Hermoupolis Indie Rock Festival III

Η καρδιά του Rock χτυπά στην Ερμούπολη και αυτό το καλοκαίρι!


HermoupolisΓια τρίτη συνεχόμενη χρονιά και χάρη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης, το φεστιβάλ ανεξάρτητου Rock Ερμούπολης -Hermoupolis Indie Rock Festival- ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό παρουσιάζοντας την αφρόκρεμα της ανεξάρτητης Rock σκηνής της χώρας μας επί σκηνής. Με 6 συγκροτήματα μέσα σε 3 μέρες, με ποικιλία ήχων, στυλ, χρωμάτων και διαθέσεων, με ζωντάνια, κέφι και ενέργεια το Hermoupolis Indie Rock Festival γίνεται ένας δυνατός πόλος έλξης για μουσικούς και κοινό.

Η αρχή γίνεται την Πέμπτη 23 Ιουλίου. Το φεστιβάλ ανοίγουν οι Αθηναίοι Jacob's Ladder, με μουσική ατμοσφαιρική και ηλεκτρισμένη που παρασέρνει τον ακροατή σε ένα πρωτόγνωρο ηχητικό ταξίδι. Σειρά έχουν οι νεοεμφανιζόμενοι Συριανοί Contra Limit που με μεγάλη μαεστρία φέρνουν σε επαφή το κοινό με το εμπνευσμένο εναλλακτικό rock τους. Έχοντας ήδη στο ενεργητικό τους εμφανίσεις στη Σύρο και την Αθήνα και έναν αξιοσέβαστο αριθμό από δικές τους συνθέσεις, αποτελούν την πιο φρέσκια και ελπιδοφόρα πρόταση στη Συριανή rock σκηνή.

Δεύτερη μέρα η Παρασκευή 24 Ιουλίου. Πρώτοι ανεβαίνουν στη σκηνή του φεστιβάλ οι Marinella: μην σας παραξενεύει το όνομα τους! Πρόκειται για την απόλυτη Συριανή μπάντα rock διασκευών! Σίγουρα τους έχετε πετύχει σε κάποια από τις εμφανίσεις τους. Παλιές "καραβάνες" τα μέλη της, έχουν ξεχάσει πλέον σε πόσες μπάντες έχουν συμμετάσχει και πόσες συναυλίες έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Το μόνο που τους νοιάζει πλέον είναι να δώσουν το απόλυτο rock live!! Να είστε λοιπόν σίγουροι ότι θα τα καταφέρουν! Τους Marinella θα διαδεχθούν οι Rot. Ο σύγχρονος, δυναμικός, σκληρός ήχος μπορεί απλά να αποδοθεί με ένα όνομα: Rot. Τι να γράψει κανείς για αυτούς; Μέσα από τα τρία άλμπουμ και τις αμέτρητες εμφανίσεις τους έχουν δώσει το στίγμα ενός σχήματος που ψάχνει την διαφορετικότητα και πειραματίζεται δίνοντας το προσωπικό, ηχητικό τους στίγμα στις γεμάτες ενέργεια και μελωδία συνθέσεις τους.

Το Σάββατο 25 Ιουλίου είναι η τελευταία μέρα της διοργάνωσης. Με δύο πρωτοποριακά σχήματα και με τον διαγωνισμό κιθάρας που διεξάγεται για πρώτη φορά στο πλαίσιο του φεστιβάλ το ενδιαφέρον αναμένεται να κορυφωθεί. Οι Αθηναίοι Vero Veto θα βάλουν τα δυνατά τους. Ο ηλεκτρικός ήχος συναντά την παράδοση στα μονοπάτια που χάραξαν ο Σαββόπουλος, οι Socrates και οι Εν Πλω, οι έντεχνες πινελιές γλυκαίνουν τη μουσική περιπλάνηση και οι μυσταγωγικές μελωδίες παίρνουν μακριά το νου. Η πρώτη τους επαφή με το κοινό θα συμβεί στην Ερμούπολη της Σύρου, έτσι σαν ευχαριστία για το τραγούδι που της έγραψαν.

Ακολουθεί ο διαγωνισμός κιθάρας: Ένα προηχογραφημένο ρυθμικό rock κομμάτι περιμένει τους επίδοξους διαγωνιζόμενους κιθαρίστες να το γεμίζουν με σόλο που θα παίξουν ζωντανά, επί σκηνής. Το έπαθλο είναι (φυσικά) μια ηλεκτρική κιθάρα SCHECTER DIAMOND C-1 PROPAGANDA LTD. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν όλοι μέρος στέλνοντας email στο indierock3@gmail.com με όνομα και κινητό τηλέφωνο, ενώ το κομμάτι μπορούν να το κατεβάσουν από τις σελίδες του φεστιβάλ στο internet και να ξεκινήσουν σκληρή προπόνηση. Πίσω στις live μπάντες και ο επίλογος θα γραφτεί υπό τους ήχους των Αθηναίων Disharmony. Έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε που οι Disharmony κυκλοφόρησαν την πρώτη τους κασέτα προκαλώντας σοκ με την έμπνευση και την πολυπλοκότητα της μουσικής τους. Άρτια τεχνική κατάρτιση, εφευρετικότητα και ατόφια δύναμη, τα τρία στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον ήχο αυτής της μπάντας. Έχουν πλέον έτοιμο τον πρώτο τους δίσκο και βρίσκονται στην καλύτερη φάση της καριέρας τους, έτοιμοι να δώσουν στο Hermoupolis Indie Rock Festival την πρώτη συναυλία μετά την επανασύνδεση τους.

HERMOUPOLIS INDIE ROCK FESTIVAL III

ΠΟΥ: Θέατρο Ευανθία Καΐρη, Λαζαρέτα, Ερμούπολη, Σύρος

ΠΟΤΕ: 23, 24, 25 Ιουλίου 2009. Ώρα Έναρξης: 20:30

ΕΙΣΟΔΟΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ: indierock3@gmail.com (στείλτε email με όνομα, επώνυμο και κινητό τηλέφωνο για συμμετοχή στον διαγωνισμό κιθάρας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/7)

WEB:
http://syrosrocks.blogspot.com
http://www.myspace.com/indierock09
Κατεβάστε από τις σελίδες του φεστιβάλ το κομμάτι του διαγωνισμού κιθάρας!