Κυκλοφορία: Gioumourtzina - Blakk Metall

Gioumourtzina - Blakk MetallΤον τελευταίο χρόνο οι Gioumourtzina έγιναν γνωστοί από στόμα σε στόμα αρχικά στην Θεσσαλονίκη, που είναι η έδρα τους και στη συνέχεια στο διαδίκτυο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, χάρη στο κομμάτι "Russian Market", τα εντυπωσιακά live τους και το περίεργο όνομά τους (που είναι μια παράφραση της Κομοτηνής στα τούρκικα). Αυτή την άνοιξη κυκλοφορεί το πρώτο τους album με τίτλο "Blakk Metall".

To "Blakk Metall" είναι ένα κυρίως ηλεκτρονικό DIY project, που αγγίζει διαφορετικά μουσικά είδη χάρη στην ποικιλία των ακουσμάτων του Ανέστη Νείρου (synth, φωνή) και του Γιάννη Τσελίκα (ηλεκτρικό μπάσο). Κυριαρχούν οι μελωδίες με επιρροή από 80s, τα σύγχρονα beat και τα shoegaze ηχοτοπία. Ο αιρετικός τίτλος Blakk Metall επιλέχθηκε για να εκφράσει με χιούμορ την αντίθεσή τους απέναντι στο μουσικό και κοινωνικό κατεστημένο, αλλά και την άρνησή τους να υιοθετήσουν ταμπέλες, να συμβιβαστούν και να μπουν σε μουσικά καλούπια.

Το "Blakk Metall" κυκλοφορεί σε βινύλιο+cd και digital album στις 22 Απριλίου και είναι ήδη διαθέσιμο για προ-παραγγελία στο ψηφιακό κατάστημα της Inner Ear και στη σελίδα μας στο Bandcamp.