Κυκλοφορία: The Fall - Wise Ol΄ Man


WiseΣτις 19 Φεβρουαρίου πρόκειται να κυκλοφορήσει από την Cherry Red Records το νέο Ε.Ρ. των The Fall, που έχει τίτλο "Wise Ol' Man". Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο Mark E. Smith τιτλοφορώντας την κυκλοφορία αυτή αναφερόταν στον εαυτό του, αλλά μπορώ να υποθέσω ότι είναι ευχαριστημένος από τα επτά τραγούδια της. Μεταξύ τους θα συναντήσουμε νέο και παλιό υλικό σε ορχηστρική μορφή, remixes και extended versions.

Οι The Fall έχουν χαρακτηριστεί ως το πιο παραγωγικό post punk συγκρότημα, αν και στο πέρασμα των χρόνων οι επιρροές που ενσωμάτωσαν στον ήχο τους έχουν διαμορφώσει ένα ιδιότυπο χαρακτηριστικό κράμα, που σαφώς εκφεύγει από τα στενά όρια του post punk. Η κυκλοφορία αυτή θα ικανοποιήσει αναμφισβήτητα όλους τους φίλους τους, αφού βασίζεται στις κλασικές πλέον κιθαριστικές χαλιναγωγήσεις των εμπνεύσεων, τα επιμελημένα "άναρχα" πλήκτρα και τα παραδοσιακά "ακατέργαστα" φωνητικά του Mark. Μετά από τριανταέναν στούντιο δίσκους, πολυάριθμους live και συλλογές, οι The Fall ξέρουν καλά πού πατούν. Κυριότερη απόδειξη αποτελεί το "All Leave Cancelled" (ιδιαίτερα στην ορχηστρική εκτέλεσή του) με το υπέροχο μπάσο του, αλλά και το φερώνυμο του δίσκου τραγούδι (και στις δύο εκδοχές του). Υπάρχουν ακόμα διαφορετικές εκτελέσεις των συνθέσεων "Dedication Not Meditation" και "Venice With The Girls" από το περυσινό άλμπουμ "Sub-Lingual Tablet" και η έκπληξη του "Facebook Troll / No Xmas For John Quays", που μας φέρνει πίσω στο ντεμπούτο τους, το "Live At The Witch Trials" (1979).

Η τρέχουσα σύνθεση της μπάντας από το Manchester περιλαμβάνει, εκτός του διαχρονικού Mark (φωνητικά), τους Peter Greenway (κιθάρα) , Keiron Melling (ντραμς), Elena Poulou (keyboards, φωνητικά) και David Spurr (μπάσο).

Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει τόσο σε ψηφιακή μορφή, όσο και σε περιορισμένη 12'' βινυλίου.