Κυκλοφορεί ψηφιακά το δέκα των ήτα βήτα

ήτα βήταΣυγκρότημα ήτα βήτα

Ήτ(ττ)α Βήτ(ττ)α (2010 - 2015) ήταν ένα τετραμελές μουσικό συγκρότημα από την  Αθήνα. Σχηματίστηκαν από τις στάχτες των Μαέστρων, μιας πολυσυλλεκτικής κολλεκτίβας που δημιουργήθηκε το 2005 και πρόβαρε στο Μπραχάμι. Από τις πρώτες πρόβες της νέας σύνθεσης φάνηκε η δυναμική μιας άλλης, ενδιαφέρουσας κατεύθυνσης που κλήθηκαν να πραγματώσουν οι συμμετέχοντες με το πρόχειρο όνομα ήτ(ττ)α βήτ(ττ)α. Ένα πυκνό, ατμοσφαιρικό υβρίδιο που ενσωματώνει το κλασικό τραγούδι, το ενορχηστρωτικό mashup, την ψυχεδελική φολκ, το darkwave κι όλα σχεδόν τα παρακλάδια του alternative rock.

Άλμπουμ δέκα

Το δέκα προέκυψε μετά από ηχογραφήσεις που έγιναν σε δυο σέσσιον, το Μάιο και τον Ιούνιο του 2014. Ηχογραφήθηκαν 14 κομμάτια και το συγκρότημα αποφάσισε να κρατήσει τα 10, που μιξαρίστηκαν σταδιακά μέχρι το Μάιο του 2015. Το συγκρότημα δεν μπόρεσε να κρατηθεί ως ενότητα στη συνέχεια, λόγω των διαφορετικών προτεραιοτήτων και της πλέον μη δημιουργικής ασυμφωνίας στόχων  και χαρακτήρων. Το ραντεβού όμως  αυτών των ετερόκλητων στοιχείων στο στούντιο αποτιμήθηκε εκ των υστέρων από όλους ως ευτυχής συγκυρία, σχεδόν κινηματογραφικής στόφας, χρήζουσα αιωνιότητας. Έτσι στις 13 Αυγούστου του 2016 το δέκα κυκλοφόρησε επιτέλους ψηφιακά στο διαδίκτυο. 

Η σελίδα που μπορείτε ν ακούσετε και ν αποκτήσετεκάποιο από τα κομμάτια ή και όλο το άλμπουμ είναι η https://htabhta.bandcamp.com

Επίσης το άλμπουμ κυκλοφορεί σε όλα τα καλά ηλεκτρονικά καταστήματα:

iTunes

Spotify

Google Play

Ητα Βήτα ήταν ο Αλέξανδρος Βέλλης, η Εύη Φραγγεδάκη, ο Ιγνάτιος Καραμιχάλης κι ο Γιάννης Πλόχωρας.