής.

Κάθε τους άλμπουμ αποτελεί και ένα ξεχωριστό αριστούργημα. Ξεκινώντας από την τριλογία του Black Metal, με τρία άλμπουμ - ύμνος στην folk παράδοση του τόπου τους, οι Νορβηγοί Ulver προχώρησαν σε πιο σκοτεινά μονοπάτια, αφήνοντας πίσω τους μια για πάντα την ταυτότητα του black metal, για να βαδίσουν παρέα με αυτή του πειραματισμού: trip hop beats, μινιμαλιστικές προσεγγίσεις, jazz επιρροές και σοφιστικέ στίχοι.

Ζωντανοί μύθοι της dark experimental μουσικής, έχουν συνθέσει μουσική και για τον κινηματογράφο - επιλεγμένοι ως μετρ της ambient minimal μουσικής - αλλά έχουν τολμήσει και να μελοποιήσουν William Blake, στο 4ο άλμπουμ τους, "Themes from William Blake's The Marriage of Heaven and Hell", ένα άλμπουμ-σταθμός που ανέδειξε την ανεξάντλητη δυναμική τους.

Οι Ulver έχουν κυκλοφορήσει acoustic folk άλμπουμ και instrumental techno δίσκους, σκληρό μέταλ και industrial ηχητικά τοπία. Το techno στυλ των Autechre βρέθηκε δίπλα στους μυστικιστικούς στίχους του William Blake...
Έχουν συνεργαστεί με όλη την avant garde καλλιτεχνική αφρόκρεμα της χώρας τους: jazz μουσικούς, folk καλλιτέχνες, κ.α.

Οι Ulver είναι το παράδειγμα της άρτιας χρήσης της μουσικής χωρίς όρια, χωρίς τίτλους.

Και παρόλο που η μουσική τους έχει κατακτήσει τον κόσμο, εκείνοι, εσωστρεφείς λυκάνθρωποι του Βορρά, για πρώτη φορά στα 15 χρόνια καριέρας, ανέβηκαν στην σκηνή μόλις τον Μάιο του 2009!!

Όπως δήλωσαν και οι ίδιοι...
We did it... Faced the music... And YOU!

Για πρώτη φορά, για μία βραδιά, οι ULVER στην Ελλάδα!

Line Up

Kristoffer Rygg (aka Garm/Kris) - vocals, additional programming
Jorn H. Svaren - miscellaneous
Tore Ylwizaker - programming, keyboards

Check! youtube

Τιμή εισιτηρίου: 25 €

Η προπώληση ξεκινά 7 Σεπτεμβρίου

Σημεία προπώλησης
Ticket House
Αθήνα - Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
Θεσσαλονίκη - Μητροπόλεως 102

ONLINE SALES
www.ticketpro.gr