Κυκλοφορία: Judy Dyble - Anthology: Part One


JudyΤον περασμένο Μάρτιο κυκλοφόρησε το "Gathering The Threads" της Judy Dyble, δηλαδή μια ανθολογία τριών cd, στην οποία παρουσιάζεται όλο το φάσμα της μουσικής της πορείας. Στις 17 Νοεμβρίου πρόκειται να κυκλοφορήσει μεμονωμένα το πρώτο μέρος αυτής της ανθολογίας σε remastered μορφή με βιβλιαράκι είκοσι σελίδων, που περιέχει πληροφορίες για τα τραγούδια και σπάνιες φωτογραφίες.

Η σημαντική αυτή κυρία της folk, που ξεκίνησε την καριέρα της με τους Judy And The Folkmen σε ηλικία 15 ετών, υπήρξε ιδρυτικό μέλος των κορυφαίων Fairport Convention, αλλά και των Trader Horne, που σχημάτισε με το πρώην μέλος των Them, Jackie McAuley. Ακολούθως συνεργάστηκε με τους Giles, Giles and Fripp, οι οποίοι μετά την αποχώρησή της μετονομάστηκαν σε King Crimson. Για την ιστορία, έχει συμμετάσχει και στο περίφημο "The Hangman's Beautiful Daughter" του "αντίπαλου δέους" των The Incredible String Band.

Ο δίσκος αυτός, που αναφέρεται στο ξεκίνημα της καριέρας της, περιλαμβάνει και ακυκλοφόρητα demos, αλλά και ενδιαφέρουσες διασκευές του "Both Sides Now" της Joni Mitchell και του "See Emily Play" του Syd Barrett. Κι αν σας ξαφνιάζει αυτό το τελευταίο, θυμηθείτε ότι το 1967 είχε μοιραστεί την ίδια σκηνή με τους Pink Floyd.

Το βινύλιο θα κυκλοφορήσει σε χίλια αντίτυπα με πολυτελή συσκευασία.

http://judydyble.com

https://judydyble.bandcamp.com