Κάλεσμα του ΦΚΘ προς performers, καλλιτέχνες και ομάδες της πόλης


ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟ 50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Festival 50Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γιορτάζει φέτος την επέτειο μισού αιώνα ζωής. Ζητούμενο του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, (13 - 22 Νοεμβρίου), δεν είναι μία απλή αναδρομή στο παρελθόν ούτε μία νοσταλγική αποτίμηση, αλλά να τεθούν εκ νέου τα ερωτήματα που αφορούν στη φύση και στο ρόλο του κινηματογράφου σήμερα.

Ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης του Φεστιβάλ με την πόλη που το γέννησε και τόσο πολύ το αγάπησε και το αγαπάει, αποτελεί βασικό άξονα αυτής της φιλοσοφίας. Πρόθεση της 50ης επετειακής διοργάνωσης είναι να μετατραπεί η ίδια η πόλη σε έναν ζωντανό κινηματογράφο, να γεμίσει κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης με τη δύναμη της κινηματογραφικής αφήγησης.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καλεί καλλιτέχνες, performers και ομάδες της πόλης να συμμετάσχουν σε αυτή την χωρίς προηγούμενο κινηματογραφική γιορτή. Αυτές οι δράσεις άλλωστε - αναπαραστάσεις από διάσημες κινηματογραφικές σκηνές, χορογραφίες και άλλα projects, εμπνευσμένα από την 7η τέχνη - θα προαναγγέλλουν το 50ο Φεστιβάλ, θα φέρουν τον κινηματογράφο κοντά στο κόσμο της Θεσσαλονίκης, θα ανοίξουν μία ρωγμή δημιουργίας μέσα στην καθημερινότητα.

Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων (η αρχική ήταν η 15η Ιουλίου) παρατείνεται μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι προτάσεις που θα κατατεθούν, θα αξιολογηθούν από ειδική κριτική επιτροπή που θα συσταθεί για αυτό το σκοπό. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και όσες ομάδες / καλλιτέχνες επιλεγούν θα ενημερωθούν από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες πληροφορίες, παραδείγματα προτεινόμενων δράσεων, φόρμα και όροι συμμετοχής στο www.filmfestival.gr.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ 50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (13-22 Νοεμβρίου)

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γιορτάζει φέτος τα 50 του χρόνια και κύριος στόχος της φετινής επετειακής διοργάνωσης είναι ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης του κινηματογράφου με την πραγματική ζωή.

Σε αυτό πλαίσιο το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καλεί τους φοιτητές όλων των τμημάτων των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Φλώρινας να συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου, δημιουργώντας μία καλλιτεχνική πρόταση για τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με θέμα Why cinema now?

Οι φοιτητές μπορούν να συμμετέχουν με έργα από όλο το φάσμα των εικαστικών τεχνών, με έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, γραφικών τεχνών, φωτογραφίας, βίντεο κ.ά. Οι προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 20 Ιουλίου 2009. Όλα τα έργα που θα κατατεθούν, θα κυκλοφορήσουν σε ειδική έκδοση.

Η τελική επιλογή θα περιλαμβάνει 50 έργα τα οποία θα εκτεθούν σε μια ομαδική έκθεση που θα παρουσιαστεί στο κοινό κατά τη διάρκεια του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ κάποια από αυτά θα κυκλοφορήσουν σε γιγαντοαφίσες στις στάσεις των λεωφορείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ένα από τα κατατεθέντα έργα μπορεί να αποτελέσει την αφίσα του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες πληροφορίες, παραδείγματα προτεινόμενων δράσεων, φόρμα και όροι συμμετοχής στο www.filmfestival.gr και στο email: inglessi-program@filmfestival.gr