Κυκλοφορία: αγόριαstonilio - Paranoika-Παρανόικα


AgoriaΤα αγόριαstonilio αποτελούνται από τους:

Μαρίνος Τζιάρος - φωνή
Ντίνος Ξαρχάκος - τύμπανα
Κυριάκος Βοργιάς - μπάσο
socos - κιθάρα

Τα αγόριαstonilio είναι ένα νέο μουσικό σχήμα το οποίο δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2012. Δυο χρόνια αργότερα - και πιο συγκεκριμένα στις 14 Φεβρουαρίου - κυκλοφορούν το παρθενικό τους album με τίτλο "Paranoika-Παρανόικα".

Προς το παρόν ο δίσκος διανέμεται μόνο μέσω internet, όπου οι χρήστες μπορούν να τον ακούσουν και να τον κατεβάσουν δωρεάν. Μέσα στο 2015 αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε διπλό βινύλιο.

Η πρωτοβουλία της ίδρυσης του συγκροτήματος ξεκίνησε από τον κιθαρίστα και συνθέτη Socos, γνωστό στο ελληνικό κοινό από τη μέχρι τώρα πορεία του.

Ο Socos έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους έλληνες καλλιτέχνες μέσα από τη δουλειά του με τους the Live Project Band (ενδεικτικά albums: "Kafka" , "Αντάρτικο Πόλεων" κ.α.), αλλά και μέσα από το εμβληματικό "Η Ύδρα των Πουλιών" (ποίηση Νίκος Εγγονόπουλος - τραγούδι Δημήτρης Πουλικάκος).

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε το δεύτερο μέρος της τριλογίας μελοποιημένων ποιημάτων "Το πρώτο απ' το δεύτερο και το δεύτερο απ' το τρίτο..." (ποίηση Ντίνος Χριστιανόπουλος- τραγούδι Μαρίνος Τζιάρος).

Στα φωνητικά της μπάντας δεν θα μπορούσε να βρίσκεται άλλος από τον Μαρίνο Τζιάρο, ο οποίος αποτελεί τον βασικό του μουσικό συνοδοιπόρο, από τα πρώτα κιόλας μουσικά του βήματα. Ο Μαρίνος Τζιάρος μεταξύ άλλων, ήταν μέλος των Live Project Band καθώς και ο τραγουδιστής στο δίσκο "Το πρώτο απ' το δεύτερο και το δεύτερο απ' το τρίτο...".

Στο μπάσο βρίσκεται ο Κυριάκος Βοργιάς. Ένας ικανότατος μουσικός ο οποίος συμμετείχε στο δίσκο των Socos & the Live Project Band "Αντάρτικο Πόλεων".

Την ομάδα συμπλήρωσε ο drummer Ντίνος Ξαρχάκος, μέλος των μη ενεργών πλέον progressive-death metallers, Sacram.

PARANOIKA-ΠΑΡΑΝΟΙΚΑ: ΜΟΥΣΙΚΗ & ΣΤΙΧΟΙ

Το Paranoika-Παρανόικα είναι ένα εκρηκτικό μείγμα punk, rock, metal επιρροών κοιτώντας αρκετές φορές λοξά διάφορα dance μουσικά είδη. Όλα αυτά, φιλτραρισμένα πάντα υπό την avant-garde ματιά της μπάντας. Για το άκουσμα όλων αυτών των στοιχείων η μπάντα χρησιμοποιεί τον δικό της όρο. Το όνομα αυτού: Πάρκιν!

Ο στίχος της μπάντας παρουσιάζεται άλλες φορές προσωπικός, άλλες φορές αιχμηρά πολιτικός και άλλες εντελώς σουρεαλιστικός.

VIDEO CLIPS

Η μπάντα μέχρι στιγμής έχει δημιουργήσει τρία video clips με τα τραγούδια του δίσκου "έπρεπε να πεις ντε", "εκεί που σκότωναν τους λύκους" και "paranoika - παρανόικα" τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στα παρακάτω links:

- έπρεπε να πεις ντε

- εκεί που σκότωναν τους λύκους

- paranoika - παρανόικα

ARTWORK

Το artwork του δίσκου φιλοτεχνήθηκαν δύο μέλη του συγκροτήματος. Ο Μαρίνος Τζιάρος και ο Κυριάκος Βοργιάς.

RECORDING - MIXING ΚΑΙ MASTERING

Το album "Paranoika-Παρανόικα" ηχογραφήθηκε στα Artracks Recording Studios και η μίξη έγινε από τον Αλέξη Μπόλμπαση. Το mastering έγινε στα Sweetspot Productions από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Αυτή τη στιγμή ο δίσκος κυκλοφορεί ως self-released album. Έχουν γίνει διάφορες προτάσεις στη μπάντα, οι οποίες μελετούνται και ίσως αξιοποιηθούν μελλοντικά.

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ALBUM "PARANOIKA-ΠΑΡΑΝΟΙΚΑ"

Ακούστε και κατεβάστε το album "Paranoika-Παρανόικα" από τις σελίδες του συγκροτήματος:

https://agoriastonilio.bandcamp.com

https://soundcloud.com/agoriastonilio

www.reverbnation.com/αγόριαstonilio

www.facebook.com/agoriastonilioband