Κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ των Dustbowl “The Great Fandango”

Dustbowl “The Great Fandango”Οι Dustbowl δημιουργήθηκαν το 2006 και μέσα από τις δεκάδες εμφανίσεις τους (σε μικρά και μεγάλα venues, φεστιβάλ, ακόμα και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με δική τους sold out εμφάνιση!), τους δίσκους τους και τις παροιμιώδεις πλέον «μεταμορφώσεις» τους δημιούργησαν τον ιδιότυπο κιθαριστικό Americana Rock ήχο που είναι και το trademark της μπάντας.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι κάθε δισκογραφική (και όχι μόνο) παρουσία τους έχει διαφορετική μουσική προσέγγιση από την προηγούμενη.

Το νέο άλμπουμ τους: “The Great Fandango” * σηματοδοτεί την νέα προσέγγιση της μουσικής τους, αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν: “Mother-Earth Rock” και βασίζεται σε αυτό που αγαπούν πιο πολύ, δηλ. το ευρύτερο αμερικάνικο κιθαριστικό rock και alt. country - rock πεδίο φιλτράροντας πλέον ελεύθερα τις επιρροές τους (Green On Red, Dream Syndicate, Neil Young & The Crazy Horse, Gram Parsons, The Byrds, Grateful Dead, Townes Van Zandt, The Band, Gene Clark, Long Ryders, Flying Burrito Brothers, Gun Club, Drive By-Truckers, Hank Williams, Buck Owens, Velvet Underground,Television, το «Paisley Underground»…)

Το “The Great Fandango” κυκλοφορεί σε βινύλιο (500 αντίτυπα, 12", lyrics inlay, download coupon) και παράλληλα είναι διαθέσιμο για download στο bandcamp των Dustbowl.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ψηφιακή έκδοση του άλμπουμ έχει ένα bonus track, την διαφορετική εκδοχή του «Lay Me Down Easy» («Lay Me Down Easy / Long Psychedelic Version») που δεν υπάρχει στην έκδοση του βινυλίου.

«Το “The Great Fandango” είναι η «δική» μας μουσική, είναι τo Mother Earth Rock… τίποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγότερο. Θέλαμε να κάνουμε κάτι που να αφορά το τώρα και το μόνο που παραμένει αναλλοίωτο πλέον στους Dustbowl είναι η παράδοση του να κάνουμε πάντα κάτι διαφορετικό από το προηγούμενο. Αυτό είναι και το μόνο που παραμένει σταθερό στην δισκογραφική (και όχι μόνο) παρουσία μας: το ότι τίποτα δεν είναι το ίδιο!»

THE GREAT FANDANGO 
[May 2016] – Album / 12’ Vinyl Edition / Urban Sounds Records *

The "Lay me Down Easy (Long Psychedelic Version)" version of the song (feat. Bill Hunchback – Sitar) is included only in the digital format editions of the album.
Dustbowl were formed in Athens Greece (May 2006):

Panos Birbas - Vocals, Guitar /
Nick Fysakis - Guitar /
John “Hardy” Houstoulakis - Pedal Steel / 
Mike Dremetsikas - Guitar / 
Lydia Grammatikou - Bass / 
Giotis Petrelis "The Shoeshine Boy” - Drums / 

PREVIOUS DISCOGRAPHY:

* BLACK RIVER’S CHEST [THE BURDEN REVISITED] / FLAMIN’ ROSE 
[July 2014] – CD Single / dusty records
* SUCIDE AVENUE / WINTER'S ALMOST GONE [
April 2014] – CD Single / dusty records
* GOIN' DOWN 
[November 2009] – CD Album / fuzz overdose records
* TROUBLEBOUND & LONESOME
[2008] - CD Album / onstage records

Other Releases:
* V.A. CHRISTMAS FOR EVERYONE - "CHRISTMA'S TIME'S A-COMIN'” [December 2014] – Compilation / restless wind records 
* V.A. BETTER WITH FUZZ BABE!- "LEAN ON ME"
[2013] – Compilation / fuzz overdose records 
* LAND ENDS [PAVLOS FYSAKIS BOOK "LAND ENDS"]
* RAMBLIN' BLUES E.P.
[2006] - dusty records

www.facebook.com/dustbowl.gr 

www.dustbowl.gr