Κυκλοφορία: Alex Drakos Trio - Tora


AlexΤην Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί από την Puzzlemusik το ντεμπούτο άλμπουμ του Alex Drakos Trio με τίτλο "Tora". Πρόκειται για το προσωπικό όχημα του καταξιωμένου ντράμερ Αλέξανδρου - Δράκου Κτιστάκη στο οποίο συμβάλουν δημιουργικά οι Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο) και Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο), αμφότεροι μέλη των The Next Step Quintet.

Το Tora έχει σαν αφετηρία την jazz αλλά αντλεί στοιχεία και από ένα μεγάλο φάσμα άλλων μουσικών ειδών (rock και pop, electro, ελληνική παραδοσιακή μουσική). Τα στοιχεία αυτά είναι αφομοιωμένα σε ένα λειτουργικό σύνολο, αποτελούν ένα "όλον" και συνθέτουν ένα concept άλμπουμ όπου το κάθε ένα από τα 10 κομμάτια που το απαρτίζουν αποτελεί σταθμό μιας ιστορίας, χωρίς όμως ποτέ να χάνει τη μοναδικότητα του.

Σε αυτό συμβάλουν επίσης η αφήγηση, η ποίηση και ο προφορικός λόγος. Από το εναρκτήριο ήδη "Suffering" με την αφήγηση του David Lynch (εμπνευσμένο από κείμενο του Arthur Miller) ή με το "Sublove" (στο οποίο ενσωματώνεται απόσπασμα από ποίημα του Μανόλη Αναγνωστάκη), ο λόγος εντάσσεται λειτουργικά στο σύνολο και προσθέτει το δικό του χρώμα.

Το Tora είναι ένα άλμπουμ που αφορμάται μεν από τη jazz αλλά ξεπερνά τα όρια της. Πολυποίκιλο και ατμοσφαιρικό, ένα άλμπουμ συνόλου που καλεί τον ακροατή εντός του και τον οδηγεί σε μια μυσταγωγική εμπειρία.

Το Alex Drakos Trio αποτελείται από τους : Αλέξανδρος - Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα - samples), Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο-πλήκτρα) Ντίνος Μάνος (ακουστικό και ηλεκτρικό μπάσο).

Συμμετέχουν: David Lynch (αφήγηση στο "Drum Suffering"), Κωστής Χριστοδούλου (keyboards στο "Tora"), Τάκης Πατερέλης (σαξόφωνο στο "Paint it black"), Γιώργος Λιμάκης (κιθάρα στο Elegie που είναι και δική του σύνθεση)

Η ηχογράφηση και η μίξη του Tora έγινε στα Lizard Sound Studios από τον Δημήτρη Καρπούζα. Mastering: Bob Gatz (Digital Domain, USA). Παραγωγή: Αλέξανδρος - Δράκος Κτιστάκης, Δημήτρης Καρπούζας,

Φωτογραφία: Όλγα Τζίμου, Artwork: Ελένη Κεσαπίδου

Το Tora κυκλοφορεί σε cd στις 28 Δεκεμβρίου και σε ψηφιακή μορφή (i-tunes, Spotify, Deezer, Google play και σε άλλες ψηφιακές πλατφόρμες λίγες εβδομάδες αργότερα σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα)

"Tora" Teaser 1: https://www.youtube.com/watch?v=WDqa1rrftSk
"Tora" Teaser 2 https://www.youtube.com/watch?v=bM2mANA-3kA
Paint it black (radio edit): https://soundcloud.com/puzzlemusik/alex-drakos-trio-paint-it-black-radio...

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου
Alex Drakos Trio "Tora"
Πρώτη live performance του άλμπουμ @ Gazarte

Η μουσική του Alex Drakos Trio έχει ως αφετηρία την jazz ενώ παράλληλα δανείζεται στοιχεία από διαφορετικά είδη μουσικής όπως την rock, την pop, την electro αλλά και την παραδοσιακή ελληνική μουσική και όλα αυτά σε συνδυασμό με προηχογραφημένη αφήγηση, ποίηση και λόγο.

Από την ιδιαίτερη αυτή μίξη των επιμέρους στοιχείων σε συνδυασμό με μία εντυπωσιακή video προβολή και έναν ατμοσφαιρικό σχεδιασμό φώτων, συντίθεται μια ιστορία εσωτερικής αναζήτησης. Ένα αποτέλεσμα με αφηγηματικό χαρακτήρα, μία ιστορία όπου κάθε σύνθεση αποτελεί σταθμό αυτής διατηρώντας παράλληλα τη μοναδικότητα της. Μια μουσική πολυποίκιλη και ατμοσφαιρική που καθηλώνει τον ακροατή και ξεπερνά τα όρια της Jazz αισθητικά.

Gazarte: Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Ταμείο: Α ζώνη: 15 ευρώ / Β ζώνη: 12 ευρώ / Όρθιοι 7 ευρώ
Ώρα έναρξης: 21.00

puzzlemusik@gmail.com
https://www.facebook.com/puzzlemusik.label
https://soundcloud.com/puzzlemusik
https://www.facebook.com/alexdrakospage