Η δε όνος είδεν άγγελον, China crisis
Νέο έργο του Nick Cave κυκλοφόρησε, το οποίο όμως θα το βρείτε όχι σε δισκοπωλεία αλλά σε βιβλιοπωλεία! Νέο βέβαια για την Ελλάδα μόνο. Πρόκειται για την έκδοση του μυθιστορήματος "And the ass saw the Angel" με την ευφάνταστη μετάφραση "Η δε όνος είδεν άγγελον" (εκδόσεις Τυφλόμυγα). Το μυθιστόρημα είχε πρωτοεμφανιστεί στις διεθνείς προθήκες πριν από δεκαπέντε χρόνια και ήταν το δεύτερο του μετά τον "Βασιλιά Μελάνι".
Μια από τις καλές ταινίες της δεκαετίας του 80 ήταν το "Mississippi burning" του Alan Parker. Αν θυμάστε, το "στόρι" αναφερόταν στην άγρια δολοφονία τριών μαύρων αγωνιστών από μέλη της Κου-Κλουξ-Κλαν. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε, είναι ότι η ταινία βασιζόταν σε πραγματικά γεγονότα, τα οποία είχαν λάβει χώρα το 1964. Η δολοφονία εκείνη δεν είχε διαλευκανθεί μέχρι πριν από λίγες ημέρες, όταν συνελήψθη ένας 79χρονος με την κατηγορία της οργάνωσης του φονικού. 41 χρόνια μετά!
"Έρχονται οι Κινέζοι"! Αυτή η πανικόβλητη κραυγή αντηχεί σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους μπροστά στην επέλαση των φθηνών κινέζικων προϊόντων. Η ίδια κραυγή ακούγεται και στους διαδρόμους των δισκογραφικών εταιρειών καθώς η πειρατεία των CD αυξάνεται αλματωδώς στη χώρα του ...κομμουνιστικού καπιταλισμού. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι μεγάλο μέρος της πειρατείας οφείλεται στη λογοκρισία και στην απαίτηση των κινέζικων αρχών να ελέγχουν το περιεχόμενο τον δίσκων πριν αυτοί κυκλοφορήσουν (ξέρω πολλούς "δικούς" μας που πρασινίζουν από ζήλεια ακούγοντας κάτι τέτοια-όχι μόνος εσείς κ. Χριστόδουλε!). Στη λίστα των κομμένων τραγουδιών πέραν των προφανών, υπάρχει και το "I drove all night" της Cindy Lauper, το οποίο θεωρήθηκε ...επικίνδυνο για τους Κινέζους οδηγούς!