Ευχάριστα (Black Heart Procession - Yo La Tengo) και μη (Exene Cervenka)BHPΔεν πέρασε απαρατήρητη η σιωπή, αρκετό καιρό τώρα, των Black Heart Procession, αρκετοί μάλιστα νόμισαν πως, μετά την απονομή της πρωτιάς του '06 εδώ για το 'The Spell', ο Pall Jenkins κι η παρέα του ίσως θεώρησαν πως είχαν ολοκληρώσει τον κύκλο τους. Στην πραγματικότητα όμως, οι "επίσημοι αγαπημένοι του MiC" αναζητούσαν στέγη από τότε που η Touch And Go κατέβασε τα ρολά, και την βρήκαν μόλις πρόσφατα στην Temporary Residence Ltd που θα κυκλοφορήσει και την επόμενη δουλειά τους τον Οκτώβριο. Αυτή είναι λοιπόν κι η ημερομηνία που θα "κλειδώσει" μάλλον η πρώτη θέση στα καλύτερα του '09, είναι όμως αξιοσημείωτο ότι οι καλιφορνέζοι πήραν στο νέο τους σπίτι και το αδελφό group των Pinback ενώ, μαζί, θα αναστήσουν στις αρχές του '10 και τους Three Mile Pilot, το μητρικό δηλαδή σχήμα απ' το οποίο προέκυψαν αμφότεροι.

Την ίδια ώρα, οι Yo La Tengo απολαμβάνουν την σταθερότητα της Matador καθώς, μετά το πρόσφατο 'Fuckbook' με το ψευδώνυμο Condo Fucks ετοιμάζονται στις 8/9 να κυκλοφορήσουν την επόμενη επίσημη δουλειά τους 'Popular Songs' που, με τα δικά τους λόγια, "περιέχει μέρη όπου, αν πέσει τυχαία η βελόνα, δεν θυμίζουν αμέσως τον ήχο των Yo La Tengo" και, πράγματι, το πρώτο δείγμα φαίνεται να βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο 'Fuckbook' και το προηγούμενό τους 'I Am Not Afraid'.

"Ο σκοπός μου θα είναι οπωσδήποτε να διατηρήσω την υγεία μου -πολλοί άνθρωποι παραμένουν δυνατοί και συνεχίζουν να ζουν την ζωή τους με την ίδια δημιουργικότητα όπως πριν, και σκοπεύω να είμαι ένας απ' αυτούς". Η δήλωση ανήκει στην Exene Cervenka που πριν λίγες ημέρες διαγνώσθηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας, δεν σκοπεύει όμως ν' αλλάξει το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας των Χ, ούτε τα σχέδια για τον επόμενο δίσκο τους το φθινόπωρο. Αγνοούσαμε βέβαια ότι οι θρυλικοί punks παραμένουν ενεργοί, αυτό ακριβώς είναι όμως το μαχητικά ανυπότακτο πνεύμα που γνωρίζουμε να περιμένουμε απ' την Exene, που θα έχει βέβαια μόνιμη συντροφιά την σκέψη μας.