Κυκλοφορία: Jane Doe-The Enormous Head of King SplendidDoeH Puzzlemusik καλωσορίζει ένα καινούργιο όνομα στο δυναμικό της!

Jane Doe: το νέο άλμπουμ κυκλοφορεί στις 21 Φεβρουαρίου 2013.

Οι Jane Doe (ή μήπως η Jane Doe;) αποτελούσαν ίσως μέχρι τώρα ένα καλά κρυμμένο μυστικό της ελληνικής σκηνής. Ήρθε η ώρα να βγουν στο φως...

Grab a bird from its tail
And fly away, it's time to escape

'A Man Named Freedom'

Το The Enormous Head of King Splendid έρχεται αρκετά χρόνια μετά το ντεμπούτο τους Heaven for Dogs [Run Devil Run, 2007] που πέρασε - αδικαιολόγητα - σχετικά απαρατήρητο την εποχή της κυκλοφορίας του.
Από τότε το συγκρότημα εξελίχθηκε πάρα πολύ. Το 2008 "ψήθηκαν" κάνοντας πολλές συναυλίες δίπλα στα τότε γνωστά ονόματα της ελληνικής σκηνής (Fuzzy Nerds, Film, Rosebleed κ.α.). Το 2009 πήραν την απόφαση να σταματήσουν σχεδόν κάθε δραστηριότητα προκειμένου να αφοσιωθούν στην προετοιμασία του δεύτερου τους άλμπουμ.

Απόφαση που οδήγησε σε ένα άλμπουμ καλλιτεχνικά μεστό, συναισθηματικά πλήρες που μιλάει με τις μελωδίες και τους ασυνήθιστα όμορφους στίχους του κατευθείαν στην καρδιά και που, παρά τη σκληρή δουλειά που το γέννησε, καταφέρνει να είναι αβίαστα αυθόρμητο. 15 κομμάτια (τα δύο instrumental) που ακούγονται σαν να υπήρχαν πάντα μέσα μας και να βγήκαν μόλις τώρα στην επιφάνεια.

Το πιάνο, το τσέλο, το βιολί, η τρομπέτα και τα κρουστά έρχονται να απογειώσουν τις ήδη καλογραμμένες συνθέσεις και να προσθέσουν το δικό τους χρώμα στις... 'We're coming with the wind / And we'll leave with the waves'* κιθαριστικές ενορχηστρώσεις τους. [* από το 'All the Poets Are Dead']

Οι Jane Doe είναι εδώ για να μείνουν και με το The Enormous Head of King Splendid καταθέτουν ένα δίσκο σταθμό για την ελληνική σκηνή.

I want you to wake up
And take the wild road
Leave tracks on the highway
And find where the storm goes

'The Road Less Travelled'

Οι Jane Doe παρόλα αυτά δεν είναι ένα συγκρότημα που μεγαλουργεί μόνο στο στούντιο. Με μια σειρά από live που ακολούθησαν την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων του άλμπουμ επιβεβαίωσαν αυτό που αρκετοί ψιθύριζαν ήδη από τα πρώτα τους βήματα: πως είναι ένα από τα πιο δυναμικά act στη σκηνή. Τα αποθεωτικά λόγια των Αμερικανών A Place to bury Strangers και των Βρετανών O.Children, των οποίων τις συναυλίες άνοιξαν, επίσης συνηγορούν σε αυτό.

Τα τραγούδια του The Enormous Head of King Splendid αντλούν την στιχουργική τους θεματική από 13 λογοτεχνικά βιβλία και 2 κόμιξ. Κάτι που ίσως για πρώτη φορά συμβαίνει σε επίπεδο ολόκληρου άλμπουμ:

1) Who Watches the Watchmen (Watchmen - comic)
2) All the Poets are Dead (Fahrenheit 451 - Ray Bradbury)
3) Small Talk With the Devil (Heart of Darkness - Joseph Conrad)
4) Flesh Police (Flow my tears, the policeman said - Philip Dick)
5) My Closest Enemies (Q - Luther Blissett)
6) Manifesto of an Ordinary Man (Catch-22 - Joseph Heller)
7) Made of Glass (Jitterbug Perfume - Tom Robbins)
8) Everybody Has a Beautiful Story to Tell (Blankets - comic)
9) A Leap of Faith (Jonathan Livingston Seagull - Richard Bach)
10) Hate Song (J' irai cracher sur vos tombes - Boris Vian)
11) This is the Filth (Voyage au bout de la nuit - Celine)
12) Killing Innocence (The Wind-Up Bird - Haruki Murakami)
13) Shine (The road - Cormac McCarthy)
14) The Road Less Traveled (Rede an den Kleinen Mann - Wilhelm Reich)
15) A Μan Νamed Freedom (Le Petit Prince - Antoine de Saint-Exupery)

Το συγκρότημα αποτελείται από τους: Stratos Doe (τύμπανα, κρουστά), Dionisis Doe (μπάσο, μεταλλόφωνο), Antonis Doe (Ηλ.κιθάρα), Alkis Doe (Ηλεκτρική & ακουστική κιθάρα), και Moss Doe (Λέξεις). Στο άλμπουμ συμμετέχουν ακόμη οι εξής μουσικοί: Νικόδημος Τριαρίδης (ηλ. κιθάρες, μπάσο, κρουστά, πιάνο, programming), Πάνος Παπαδόπουλος (ηλ. κιθάρες), Μιχάλης Βρέττας (βιολί), Θοδωρής Παπαδημητρίου (τσέλο), Ελένη Φωτοπούλου (τσέλο), Τάσος Τατάρογλου (τρομπέτες), Τάσος Παπαλιάς (πιάνο, πλήκτρα), Γιάννης Γκουντάνος (κρουστά) καθώς και το παλαιότερο μέλος του συγκροτήματος Nikos Doe (σε ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες).

Μια γεύση του άλμπουμ μπορείτε να πάρετε από το official βίντεο κλιπ του "All The Poets Are Dead" εδώ

To The Enormous Head of King Splendid ηχογραφήθηκε στη Θεσσαλονίκη στo The Sonic Ark Studio. Ηχογράφηση, Μίξη και mastering: Νικόδημος Τριαρίδης.
Artwork: Γιάννης Γκαμίλης και Moss Doe.

Σύντομα θα ανακοινωθούν ημερομηνίες συναυλιών για την ζωντανή παρουσίαση του The Enormous Head of King Splendid.

Jane Doe: Facebook / Youtube

Puzzlemusik Ευρώτα 3, Χαϊδάρι, ΤΚ 124 61. τηλ.: (+30) - 210 - 5316496, Ε-mail: puzzlemusik@gmail.com