Γιος McLaren-Westwood: Θα τα κάψω τα ρημάδια τα memorabilia μου

Joe CorréΤι έχει τραβήξει κι αυτό το έρμο το πανκ... Δεν είχε προλάβει να μπουσουλήσει καν στον κόσμο της μουσικής και ήδη από 1978 οι Crass διακήρυσσαν «Punk is dead», όλα δε τα επόμενα χρόνια μία πέθαινε, μία ανασταινόταν.

Για το Σάββατο 26 Νοεμβρίου του 2016 έχει οριστεί μία ακόμη ημερομηνία συμβολικής ταφής του, εν προκειμένω πυράς του για να κυριολεκτούμε, καθώς ο Joe Corré, γιος του πάλαι ποτέ μάνατζερ των Sex Pistols Malcolm McLaren και της διάσημης σχεδιάστριας Vivienne Westwood σκοπεύει να κάψει δημόσια ότι πανκ αναμνηστικό έχει στην κατοχή του από πατέρα και μάνα, αξίας (λέει ο ίδιος) 5 εκατομμυρίων λιρών, μεταξύ των οποίων είναι δίσκοι, ρούχα του Rotten και της Westwood και κούκλα του Sid Vicious με μια σβάστικα.

Οι λόγοι οι οποίοι ώθησαν τον ιδρυτή της διαβόητης εταιρείας αναρχικών και αντιεμπορευματικών εσώρουχων Agent Provocateur να ακολουθήσει τις προτροπές των Sex Pistols "I wanna destroyyy" (μέσα από τα αυλάκια δίσκου της αντισυστημικής ΕΜΙ) είναι το ξεπούλημα του πανκ, η υιοθέτηση της αισθητικής του από εμπορικά συμφέροντα και το κατεστημένο, η μετατροπή του "σε μια μάρκα των ΜακΝτόναλντς", η μουσειοποίηση του, η δε σταγόνα η οποία έκανε το ποτήρι της οργής να ξεχειλίσει ήταν το "Punk London", μια διοργάνωση για την 40η επέτειο από την κυκλοφορία του ντεμπούτου σινγκλ των Sex Pistols.

Για πιθανούς αναγνώστες Λονδίνου, η θέση της ψησταριάς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, λέγεται ότι θα είναι κάπου μεταξύ Chelsea, Camden ή Brixton και θα είναι παρούσα και η έρμη η μάνα (τι να κάνει και αυτή).

Όπως και να έχει, τα κάψει/δεν τα κάψει, τον ντόρο του τον έκανε... Το πανκ μόνο να μάθουμε, ζει τελικά ή όχι;