Fu Manchu + Legendary Pink Dots + Neil Young + Antony and the Johnsons
Επιστροφή στα μικρά και ταπεινά: Ο Antony που έχει και τους Johnsons υπέγραψε στην Secretly Canadian που θα βγάλει το νέο του δίσκο 'I am a bird now' στις 5 Οκτώβρη. Για προθέρμανση θα επανεκδώσει το πρώτο του άλμπουμ τον Ιούλιο. Ξανά στο νέο δίσκο, (πως είναι το αντίστοιχο του εμφανίζονται όταν πρόκειται για ήχο;) εμβροντίζονται οι Lou Reed, Devendra Banhart, Rufus Wainwright κι ο Boy George που δεν είναι badly drawn.
O οποίος Antony έγινε μπακβοκαλίστας του Lou Reed, του οποίου η σειρά βλέπω να πλησιάζει στα σχέδια του Hal Wilner, ο οποίος βρίσκει ενδιαφέρον στο να οργανώνει βραδιές - tribute. Μετά τον Leonard Cohen τίμησε τον Neil Young σε ομαδική συναυλία στο Blooklyn. 'An evening of songs by Neil Young: Dream comfort memory despair'. Με Cat Power, Ron Sexsmith, Iron And Wine, Jane Siberry, Antony, The Be Good Tanyas, Jenni Muldaur, Bonfire Madigan, Joan Wasser, Stan Ridgway και άλλα ονόματα της πλάκας, για να λέμε την αλήθεια, σε σύγκριση με τους τιμώντες τον Cohen (θα τα βρείτε σε παλιότερα νέα μας).
Τον Αύγουστο βγάζουν το νέο τους δίσκο οι Fu Manchu κι ακόμα τους προβληματίζει ο τίτλος. Πάνω απ΄το όνομα προτείνω να γράψουν με ελληνικά γράμματα 'Τα σατανικά κόλπα του' κι ας ψάχνονται οι αγγλικομιλούντες. Θα είναι και καλό κολπάκι για να σχολιαστεί = διαφήμιση.
Ο Edward Ka-Spel περνάει περίοδο δημιουργικής υστερίας. Τρεις δίσκοι μέχρι στιγμής για φέτος κι ακόμα δεν απολαύσαμε ένα γερό καύσωνα. 'Pieces of 8' είναι το δικό του cd, 'Poppy variations' και 'Whispering wall' τα δύο των Legendary Pink Dots του. Tear Garden δεν έχει φέτος;