The garden of Your Hand in Mine delightsHand

Είναι πολύς καιρός που παρέμεινε κλειστή αυτή η πόρτα. Καμία φωνή δεν ακουγόταν πια. Κι όμως, ήταν όλα γραμμένα εκεί. Στα δέντρα, στα μεταλλικά ποτιστήρια... Τώρα μόνο ερημιά. Χαρούμενη όμως. Πόσο απλά, οι άνθρωποι άφηναν πάντοτε τις ιστορίες τους στον κήπο, χωρίς το παραμικρό ίχνος. Οι τοπικοί εκδότες ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν γι αυτές, και το υλικό έμεινε ανέκδοτο για χρόνια. Από τότε, παρέμειναν εδώ, μέσα στα όρια του φράχτη κι έτσι ονομάστηκαν "The Garden Novels".

 

Πέρασε καιρός από το πρώτο τους album, "Every Night Dreams", το πρωτότυπο soundtrack για την βουβή ταινία του Mikio Naruse, που ακούστηκε για πρώτη φορά live στις "Μέρες Ανεξαρτησίας" του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Παρά τις ενδιάμεσες ζωντανές εμφανίσεις τους σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πάτρα η δισκογραφική απουσία τους έγινε αισθητή και η προσμονή για την καινούρια τους δουλειά όλο και πιο έντονη. Οι Your Hand In Mine (Μάνος Μυλωνάκης, Γιώργος Παπαδόπουλος) επιστρέφουν αυτό το φθινόπωρο με το καινούριο τους album "The Garden Novels", όπου μέσα από 9 κομμάτια, επιχειρούν μια διαδρομή στο υποσυνείδητο, συναντούν φανταστικούς ήρωες και αφουγκράζονται τις ιστορίες τους.GardenΔύσκολα ξεχνάει όποιος έχει βιώσει τον κήπο. Μόνιμος κάτοικος, ερασιτέχνης κηπουρός ή απλός επισκέπτης, όλοι σίγουρα έχουν ακούσει τουλάχιστον μια ιστορία μέσα από τις σιωπές και τους ήχους ενός κήπου. Για τους απόγονους των τσιμεντουπόλεων τα θαύματα και τα μυστικά του, ειδικά όταν αυτός βρίσκεται στην καρδιά της υπαίθρου είναι ακόμα πιο πρωτόγνωρα και μεγαλειώδη, καθώς αποκαλύπτουν ένα θαυμαστό άγνωστο σύμπαν και ταυτόχρονα ανασύρουν μνήμες παιδικών χρόνων από οικογενειακές αποδράσεις στην εξοχή. Άλλες φορές πάλι, αυτός ο κήπος μπορεί να είναι εντελώς φανταστικός, να αλλάζει χρώματα και μορφές στο μυαλό του δημιουργού του και να λειτουργεί ως μέσο απόδρασης ξεπερνώντας τα όρια του φράχτη. Το "The Garden Novels" έχει μυρωδιές και ήχους από τις βόλτες των Your Hand In Mine στην Αγγλική και Γαλλική ύπαιθρο (περιέχει αρκετές εξωτερικές ηχογραφήσεις φυσικών ήχων σε δάση και χωράφια), αλλά κυρίως μεγάλες δόσεις από το Μελισσοχώρι του νομού Θεσσαλονίκης, όπου ως τακτικοί επισκέπτες ηχογραφούν ξοδεύοντας άπειρες ώρες και μέρες και παράλληλα ζουν από κοντά όλες τις αλλαγές του κήπου καθώς οι εποχές του χρόνου αλλάζουν.

O τίτλος του album δεν είναι μεταφορικός, τα κομμάτια του "The Garden Novels" συνοδεύονται από ισάριθμες μικρές ιστορίες (που υπάρχουν στο booklet του cd), γραμμένες, όπως και η μουσική, από το ίδιο το συγκρότημα. Μόνο που αυτή τη φορά η δημιουργική διαδικασία είναι αντίστροφη απ' αυτήν του προηγούμενου album τους. Αντί το soundtrack να επενδύσει τις προ-υπάρχουσες εικόνες και λέξεις, η μουσική εδώ αποτελεί την αρχή και οι λέξεις έρχονται να αποκωδικοποιήσουν τις μελωδίες και τους ήχους και να τα αποτυπώσουν σε εικόνες. Στη συλλογή τους από συνηθισμένα και ασυνήθιστα όργανα (που συνεχώς μεγαλώνει) έρχεται να προστεθεί ένα stroh violin (βιολί με ηχείο τρομπέτας), μια κανονική τρομπέτα και ένα αναλογικό synth που ακούει στο όνομα Persephone. Επίσης ανάμεσα στα instrumental ηχοτοπία για πρώτη φορά εμφανίζουν ένα κομμάτι με στίχους ("Nightly Drums") το οποίο ερμηνεύει ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

Η πολυτελής λινόδετη έκδοση του cd αποπνέει vintage ρομαντισμό, σχεδιάστηκε από τον db και είναι επηρεασμένη από την πρώιμη αγγλική τυπογραφία και τις εκδόσεις των παλιών βρετανικών παραμυθιών. To "The Garden Novels" κυκλοφορεί σε cd από την Inner Ear, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και έκδοση βινυλίου σε περιορισμένα αντίτυπα (που θα περιέχει και κωδικό για δωρεάν download του album)

Ακούστε το “A Boy and The Birds” εδώ

CD – Κυκλοφορεί στις 5 Σεπτεμβρίου
12” VINYL – Κυκλοφορεί στις 12 Σεπτεμβρίου
Cat.No: INN040
Barcode: 5200347770689

www.yourhandinmineband.com
www.myspace.com/theyourhandinmine
www.facebook.com/yourhandinmineband
www.inner-ear.gr